Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Jungmansgränd 2
Okänd arkitekt - uppfört 1907
Gröndal
RYMLIG OCH LJUS SEKELSKIFTESTVÅA I GRÖNDAL
TEXT: NILSSON STYLIST: LINDHOLM FOTOGRAF: SPINNELL

AV SÄLJAREN ACCEPTERAT PRIS - Med sjönära och centralt läge mitt bland Gröndals stilbildande modernistiska bebyggelse hittar vi denna trivsamma tvårummare i en byggnad uppförd 1907. Lägenheten präglas av ljus och rymd tack vare den generösa takhöjden och stora originalfönster i tre väderstreck. Gedigna trägolv, profilerade snickerier, spegeldörrar och takrosetter bidrar till sekelskiftescharmen. Såväl vardagsrum som sovrum är väl tilltagna och lättmöblerade. Här bor du nära storstadens puls men ändå i en lugn småstad med Mälarens badklippor runt hörnet.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Jungmansgränd 2
Område:
Gröndal
arkitekt:
Okänd arkitekt - uppfört 1907
Våning:
2 av 4, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
57 m²
Avgift:
3 615 kr inkl. värme, vatten (obl. tillägg för kabel-tv och bredband: 264 kr/mån)

Allmänt

Gavellägenhet med rejäl takhöjd och fantastiskt ljusinsläpp genom stora ursprungliga korspostfönster i tre väderstreck. Härlig utsikt över grönskande Gröndal med dess arkitektoniskt spännande bebyggelse, samtidigt som det höga och fristående läget gör samtliga rum insynsskyddade. Gedigna trägolv, profilerade snickerier, spegeldörrar och takrosetter bidrar till sekelskiftescharmen. Rymligt och lättmöblerat vardagsrum. Stort sovrum mot lugn återvändsgata. Praktiskt kök med diskmaskin och plats för matbord. Stilrent badrum med golvvärme och tvättmaskin. Huset har hiss och ett välbevarat trapphus med tidstypisk och harmonisk färgsättning. Till lägenheten hör ett källarförråd och det finns även ett gemensamt cykelförråd. I anslutning till fastigheten finns en trädgård med utemöbler.

Hall

Från den rymliga hallen når du lägenhetens samtliga rum, vilket samtidigt ger ett ljust och välkomnande intryck. Väggarna är målade i ljust grågrönt och på golvet ligger klassisk linoleum målad i matchande kulör. Här finns en platsbyggd hatt- och skohylla men även gott om plats för ytterligare möblering.

Kök

I det praktiska köket går den ljusa färgsättningen igen från hallen. Här ryms ett matbord med fin utsikt över de gamla högresta lönnarna som kantar gatan utanför. Köket har diskbänk i rostfritt stål, bänkskivor i ek och över detta stilrent vitt 15x15-kakel. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter och utöver de vanliga vitvarorna som kyl, frys och spis även diskmaskin.

Vardagsrum

Vardagsrummet präglas av ljus och rymd tack vare de stora korspostfönstren i söder och väster samt den tilltagna takhöjden. Fönstren sitter i djupa vitmålade nischer med ursprungliga fönsterbänkar och profilerade foder. Rummet har plats för såväl soffgrupp som ett större matbord och dessutom praktisk förvaring i en inbyggd bokhylla. På golvet ligger ett fint patinerat lackat furugolv. Väggarna är målade i bruten vit kulör och taket pryds av en tidstypisk takrosett.

Sovrum

Sovrummet har precis som vardagsrummet fönster i två väderstreck vilket gör det ljust och inbjudande samtidigt som läget i nordväst skapar ett behagligt klimat. Här finns dubbla garderober och gott om plats för en dubbelsäng. Golvet har ursprungligt trägolv och väggarna är målade i dämpad ljusgrön ton.

Badrum

Badrummet är helkaklat i klassiskt vitt 15x15-kakel med djupblå bård medan golvet, som har golvvärme, är belagt med varmgrå och antracitgrå klinker i rutmönster. Här erbjuds utöver wc, handfat och dusch även tvättmaskin samt god förvaring i linne- och spegelskåp.

Brf Galjonsbilden 22/32

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger två fastigheter. Den ena fastigheten har beteckningen Galjonsbilden 22 och består av flera byggnader. Den andra fastigheten har beteckningen Galjonsbilden 32 och består av en byggnad. Den totala byggnadsytan uppgår till 9 444 kvm, varav 7 316 kvm utgör lägenhetsyta och 2 128 kvm lokalyta. Av dessa lägenheter är 102 upplåtna med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. Föreningen har 8 uthyrda lokaler.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2005.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Deloitte AB och fastighetsskötseln sköts av Driftia AB.

Renovering

2015 Renovering och ommålning av fönster (Gröndalsvägen 50-56 och Sjöbjörnsvägen 1). 2010 Fastighetsboxar. 2010 Renovering av entréportar (Gröndalsvägen 48-56). 2009-10 Stambyte. 2010 Byte av elstammar. 2009 Nytt Fiber-Lan i alla byggnader. 2008-09 Ny maskinutrustning i tvättstuga. 2007 Nytt låssystem för hela föreningen. Se mer information om utförda renoveringar i årsredovisningen.

Kommande renoveringar

Föreningen upprättade 2008 en underhållsplan som sträcker sig 10 år framåt i tiden och uppdateras fortlöpande. Till det planerade underhållet samlas medel via årlig avsättning till föreningens yttre fond.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 35,9 Mkr, vilket ger cirka 5 025 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 726 kr.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har en trädgårdsgrupp som planerar och handlägger den yttre miljön. Under vår och höst anordnas gemensamma arbetsdagar som även är ett bra tillfälle att lära känna varandra samt styrelsen.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen på Sjöbjörnsvägen 1 och är utrustad med 6 tvättmaskiner, två torkskåp, tre torktumlare samt ett torkrum.

Gemensamma utrymmen

Mellan husen finns föreningens gård och på taket finns en gemensam takterrass med utsikt. Det finns källarförråd, cykelförråd, barnvagnsförråd, återvinningsrum, styrelserum och tvättstuga. Till fastigheterna hör 36 parkeringsplatser och två garage. Föreningen hyr endast ut parkeringar till de boende. I dagsläget är det kö till parkeringsplatserna.

Bredband och Kabel-TV:

Kabel-TV via Comhem och anslutning till fibernät genom Bredbandsbolaget.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

OMRÅDET

Nära Stockholms centrum och Södermalms puls men ändå en helt egen och lugn småstad med gröna ytor och vatten på flera håll. På några få minuter når du Mälarens badklippor med magiska solnedgångar eller Trekantens barnvänliga badstrand. I närheten finns också Vinterviken med strandpromenaden som löper ända bort mot Mälarhöjden. För den arkitekturintresserade erbjuder området en rik och blandad bebyggelse med såväl pittoreska sekelskiftesvillor i schweizerstil som modernistiska klassiker som Backström och Reinius stilbildande stjärnhus. I Gröndals centrum finns mataffär och små charmiga butiker. Klassiska och välbevarade Lundbergs Konditori från 1946 är väl värt ett besök! På ca 10 minuter promenerar du till Liljeholmens galleria och på ytterligare 5 når du Hornstull. Kommunikationerna är i övrigt utmärkta, med direkt närhet till tvärbanan som tar dig både öster- och västerut. Dessutom trafikerar buss 133 sträckan Liljeholmen-Gröndal-Ekensberg.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här