Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Roslagsgatan 23
Anders Jansson 1902
Vasastan - Sibirien
OMSORGSFULLT RENOVERAD SEKELSKIFTESTVÅA MED BALKONG
FOTO: SPINELL STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Högt upp i ett välbevarat jugendhus på trivsamma Roslagsgatan ligger denna stilfulla lägenhet med balkong i lugnt gårdsläge. Detta hem har nyligen renoverats och fått nytt kök, nya badrum och nya ytskikt. Bevarade sekelskiftesdetaljer har kombinerats med utvalda nya materialval och harmonierande nyanser, och skapar här ett ombonat och trivsamt hem med både charm och stil. Den generösa takhöjden på 3,20 meter och de stora höga fönstren gör bostaden ljus och luftig. Trägolv, spegeldörrar, speglade nischer och stuckaturer bidrar ytterligare till karaktär och själ. Planlösningen med köket mitt i lägenheten är mycket härlig. Rummen ligger i fil och köket omges av ett rymligt vardagsrum och ett mysigt sovrum. Därtill har du i detta boende wc och badrum med egen tvättmaskin samt mycket gott om förvaringsutrymmen.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Roslagsgatan 23
Område:
Vasastan - Sibirien
arkitekt:
Anders Jansson 1902
Våning:
4 av 5, hiss finns, Plats för barnvagn
Rum:
2 rum
Area:
56 m²
Avgift:
2 410 kr I avgiften ingår värme, vatten och basutbud kabel-TV. För balkong eller uteplats tillkommer en obligatorisk avgift om 30 kr/mån.

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
2 300 kr/år
Total driftskostnad:
5 300 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

En mycket fin lägenhet som helrenoverades omsorgsfullt under 2015-2016. Originaldetaljer bevarades och lyftes fram i inredningen. Kök och badrum byggdes helt nya och alla ytskikt målades/lackades/tapetserades om. Väggarna i kök, vardagsrum och kök är målade i en varm ljus greige ton. Snickerierna är målade i vitt. Samtliga golv är slipade och behandlade med mörk hårdvaxolja. Lägenheten har mycket bra förvaringsutrymmen, både i bostaden och i ett stort källarförråd om cirka tio kvadratmeter.

Kök

Köket är hemmets hjärta, med centralt läge i lägenheten. Köksinredningen är parallellbyggd och har fronter med vita speglade dörrar. Detta matchas snyggt med bänkskivor av grönskimrande granit. Köket är utrustat med induktionshäll och ugn av god kvalitet från Siemens som också snyggt matchar den gröna graniten. Diskmaskin, kyl och frys är samtliga integrerade i skåpinredningen. Dessutom finns en vit fin och smidig fläktkåpa. Som förvaring invid denna sitter några öppna hyllor med en finurlig belysningslösning i form av nakna glödlampor med textilsladd som monterats genom hyllplanen. Som distans för att sladden ska hänga ut en bit har använts två vackra gafflar. Invid det stora fönstret får ett större matbord plats. Rummet har även bevarade växtdekorerade stuckaturer.

Vardagsrum

Vardagsrummet nås både från hallen och köket. Det är ett rymligt rum med gott om plats för soffgrupp och förvaringsmöbler. För den som önskar en extra matplats kan vardagsrummet även möbleras med en sådan. Rummet har en pampig stuckatur och en rymlig inbyggd garderob. Här finns även möjlighet att sätta in spis eller kakelugn, något som gjorts i andra lägenheter i samma hus som har samma rökkanal. Från vardagsrummet når du lägenhetens balkong, som ligger med gårdsläge och utsikt över hustaken. Utanför balkongen finns också en stor björk som under sommarhalvåret ramar in balkongen med sin grönska.

Sovrum

Sovrummet är ett lugnt och mysigt rum med charmiga vinklar. Här låg tidigare lägenhetens kök, och skåp och hyllor från denna tid har här bevarats. En sparad nisch är en perfekt plats för sängen. Väggarna är här klädda i pärlspont. På väggen in mot badrummet sitter ett liggande spröjsat fönster.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt klassiskt kakel, satt med mörk fog. På golvet ligger svart- och vitrutig klinker försedd med golvvärme. I rummet finns tak- och handdusch i en egen nisch med inkaklad förvaringshylla i väggen. Handfat samt tvättmaskin är inbyggda under en arbetsbänk av trä. Under den finns öppna hyllor för förvaring. I rummet finns även ett spegelväggskåp och en handdukstork. I väggen mot sovrummet sitter ett innerfönster som sprider dagsljus vidare in i badrummet.

Wc

Wc finns ett separat rum som också har handfat. Väggarna har även här vitt kakel med mörk fog.

Hall

Hallen är ett oblygt rum med ett riktigt glädjepiller till tapet i entrén. Här omges du av glada små apor all over the place. Hallen har bra avhängningsutrymmen i form av två hatthyllor och tillhörande skohyllor. De vita snickerierna och flera speglade innerdörrar ger fin kontrast till den mörkare tapeten. I hallen finns också ett vackert bevarat serveringsskåp och bredvid detta ett städskåp. Dessa ligger i snygg och praktisk anslutning till köket.

Brf Roslagsgården

Förening

Brf Roslagsgården. Föreningen köpte fastigheten redan 1923 och var då en bostadsförening som har ombildats till bostadsrättsförening 2003 och är sedan dess en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger marken. Registreringsbeteckning är Roslagsgården. Adress är Roslagsgatan 23 med separat ingång till gårdshus A och B. Huset värms upp med fjärrvärme.

Garage och parkeringsplatser

Finns inte.

Antal lägenheter

38 lägenheter. Total bostadsyta är 2 138 kvm.

Förrådsutrymmen

Varje lägenhet har ett källar- eller vindsförråd.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns i gårdshuset, ingång B. Bastu finns i gatuhuset.

Antal lokaler

2 lokaler, varav en upplåtes med hyresrätt. Total lokalyta är 113 kvm.

Hiss

Finns i gatuhuset.

TV och Internet

Leverantör är Com Hem.

Ekonomi

I avgiften ingår värme, vatten och basutbud kabel-TV. För lägenheter med balkong eller uteplats tillkommer en obligatorisk avgift om 30 kr/mån.

Genomförda renoveringar

2017 Installation av närvarostyrd belysning i trapphus. Åtgärdande av skador på fasad (inre innergården) och murar. 2014 Stamspolning. 2013-2014 Två vindslägenheter byggdes. Samtidigt gjordes följande renoveringar: hiss, nya yttertak, höjd brandsäkerhet ytterdörrar och förrådsutrymmen. 2010 Renovering av fasad. 2009 Målning av fönster. 2007 Takreparationer. 2006 Trapphusrenovering inklusive målning, renovering av golv, insättning av tvåglasfönster i trapphus. Renovering av tvättstugan och nya maskiner. Stamspolning. Hisskorg. 2005 Åtgärdande av frostskador. 2004 Åtgärdande av vattenskador. 2003 Ombildning från bostadsförening till bostadsrättsförening. 2002 Ommålning av fastighetens yttertak. 1999 Byte av badrums/wc-stammar och värmeväxlare. 1996 Installation av bastu. 1995 Renovering och målning av gatufasad och fönsterbågar. 1991 Byte av köksstammar samt en wc-stam. 1989 Målning av samtliga trapphus. 1987 Byte av elstigar. 1983 Målning av fasad mot bakgård.

Avgiftsändringar

Inga avgiftshöjningar eller större renoveringar är planerade i dagsläget.

OMRÅDET

Roslagsgatan är en cirka 900 meter långa gata som går från Jarlaplan till Roslagstull. Det är en lite av en huvudgata i Sibirien som kantas av en mängd trevliga butiker och den brukar hamna på topplistan då Stockholms populäraste gator rankas. Gatan är bland annat känd för att vara hemvist åt många antikaffärer. Här bor du även granne med Vanadislunden och Vanadisbadet, vilket gör att du trots innerstadsläget kan börja dagen med en simtur. Du bor också nära många större grönområden som Lill-Jansskogen, Bellevue och Hagaparken och vattnet i Brunnsviken. I Vasastan är det aldrig långt till en trevlig kvarterskrog, här kan du till exempel göra Sibiriens soppkök till ditt lokala häng, det ligger i huset intill. Du bor endast ett par minuters promenad från både röd och grön tunnelbanelinje och har ett flertal busslinjer i närområdet, bland annat buss 2 och 4.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här