Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Norrtullsgatan 20
VICTOR BODIN 1902
Vasastan
VACKERT SEKELSKIFTE MED KAKELUGNAR & BALKONG
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Två fullt fungerande kakelugnar, 3,25 meter i takhöjd, nästan två meter höga bröstpaneler, stuckaturer och profilerade snickerier är några av de fantastiska originaldetaljer som denna stora och ljusa sekelskifteslägenhet bevarar. Därtill bor du med högt och fritt läge med utsikt mot Tre Liljor och har dessutom en balkong mot en fin innergård. Den genomgående planlösningen och de stora höga fönstren skapar ett fantastiskt ljusflöde genom hela hemmet. Denna oerhört vackra lägenhet disponeras idag som en generös trea med stora rum och härliga sällskapsytor, men här finns även möjlighet att enkelt dela av ett rum och skapa ännu ett sovrum. Det är en drömlik bostad med stilfulla detaljer som tagits väl omhand och med känsla och stil uppdaterats till ett modernt vackert hem för en familj av idag. Här råder flott elegans på bästa adress i Vasastan. Välkommen till en förtjusande och magnifik våning!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Norrtullsgatan 20, 2tr
Område:
Vasastan
arkitekt:
VICTOR BODIN 1902
Våning:
2 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
117 m²
Avgift:
3 917 kr inkl värme, vatten samt kabel-tv (grundutbud)
Pris:
9 950 000 kr Utgångspris

Allmänt om fastigheten

El:
5 000 kr/år
Försäkring:
3 000 kr/år
Total driftskostnad:
8 000 kr/år
Beräknat antal pers:
3

Allmänt

En mycket vacker och karaktärsfylld lägenhet med pampiga snickerier och stora och flexibla rum. Genomgående planlösning med fri utsikt över både park- och innergårdsmiljö. Fönsterglasen mot Norrtullsgatan är ljudisolerade. Strömbrytare och elkontakter är utbytta till finare tisdtypiska. Rummen har väggar målade i sobert ljusgrått och på golven ligger originalfurutiljor. Lägenhetsytan är uppmätt enligt Svensk Standard till 117 kvm, men i föreningens lägenhetsförteckning är lägenheten registrerad som 110 kvm. Till lägenheten hör även ett källarförråd om drygt 7 kvm, tillgängligt från gatuplan eller via hiss till källarplanet.

Kök

Köket är ett rymligt parallellbyggt kök med gott om både förvaringsutrymmen och arbetsytor. Köksinredningen har speglade fronter i grått med beslag av mässing. Köksbänkarna är av massiv ek med dubbel diskho i rostfritt. Som stänkskydd sitter ljust grå mosaik. Köket är utrustat med spishäll, kolfilterfläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. På golvet ligger parkett av ek. Invid fönstret finns utrymme för en stor matplats. Köket får också karaktär av en välvd vägg och en inbyggd nisch i ytterväggen.

Vardagsrum

Vardagsrummet är inte ett rum man glömmer. Här imponerar pampiga bröstpaneler som går upp till 1,90 meters höjd och en vacker och fullt fungerande kakelugn med sirlig blomsterdekor. Rummet är stort och luftigt med plats för både en generös soffgrupp och ett stort matbord. Här finns två vackra T-postsfönster som har fri utsikt över parken Tre Liljor. Panelerna är målade i en mörkare grå nyans som kontrasterar snyggt mot väggfärgens ljusare grå. I taket finns fina stuckaturer och en takrosett. På golvet ligger gedigna originaltiljor av furu.

Sällskapsrum/sovrum

I fil med vardagsrum ligger ett stort rum som idag används som sällskapsrum, bibliotek och arbetsrum, men som även kan fungera som sovrum. Eftersom rummet är stort och har ingång från både hall och vardagsrum finns även möjligheten att dela av ytan och därmed få två sovrum. Vid fönsterväggen finns en platsbyggd bokhylla som ramar in fönstret och ger mycket förvaring. Även detta rum har ett fint golv av furu.

Sovrum

Det rum som idag används som sovrum är ett stort och ljust rum som ligger med lugnt och rofyllt läge in mot föreningens innergård. Här kan du vakna till en sprakande brasa, eftersom det även i detta rum finns en fullt fungerande kakelugn. Rummet pryds även av höga golvsocklar, kälat innertak, takrosett och furugolv. I rummet finns gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Här finns även bra förvaring i en bevarad klädkammare. Från detta rum leder dubbla glasade dörrar ut till lägenhetens balkong. Balkongen ligger med österläge och har sol från morgon till lunch. Här har du plats för både utemöbler och blomster och har utsikt över härlig innergårdsmiljö och himlen därtill.

Badrum och gäst-wc

Lägenheten har både ett badrum och ett wc. Badrummet är ett generöst och välutrustat rum som renoverades 2016 med investering i materialval och detaljer. Här finns tak- och handdusch bakom en glasad vägg, ett extra brett handfat med kommod, spegel med infälld belysning, vägghängd wc, handdukstork och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Ytterligare förvaring finns även i ett rymligt högskåp. Väggarna är kaklade i vitt större kakel och på golvet ligger ett grått klinker försett med golvvärme. I taket sitter infällda spotlights. Gäst-wc ligger i anslutning till entrén. Här finns handfat och en toalett. Väggarna är vitmålade och golvet är belagt med vit klinker.

Hall

Hallen är ett rymligt och välkomnande nav i lägenheten, bestående av en entrédel och en inre hall. Innanför dörren finns en vacker hatthylla med både klädstång och krokar, samt två rymliga platsbyggda skohyllor/sittbänkar. Här finns även en garderob för undanhängning av kläder. I den inre hallen finns ett platsbyggt linneskåp samt utrymme för ytterligare möblering. På golvet ligger ett ljust klinkergolv med golvvärme. Redan i hallen imponeras du av pampig stuckatur, takrosett och ett vackert listverk med integrerad belysning. Lägenheten är försedd med gedigna säkerhetspardörrar.

Brf Norrtullsgatan 20

Antal lägenheter och lokaler

Brf Norrtullsgatan 20 är en äkta och välskött bostadsrättsförening som består av 12 bostadsrätter (2 rok - 4 rok) och 2 lokaler. Byggnaden uppfördes 1902. Den totala boytan enligt taxeringsbesked uppgår till 1 269 kvm och yta för lokaler 206 kvm.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1996.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Azets Insight AB.

Utförda renoveringar

2018 Stamspolning. 2017 Renovering av kommersiell lokal. 2017 Godkänd OVK. 2016/2017 Byte av gårdsbjälklag och renovering av innergård. 2012 Målning av samtliga fönster. 2011 Godkänd OVK-besiktning samt indragning av fiber. 2005 Inredning av vind. 1998-1999 Omläggning av tak 1998 Byte av elstigar. 1996-1997 Byte av samtliga stammar. 1980-tal Renovering fasad.

Kommande renoveringar

Endast löpande underhåll är planerat, fastigheten är i gott skick.

Ekonomi

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med låg belåningsgrad, endast 3 559 kr/kvm/bostadsyta jämfört med genomsnittsföreningen som har ca 6 000 kr/kvm/bostadsyta. Avgifterna är låga och det finns inga planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrade hos If.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om drygt 7 kvm (säljarens uppgift). Förrådet kan nås från gatuplan eller via hiss till källarplanet.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar kan nyttja en nyrenoverad innergård som sommartid möbleras med utemöbler och grill, gemensam tvättstuga i separat hus på innergården, cykelrum, barnvagnsutrymme och gemensamhetsrum.

Bredband och Kabel-TV

Fastigheten är ansluten till ComHem. Föreningen har ett gruppavtal gällande bredband, en obligatorisk avgift på 156 kr/mån tillkommer för detta.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1500 kr av köparen.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Delat ägande

Delat ägande godkänns.

Kontroll

Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson Ulla Svensson 2018-04-05.

OMRÅDET

Norrtullsgatan är en cirka en kilometer lång gata som leder upp till Norrtull från Observatorielunden. Den är en fortsättning av Drottninggatan och benämndes på 1600-talet som "stora gatan som löper åt Upsala". I början av 1800-talet fick den sitt nuvarande namn. Här bor du bland byggnader från mestadels förra sekelskiftet, i genuin stadsbebyggelse med många små gröna lungor och har även nära till större grönområden som Vanadislunden och Hagaparken. I området finns många trevliga restauranger och kaféer; Austin Food Works (som ligger precis runt hörnet), Döden i grytan och Cliff Barnes är några exempel. Här finns även flera bra skolor. Kommunikationerna är utmärkta med buss 2 precis utanför huset, och närhet till både nya pendeltågsstationen och knutpunkten Odenplan.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här