Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Finnboda Varvsväg 12
OLLE ENKVIST 1940
Nacka - Finnboda
LJUS HAVSNÄRA ETAGETREA MED TVÅ UTEPLATSER
TEXT: RANDERZ CEVUNG FOTO: SPINELL STYLING: RYDMANSHEM

- FAST PRIS, BOSTADEN SÄLJS FÖR ANNONSERAT PRIS - Välkommen till den här moderna, snygga etagetrean (möjlig 4:a) med stora fönsterytor och härliga uteplatser vid Finnboda Varv, ett område som under de senaste åren har fått en helt ny skrud. Här kan du njuta av underbar utsikt över Stockholms vatten och fina grönområden, samtidigt som du har närhet till shopping och cityliv innanför tullarna. Lägenheten är smart planerad med en nedre social del och en övre mer privat, har smakfulla färgsättningar, påkostade materialval, gott om förvaring och lättmöblerad yta. Ett boende för dig som vill ha det där lilla extra, både när det kommer till lägenhetens utformning och område.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Finnboda Varvsväg 12
Område:
Nacka - Finnboda
arkitekt:
OLLE ENKVIST 1940
Rum:
3 rum
Area:
88 m²
Avgift:
4 994 kr värme, kallvatten, bredband, kabel-tv, förråd

Allmänt om fastigheten

El:
4 500 kr/år
Försäkring:
2 555 kr/år
Total driftskostnad:
7 055 kr/år

Allmänt

En härligt ljus och modern etagelägenhet med radhuskänsla, egen ingång och två uteplatser, varav en har utsikt över Stockholms hamninlopp. Lägenheten inbjuder till både socialt umgänge och lite mer privat rofylldhet och är mycket välplanerad. Den är målad i smakfulla nyanser och har enstavsparkett på golvet i samtliga rum förutom hall och badrum där det ligger klinker.

Nedre plan

Hall

Välkomnande hall med stort fönster som ger ordentligt med ljusinsläpp och med bra förvaring och avhängningsyta. Väggarna är målade vita och på golvet ligger klinkerplattor i matt mörkgrå färg.

Kök/uteplats

Från hallen kommer man direkt in till det öppna och inbjudande köket med tillhörande köksö som ger extra förvaring och inbjuder till skönt kökshäng. De vita köksluckorna från Vedum och väggkaklet matchas här snyggt av bänkskivornas och väggarnas grå nyanser. Köket är fullt utrustat med induktionshäll, frys/kyl och inbyggd diskmaskin, ugn och mikro samt har gott om förvaring i skåp och köksö. Det stora fönsterpartiet i rummet vetter mot den egna uteplatsen och släpper in fint ljus under hela dagen. Den möblerbara uteplatsen nås via entrén och ligger mot den mysiga innergården som bjuder in till umgänge med grannarna.

Vardagsrum/uteplats

I det vackra rummet fångas känslan från den gamla industribyggnaden upp i de stora läckra industrifönstren med utsikt mot Stockholms hamninlopp. Känslan förstärks med vardagsrummets vitmålade betongväggar och den gråmelerade fondväggen. Rummets utformning gör att du får plats med både sällskapsyta och matplats om du så önskar. Det stora fönsterpartiet går hela vägen upp till övervåningen vilket ger en takhöjd på sex meter och skapar extra rymd i rummet. Från vardagsrummet kliver du rätt ut till din andra uteplats, här med fin utsikt mot vattnet och eftermiddagssol. Det är bara att sätta sig i utemöbeln och njuta. Från vardagsrummet leder sedan den vitmålade vägghängda trappan upp till den lite mer privata övervåningen. Badrum nedre plan Mellan kök och vardagsrum ligger gästbadrummet som har helkaklade väggar, vattenburen golvvärme, wc, handdukstork och hörndusch med tak och handarmatur.

Övre plan

Sovrum

På övre plan finns två stora ljusa sovrum som går i blått, ett har dessutom en liten alkov med fransk balkong som kan fungera väl som arbetshörna. Master bedroom vetter mot vattensidan och får sin karaktär av de stora industrifönstren som fortsätter upp från vardagsrummet, de formar en härlig fönsteryta som löper från golv till tak. Här kan frukost på sängen verkligen intas med "a room with a view". Sovrum nummer två ligger mot innergården och har både fönster och den lilla alkoven med fransk balkong som ger fint ljusinsläpp. Det finns gott om förvaring i båda sovrummen i form av inbyggda garderober med skjutdörrar för att optimera rummens storlek.

Badrum

Det större badrummet på övervåningen går, precis som gästbadrummet, i ljusa och mörka nyanser. När du har tagit ett bad i badkaret från Westerbergs är det bara att sätta ner fötterna och njuta av den vattenburna golvvärmen. Här finns även tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

HSB Brf Finnboda Docklands

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Sicklaön 37:74. Föreningen upplåter 40 lägenheter med bostadsrätt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2015.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts även den av HSB

Renovering

Föreningens fastighet blev färdigställd 2015.

Kommande renoveringar

Det finns inga planerade renoveringar då fastigheterna byggdes om till bostäder 2015.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 29,5 Mkr, vilket ger cirka 9351 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 650 kr. Från årsredovisning 2016. Det finns inga planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg samt styrelseansvarsförsäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om ca 4 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningens har en gemensam innergård som nominerades till ett designpris år 2015. Förutom denna finns även en föreningslokal, rymligt barnvagnsförråd, cykelförråd och hobbyrum med pingisbord. En gemensam tvättstuga finns också i källaren.

Parkering

Möjlighet till att hyra garageplats i Hamngaraget ca 1 050 kr/mån (för närvarande ingen kö) eller utomhusparkering längst Finnboda Varvsväg via Corepark för 600kr/mån.

Bredband och Kabel-TV:

Föreningen har avtal med ComHem. Detta blir ett obligatoriskt tillägg varje månad på 168 kr, här inräknat i månadsavgiften.

Medlemskap

Juridisk person godkänns ej i föreningen. För att beviljas medlemskap i föreningen krävs ett individuellt medlemskap i HSB. En engångskostnad om 500 kr och sen 300 kr/år. Läs mer om medlemskapet på www.hsb.se.

OMRÅDET

Namnet Finnboda kommer troligtvis från att hamnen som förr låg här var plats för så kallade finnskutor på 1700-talet. Det finns anteckningar hos lantmäteriet om att det redan 1805 låg ett torp på platsen med namnet Finnboda. Men det var först i slutet på 1800-talet som den unika varvsmiljö som många förknippar med platsen kom till. År 1991 var det slut med varvsindustrin och en ny era tog vid, en lite mer musikalisk sådan.1995 flyttade Docklands in i de gamla hallarna sina ravespelningar som blev mycket omskrivna på grund av drogmisstankar. Allt det är nu historia och idag är Finnboda en modern stadsdel i Nacka där det gamla varvsområdet har förvandlats till ett attraktivt bostadsområde. Här finns idag bland annat restaurang, café, gym, matbutik och på gångavstånd finns tre förskolor. Det är nära till Sickla köpcentrum, fyllt med butiker, mataffärer, systembolag, bio och restauranger, och du når Slussen på några minuter med buss. Vill du hellre färdas vattenvägen finns det möjlighet att SL-pendla med båt in till city, det tar cirka 20 minuter.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här