Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Norrbackagatan 11
O. JANSSON
Vasastan - Birkastan
LJUVLIG JUGEND MED TVÅ KAKELUGNAR OCH BALKONG
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: SPINNELL STYLIST: GÄRDE

Välkommen till 64 kvadrat bostadsmagi högst upp i huset i Birkastan! Denna ovanligt vackra jugendtvåa med stor balkong har de senaste åren renoverats till ett drömlikt hem där originaldetaljer tagits omhand och med känsla och stil kombinerats med modernare tillägg. Materialvalen är noga utvalda och samsas väl, samtidigt som de ibland bryter och får ögonen att jubla. I det rymliga köket kombineras släta massiva träluckor med sirlig kakelugnsdekor, vardagsrummet är ett stycke ljus elegans med en ljusblå kakelugnsklenod och i sovrummet sover du under milt rosa stuckaturer. Lägenheten har även många platsbyggda inredningslösningar, ett flott fullutrustat badrum och en rymlig hall. Här råder skönhet på bästa adress i trivsamma Birkastan.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Norrbackagatan 11
Område:
Vasastan - Birkastan
arkitekt:
O. JANSSON
Våning:
5 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum
Area:
64 m²
Avgift:
3 244 kr

Allmänt

En mycket fin lägenhet med genomgående planlösning och stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Alla ytskikt är nyrenoverade. Väggar och snickerier är målade i ljusa nyanser. Hela lägenheten har bevarade nyslipade trägolv som behandlats med gråsåpa och hårdvaxolja. Elen är försedd med tidstypiska uttag och strömbrytare. Bostaden har två mycket stiliga kakelugnar som idag inte är i bruk, men skänker mycket trivsel till hemmet, samt stor balkong i bästa västerläge. Bra platsbyggd förvaring i lägenheten samt i ett rymligt vindsförråd om 5,5 kvm med 3 meters takhöjd.

Kök

Köket är ett stort och inbjudande rum som gjort för långa härliga middagar och med plats för en väl tilltagen matplats. Köksinredningen har luckor och lådfronter av massiv ask som är specialbeställda från snickeri. Handtag av mässing är infrästa i fronterna. 70 cm djup bänkskiva och stänkskydd är båda av carraramarmor. På innerväggen finns inbyggda skåp som även innefattar integrerad kyl och frys, samt ugn i bekväm arbetshöjd (även förberett för mikrovågsugn). Här finns också ett rymligt förråd. Köket är även utrustat med spishäll, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin samt blandare i mässing från Vola vid underlimmad diskho. En rund vit kakelugn med pastellfärgat och sirligt krön och mittband är också en prydnad i detta rum. Runt rummet sitter höga bevarade golvlister. Ett stort fönster samt dubbla glasdörrar till balkongen ger rummet rikligt med ljus. Utanför dörrarna är lägenhetens nybyggda balkong placerad. På balkongen i västerläge har du sol hela eftermiddagar och kvällar. Varma årstider står dörrarna gärna öppna och balkongen blir ditt extrarum. Trevligt är att ha en gasolgrill och tillaga middag i kvällssolen.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort, ljust och vackert rum med två generösa fönster med djupa nischer. Rummet har höga golvlister och pampiga stuckaturer. Längs den ena långväggen finns en platsbyggd låg bokhylla. Invid denna finns rummets ljusblå juvel, en mycket vacker kakelugn med växtdekorer och guldinslag och ett extra tjusigt krön som avslutas med en topp. Alltsammans är en fröjd till sällskapsrum där du gärna hänger.

Sovrum

Sovrummet är lugnt och rofyllt med fönster mot innergården. Här finns gott om plats för dubbelsäng. Rummet har platsbyggd inredning i form av en byrå och en garderobsvägg som invändigt har belysning. Längs fönsterväggen är fönsterbrädan inbyggd i en vägglång ställyta som bakom ett klövermönstrat rutnät även infogar elementet. Tak och stuckaturer målade i sobert rosa.

Badrum

Elegansen följer med även in i badrummet. Väggarna är kaklade med vitt liggande metrokakel. På golvet ligger ljust hexagonformat klinker från Byggfabriken, lagt med fris. I duschdelen finns kalksten från Fired Earth. Runt handfat med kommod i trä. Tvättmaskin finns i en inkaklad nisch som även har ett överskåp i trä. Badrummet har vägghängd wc, väggmonterade blandare från Tapwell, golvvärme, integrerade spotlights och en glödlampsarmatur.

Hall

Hallen är välkomnande och rymlig med platsbyggd hatthylla och skohylla/sittbänk. Ett steg längre in finns en platsbyggd byrå och vidare en inbyggd garderob. Från hallen når du samtliga rum i lägenheten.

Brf Volontären 14

FÖRENING

Brf Volontären 14 är en välskött äkta bostadsrättsförening, som förvärvade fastigheten Volontären 14 år 1999. Föreningen består av 19 lägenheter med bostadsrätt, samt en lokal med hyresrätt.

Mark

Marken innehas med äganderätt.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt tvättstuga, föreningslokal, bastu samt cykelförråd/barnvagnsrum. Det finns även innergård med trädgårdsmöbler.

TV/Internet

TV via ComHem (tv basutbud ingår i månadsavgiften) och bredband 100 mbit via Ownit. Obligatoriskt tillägg för bredband med 120 kr/månad.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd på 5,5 kvm med 3 m takhöjd.

Juridisk person

Juridisk person accepteras ej.

Avgift

Inga beslutade avgiftshöjningar.

Överlåtelse

Överlåtelseavgiften på 1.138 kr betalas av köparen.

FASTIGHET

Fastigheten är byggd 1904.

Renoveringar i urval

2017-2014 Nya maskiner i tvättstugan, 2016 Målning huvudentré, 2015 Stamspolning, 2014 Fönster, 2012 Ny puts gårdsmur, uppfräschning entré, nya lås allmänna utrymmen, 2009 Ny värmecentral, 2000 Tak, 1999 Ny hissmaskin, 1993 Fasad, 1981-82 Stambyte, el-stigare

OMRÅDET

Norrbackagatan har idag en cirka 1000 meter lång gatusträckning och du bor här på den del som är belägen mellan Rörstrandsgatan och Tomtebogatan. Birkastan växte fram i sin nuvarande form efter sekelskiftet 1900 och är en stilig stadsdel med många fina fastigheter. Här är det liv och rörelse, men på ett lugnt och trivsamt sätt. Rörstrandsområdet bebyggdes under ett fåtal år, och 1930, fyra år efter porslinsfabrikens stängning, stod området klart. På Rörstrandsgatan finns många trevliga småbutiker, restauranger och caféer, och under sommarhalvåret stängs gatan helt för biltrafik och blir en härlig gågata kantad av uteserveringar och blomsteruppsättningar. Kommunikationerna är också de allra bästa med tunnelbana och många bussar inom ett par minuter. Dessutom är det enkelt att ta sig till Arlanda med flygbussarna från Sankt Eriksplan.