Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Katarina Bangata 31A
Höög och Morssing 1914
Södermalm - Sofo
CHARMFULL OCH MYSIG TREA MED KAKELUGN OCH BALKONG
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: SPINNELL STYLING: COPPARSTAD

I ett lugnt gårdshus mellan två gröna innergårdar ligger denna otroligt mysiga och fina trea. Det är ett hem med mycket karaktär, spännande vinklar och ovanliga rum, som ett cirkelformat sovrum och ett femkantigt vardagsrum. Här finns även ännu ett mysigt sovrum, ett trivsamt stort kök, en inre hall med fantastiska platsbyggda bokhyllor och gott om förvaringsutrymmen. Här kan du dessutom njuta av en fullt fungerade kakelugn och en stor härlig balkong. Lägenheten är välkomnande, inspirerande och rofylld. Du bor i ett trivsamt toppläge i SoFo och med mycket låg avgift i en välmående förening med endast 1,1 mkr i belåning.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Katarina Bangata 31A, ÖG
Område:
Södermalm - Sofo
arkitekt:
Höög och Morssing 1914
Våning:
2 av 5, hiss finns
Rum:
3 rum
Area:
81 m²
Avgift:
2 306 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Allmänt

En mycket fin lägenhet med mycket karaktär och genomgående och spännande planlösning. Vackra rum med högt i tak, ljusa väggar och bevarade trägolv som vitlutats. Höga korspostfönster med utsikt mot två fina innergårdar. Bra förvaringsutrymmen i flera platsbyggda skåp, förråd och hyllor. Ett källarförråd om cirka 4 kvm hör också till lägenheten.

Kök

Köket är ett trivsamt, ljust och rymligt rum som inte heller det är traditionellt fyrkantigt. Köksinredningen är byggd längs rummets längsta vägg. Den har vita speglade fronter med överskåp som utnyttjar takhöjden och sitter i dubbla rader. Största delen av bänkskivan är rostfri och den har dubbel diskho. Som stänkskydd sitter kakel i olika brända varma toner. Köket är utrustat med spis, fläkt, integrerad diskmaskin och stor kyl och stor frys. I kökets inre hörn finns ett rymligt platsbyggt förråd som kan användas som städskåp eller skafferi. I rummet finns plats för ett stort matbord för många matgäster. Väggarna är målade i en ljus och mild grågrön nyans. Köket vetter mot ett vackert träd som under lövmånaderna ger ett komplett insynsskydd.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett ljust och mysigt rum där du kan räkna in fem väggar, vita och nymålade. Här slår du dig gärna till ro i soffan eller bjuder in till trevligt häng, gärna med en brasa tänd i kakelugnen. Från vardagsrummet har du dörr till en intilliggande rymlig klädkammare, som även nås från den inre hallen. Detta stora utrymme kan med fördel inredas, till exempel som ett arbetsrum, eller kanske till och med som en minialkov eller barnkammare. Från vardagsrummet når du även lägenhetens balkong dit dubbla glasade dörrar leder dig. Balkongen är generös i storlek och ger dig gott om plats för både utemöbler och odlingar.

Sovrum 1 och 2

I bostaden finns två sovrum. Det största av dem är beläget i ett rum som tidigare var trapphus, därav de charmfulla runda väggarna. Här finns gott om plats för dubbelsäng och tillhörande möbler. I det rätvinkliga inre hörnet finns en platsbyggd rymlig garderob med speglade gråmålade dörrar. Det andra sovrummet ligger bredvid och används som barnrum. Detta rum har också charmiga vinklar som nyttjats till att bygga en platsbyggd bokhylla. En fullstor säng får plats i rummet som har utsikt mot egna balkongen och gården. Ovanför dörren mot hallen sitter ett fint spröjsat överljus.

Badrum

Badrummet är stort och fullutrustat. Väggarna är kaklade i vitt kakel med blå accenter vid bland annat badkaret, som är inkaklat. Här finns ett stort rektangulärt handfat med kommod under samt wc. Här finns även en egen tvättmaskin samt handdukstork. På golvet ligger ljusgrå klinker med golvvärme. Rummet har också ett stort fönster som ger rymd och härlig dagsljus till badrummet. Ovanför badrumsdörren sitter också ett spröjsat innerfönster.

Inre hall

Den inre hallen skulle även kunna kallas biblioteket, här är väggarna klädda med platsbyggda bokhyllor från golv till tak. Här finns plats för den riktigt stora boksamlingen, och en hel del till. Bakom speglade dörrar den inre hallen finns även två klädkammare/förråd.

Hall

Innanför entrén finns gott om plats för hatthylla och skor. En liten trappa tar dig sedan vidare till lägenhetens inre hall. Bostaden är försedd med säkerhetsdörr och husets hiss finns i smidig anslutning precis utanför.

Brf Bondetorpet 33

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen upplåter 26 lägenheter bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Huset ritades av arkitektduon Höög & Morssing och uppfördes 1914 av byggmästare C. J. Walldén.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bostadsförvaltning Sverige AB och den tekniska förvaltningen sköts av Energibevakning.

Renovering

1982 byttes el-stigare och samtliga V/A-stammar i kök och bad. Fasaden putsades och hiss installerades. 2002 spolades samtliga avloppsstammar. Taket lades om och ommålades delvis och trappuppgången i gårdshuset ommålades. 2003 renoverades gårdsbeläggningen. 2005 byggdes balkonger och tvättstugan ytskiktsrenoverades. 2007 installerades takvärmeanläggning. 2008 bredband installerades. 2009 ommålades trapphus samt fönster i gatuhuset. Undercentralen till fjärrvärmesystemet och värme-termostater byttes. 2011 spolades stammarna och installerades nya tvättmaskiner och torkskåp. 2013 målning av fasaden och ommålning av fönster mot gårdar. Tre hissar renoverades samma år. 2015 spolades stammarna och målades/putsades gårdsmurar. 2016 spolades stammarna. 2017 installerades nya entréportar och gårddörrar.

Kommande renoveringar

För närvarande finns inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 1,1 mkr, vilket ger cirka 536 kr per kvm boyta. Avgiftsförändringar: avgiften kommer bli oförändrad under 2018. Ekonomin är mycket god. I januari 2017 gavs en sen julklapp i form av en avgiftsfri månad. Man har ansökt om att få köpa loss tomten. Tomträtten omförhandlades 2018 från 277 000 kr/år till 500 000 kr/år. Hela höjningen av tomträttsavgälden täcks upp av en hyreshöjning på lokalerna.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar.

Tvättstuga

Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och en mangel.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det cykel- och barnvagnsförråd samt hobby-/pingisrum.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV

Bredband och kabel-TV är installerat och levereras av OwnIT.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson: 2018-02-09. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Katarina Bangata är en bred och pampig gata, kantad av grönska och med ett gångstråk i mitten. Här projekterades för en järnväg som skulle dras bort till Danvikstull, vilket aldrig blev av. Här bor du med lugnt toppläge i SoFo, nära både Nytorgets charm och Götgatans puls. Antalet trevliga restauranger, barer, caféer och butiker i omgivningen är mycket stort. Under sensommar och höst kan du handla på Bondens marknad precis framför huset. Vitabergsparken är din närliggande gröna oas. I området finns flera bra förskolor (en ligger till och med i samma hus) och skolor.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här