Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Bryggvägen 4
Johan Thomé
Gröndal
SNYGG ETTA I TRIVSAMMA LEVANDE GRÖNDAL
TEXT: MURÉN STYLING: COPPARSTAD FOTOGRAFI: BOUKARI

Denna fina etta ligger med härligt söderläge i ett välbevarat och snyggt 1950-talshus i genuina och trevliga Gröndal. Det är en väldisponerad och fint komponerad lägenhet med ett trevligt och socialt kök, ett luftigt och nymålat allrum och dessutom ett rymligt badrum och hall. Det är en både social och mysig bostad med ett bra läge. Här befinner du dig både naturnära med många fina lummiga grönområden, Mälarens vågskvalp, badbryggor och klippor, och i ett cafétätt område med promenadavstånd till ett stort antal trevliga och välrenommerade caféer. Det är lätt att ta Gröndal till sitt hjärta, här trivs och lever man.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Bryggvägen 4
Område:
Gröndal
arkitekt:
Johan Thomé
Våning:
1 av 5
Rum:
1 rum och kök
Area:
28 m²
Avgift:
1 667 kr inkl värme, VA

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning:
2 556 kr/år
Försäkring:
3 108 kr/år
Total driftskostnad:
5 664 kr/år

Allmänt

En mycket ljus, fin och välkomponerad lägenhet med social och trevlig planlösning. Från fönstren i söderläge har du utsikt mot föreningens gröna trevliga gård. Till lägenheten hör även ett förråd om cirka 3 kvm.

Kök

Köket ligger i öppen planlösning mot allrummet och är byggt i vinkel. Inredningen har vita släta luckor och lådor och mörkbruna bänkskivor. Som stänkskydd sitter grått liggande mindre kakel. Köket är utrustat med spis, rostfri fläktkåpa och kyl och frys som båda är integrerade i skåpinredningen. På golvet ligger ljust grått klinker och i taket sitter infällda spotlights. I köket finns även ett enluftsfönster.

Allrum

Lägenhetens allrum är ett fint och ljust rum med ett stort snyggt fönsterparti indelat i tre lufter i rektangulär form, en större ruta och två mindre ovanpå varann. Rummet ger plats för såväl säng som soffa och matbord. Väggarna i rummet är nymålade i ljusgrått och på golvet ligger vita plattor.

Badrum

Badrummet har väggar av vitt större liggande kakel, och på golvet ligger mörkgrå klinker. Här finns dusch bakom vikbara glasade väggar, vägghängd wc och handfat med belyst spegel ovanför.

Hall

Innanför ytterdörren finns gott om plats för hatthylla eller annan klädförvaring. På golvet ligger ett stilfullt marmorgolv, bevarat från husets tillkomstår.

Brf Härden 115

Antal lägenheter och lokaler

Fastigheten är bebyggd med två bostadshus på Gröndalsvägen 104-108, Bryggvägen 4/Klyvarvägen 4-8, och där totalt 62 bostadslägenheter och 9 lokaler för kontor, butiker, lager och garage är inrymda. Av lägenheterna är 54 bostadsrätter och resterande 8 är hyresrätter. Den totala bostadsytan är 3.584 m2 och den totala lokalytan uppgår till 1.661 m2. Tomtarealen är 2.928 m2.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och föreningen anlitar Åkerlunds Fastighetsservice AB för skötseln av fastigheten.

Renovering

1995 -Installation fjärrvärme. 2000 - Renovering fasadbeläggning. 2007-2008 Renovering av trapphus. 2009- Spolning av stammar: Renskärning vertikala stammar. 2014 - Spolning av stickledningar. 2015 - Tilläggsisolering av fönster invid balkonger. 2016 - OVK-besiktning. 2017/2018 - Renovering av fönster och balkongdörrar. 2018 - Byte av dörrar till samtliga trapphus.

Ekonomi

Föreningens ekonomi har varit stabil under flera år i rad. I mars 2017 hade föreingen 22,5 Mkr i lån. Föreningen kommer att räkna om andelar när den senaste bostadsrätten (som uppfördes i gamla soprummet) upplåts. Vid omräkningar av andelar görs en liten justering av samtliga avgifter. Det brukar innebära en avgiftshöjning under 1%. Detta kommer att gälla från 1 januari 2018.

Andrahandsuthyrning

Om du av något skäl vill hyra ut din lägenhet i andra hand måste du i god tid ansöka om tillstånd från föreningen. Du ansöker om tillstånd genom att kontakta styrelsen. Styrelsen kommer sedan att besluta att antingen godkänna eller inte godkänna andrahandsuthyrningen.

Tvättstuga

I tvättstugan finns det fyra tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, två torkskåp, två torktumlare och ett torkrum. Tvättstugan ligger en trappa ner i källaren.

Gemensamma utrymmen

Förrådet och cykelförrådet ligger en trappa ner i källaren. Barnvagnsförrådet ligger i gången mellan Klyvarvägen och Bryggvägen. Dusch och WC finns i tvättstugegången på Klyvarvägen 6, avsedda bland annat för boende som renoverar sina badrum.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Städdagar

Föreningen har 2 gemensamma städdagar per år, trappstädning sköts av städfirma.

Parkering:

Boendeparkering råder.

Bredband och TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.. Bredbandsbolaget alternativt ComHem.

OMRÅDET

I Gröndal bor du i småstadsmiljö med storstaden nära inpå. Här blandas hus från olika stilepoker i en härlig mix. Punschverandor och knotiga äppelträd möter funkis och modern tegelarkitektur. Var du än befinner dig är du dessutom omringad av vatten, grönska och kultur. Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen, spårväg och det klassiska anrika konditoriet Lundbergs. I Gröndal finns även Färgfabriken med utställningar, marknader, restaurang och café. En vik söderut ligger Vinterviken med restaurang och café av högsta klass, trädgårdar och sommarcafé. Området ger dig även vackra promenad- och löpvägar, bad- och picknickplatser. Buss 133 stannar precis utanför huset och den tar dig till Liljeholmens tunnelbana och centrum med stort shopping- och serviceutbud. Dessutom har du tvärbanan inom ett par hundra meter. I kvarteret finns dessutom Thelins konditori, så gott fika är längre bort än så.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här