Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Högalidsgatan 36 c
1912-1913
Södermalm - Högalid
SUPERSNYGG OCH SMART MINITVÅA MED BALKONG HÖGST UPP I HUSET
SKRIBENT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

FAST PRIS! Den bästa minitvåan i stan! Optimalt planerad, nyrenoverad och målad i vackra väl utvalda och harmonierande färger. På 29 extremt fint komponerade kvadrat har du ett välutrustat kök, ett rymligt vardagsrum för både soffa och matplats, ett mysigt sovrum, badrum och hall, och samtliga är enskilda rum. Dessutom har du gott om förvaringsutrymmen och en stor härlig balkong i gårdsläge som är ett extrarum så fort vädret tillåter. Läget invid Högalidsparken är dessutom perfekt, med lugn och grönskande omgivning ett stenkast från Hornstulls puls.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Högalidsgatan 36 c, 3 tr
Område:
Södermalm - Högalid
arkitekt:
1912-1913
Våning:
3 av 3, Hiss saknas
Rum:
1 rum och kök
Area:
29 m²
Avgift:
1 868 kr inkl värme, vatten, tv, bredband och balkongavgift
Pris:
3 250 000 kr Fast pris

Allmänt

En mycket fint omhändertagen lägenhet med bästa planlösning. Originalcharm möter nutid och matchningen är perfekt. Väggar och snickerier är målade i stilfulla och välbalanserade nyanser. I hela lägenheten ligger originalträgolv som slipats och vitsåpats. Gott om förvaring i bostaden, och du har också ett vindsförråd om cirka 3 kvm precis ovanför lägenheten.

Kök

Köket är lite av ett under för sin yta. Här finns både gott om förvaring i skåp som utnyttjar takhöjden och bra arbetsytor på bänkskiva i vinkel. Dessutom full maskinell utrustning med integrerade vitvaror; kyl, frys och diskmaskin, samt spishäll med fyra plattor, ugn kombinerad med mikrovågsugn och köksfläkt. Kökets luckor är vita och släta och har silverfärgade handtag och knoppar från Picky Living och Byggfabriken. Vit bänkskiva utan skarv samt underlimmad diskho. Som stänkskydd sitter vitt klassiskt 15x15-kakel med ljusgrå fog. Väggarna i köket är målade i en ljus färg framtagen som ”systerfärg” till den rosa vardagsrumskulören.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett inbjudande och rymligt rum där du får plats med både soffgrupp och matbord. I vardagsrummet finns dessutom en platsbyggd garderobsvägg som är snyggt integrerad och inmålad i väggfärgen. Här finns fyra garderober med överskåp som sväljer mycket förvaring. Väggar och snickerier är målade i Alcros rosa nyans Landsort, i matt pashminastruktur. Genom dubbla glasade dörrar når du lägenhetens balkong, som är din oas och ditt extrarum under varmare årstider. Den ligger med högt läge in mot gården och omgiven av träd som under lövmånaderna bäddar in balkongen i grönska.

Sovrum

Smått otroligt har du i detta magiska hem även ett separat sovrum, och det rymmer både säng och förvaring. Längst in i rummet finns en nisch med platsbyggda hyllor och framför finns plats för sängen, utan att golvytan tar slut. Även här finns vägghyllor samt en klädstång för galgar. I rummet finns ett stort fönster med marmorbräde och ett litet charmigt fönster i hyllnischen. Väggar, hyllplan och originalsnickerier är målade i den gråblå nyansen Skymning från Alcro som bidrar till den lugna och rofyllda känslan i rummet.

Badrum

Badrummet har väggar klädda i ett vitt 10x10-kakel och på golvet ligger svart och grått klinker. Här finns dusch, handfat med en stor rund spegel ovanför, samt wc. Bra förvaring finns öppna hyllplan på väggen ovanför toaletten, samt på hyllor under handfatet.

Hall

Hallen omfamnar dig med väggar och inmålade i en fin gröngrå färg, Grön granit från Alcro. Innanför dörren finns hyllor och krokar för kläder och skor. Lägenheten är försedd med säkerhetdörr.

Bf Muttern 14 u.p.a

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsföreningen äger fastigheten Muttern 14 och är en äkta förening. Föreningen upplåter 47 lägenheter med andelsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Huset uppfördes 1912-1913 av byggmästaren Carl Frithiof Dahl, dock färdigställdes fastigheten av byggmästaren Per Wendelius, ritningarna är dock osignerade.

År föreningen övertog fastigheterna

Föreningen bildades 1929 och har ägt fastigheterna sedan dess.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av Driftia.

Renovering

2015 Trapphusrenovering, installation av säkerhetsdörrar samt reparationer av vissa fönster. 2014 Balkongbygge. 2013 Stamrensning. 2009-10 Injustering av värmesystem. 2005 Målning av fönster. 2004-05 Åtgärdat ventilation i fastigheten, 2001 Innergården renoverats. 1986 Stambyte och nya el-stigare.

Kommande renoveringar

En långsiktig underhållsplan utarbetad 2011 av SBC utgör stöd för styrelsens arbete. Under den närmsta 3-års perioden planeras för målning av yttertak, renovering av vädringsbalkonger samt omputsning av gatufasad.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 9,5 Mkr, vilket ger cirka 3 612 kr per kvm boyta, men man har också en fylld kassa om 1,9 Mkr (ÅRS2015). Snittbelåningen för föreningar inom tullarna ligger på cirka 6 000 kr per kvm boyta. Avgifterna är på 614kr/kvm. Det finns inga beslut om några avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Medges i undantagsfall och tidsbegränsat, t.ex. vid arbete på annan ort. Föreningen tar ut motsvarande 1.000 kr per ärende.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Det hålls årliga två gemensamma städdagar för medlemmarna. Då röjs gårdar, källare, vind och allmänna utrymmen.

Tvättstuga

Det finns en tvättstuga i källaren i gathuset. Här finns 3 stora maskiner, 1 stort torkskåp, 1 stor torktumlaren. Dessutom en mangel i separat rum.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam bastu med dusch och wc i källaren. Dessutom finns barnvagnsförråd och cykelrum med möjlighet till vinterförvaring. Föreningen har också en omtyckt grön innergård med gräsmatta där det finns grillplats med utemöbler och hammock.

Bredband och Kabel-TV

Fastigheten är ansluten till ComHem. Kabel-TV ingår i avgiften, utbudet består av 14 kanaler.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida med uppdaterad mäklarinformation. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Att bo nära både det urbana Hornstull och dessutom granne med lantliknande miljöer och pickande höns, är verkligen att ha det bästa av två världar. Här bor du mittemot den fina Högalidsparken och - kyrkan och i grannkvarteret ligger Kristinehovs Malmgård, en lite dold pärla med välbevarade 1700-talsmiljöer och fin trädgård. Där deltar man i ett genbanksprojekt för att försöka rädda den Öländska dvärghönan från utrotning. Hönsen får spatsera kring fritt i närområdet och är mycket omtyckta. Kvarteren ger dig även flera gröna lungor, som Skinnarviksberget och Långholmen, och trevliga promenadstråk längs med vatten. Vid Hornstull skruvas pulsen upp och du har massor av butiker, serviceinrättningar, restauranger, caféer och kommunikationer med tunnelbana och buss.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här