Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Birger Jarlsgatan 81
Arkitekt: Östlihn & Stark 1916
Vasastan
STILFULL TVÅA MED STUCKATURER OCH VACKRA SNICKERIER
TEXT: MURÉN FOTOGRAF: BOUKARI

Centralt, tyst och lugnt. På Birger Jarlsgatan 81 har du allt detta. Denna ljusa och välplanerade hörnlägenhet ligger med ett avkopplande gårdsläge i ett drygt hundraårigt hus på promenadavstånd till Stockholms centrala delar. Lägenheten imponerar med vackra spröjsade fönster, djupa speglade nischer, fyllnadsdörrar, stuckaturer, takrosetter och höga golvsocklar. Planlösningen är mycket bra med rymliga ljusa rum och generös takhöjd. Lägenheten har också goda förvaringsutrymmen, ett fint badrum och en välkomnande hall.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Birger Jarlsgatan 81
Område:
Vasastan
arkitekt:
Arkitekt: Östlihn & Stark 1916
Våning:
0.5 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
43 m²
Avgift:
1 589 kr inkl värme, VA, kabel-TV bas

Allmänt om fastigheten

El:
2 000 kr/år
Försäkring:
1 300 kr/år
Total driftskostnad:
3 300 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
Gas 2 400 kr/år

Allmänt

En mycket fin och ljus hörnlägenhet med genomgående vitmålade väggar och snickerier. Vackra bevarade originaldetaljer har kompletterats med moderna och exklusiva tillägg. Bra förvaringsutrymmen i bostaden samt i externa förråd; ett vindsförråd om cirka 4 kvm och ett källarförråd om cirka 4 kvm hör också till lägenheten.

Kök

Det ljusa stilrena köket renoverades och platsbyggdes våren 2016. Köksinredningen har vita släta fronter som matchas med en svart stenskiva och underlimmad diskho samt blandare i mässing. Som stänkskydd sitter en måttanpassad frostad glasskiva. Överskåpen utnyttjar takhöjden och går ända upp i tak. Här finns även ett platsbyggt hörnskafferi. Köket är utrustat med kyl, frys, gashäll, ugn, diskmaskin. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger trätiljor som målats i grått.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett inbjudande och stilfullt rum. Det stora höga fönstret gör rummet ljust och luftigt. Här finns gott om plats för en stor soffgrupp och annat möblemang. Bakom en fin spegeldörr finns även en stor garderob. Taket har en vacker stuckatur och takrosett i klassicistisk stil. På golvet ligger ekparkett som vitlaserats. Vardagsrummet nås från både hallen och sovrummet.

Sovrum

Sovrummet är ett lugnt och rymligt rum för både dubbelsäng och annat möblemang. Här finns en bevarad originalgarderob samt en nyare garderobsvägg. Även i sovrummet finns fina bevarade stuckaturer och en takrosett samt vitlaserad ekparkett på golvet.

Badrum

Badrummet är charmigt med en snedställd vägg med fönster. Väggarna är till lite drygt hälften klädda i grå mosaik, och ovanför detta är de målade i vitt. Även på golvet ligger grå mosaik. Här finns dusch, wc (ny 2017) och handfat med kommod. Förvaring finns också i ett väggskåp med spegeldörrar. Badrummet är även försett med golvvärme.

Hall

Innanför dörren möter dig en ljus hall som får karaktär av många speglade snickerier. Här finns gott om plats för hatthylla och skor. I hallen finns även en stor garderob för undanhängning. På golvet ligger grå stenklinker.

Brf Målaren 4

FÖRENING

Brf Målaren 4 är en välskött äkta bostadsrättsförening, som förvärvade fastigheten Målaren 4 år 1998. Fastigheten är byggd 1919 och ritades av arkitektduo Östlihn & Stark. Föreningen består av 16 lägenheter med bostadsrätt, samt fem lokaler med hyresrätt.

Förråd

Lägenheten disponerar både ett vindsförråd på 4 kvm, och ett källarförråd på 4 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare, mangel och två stora torkrum, samt stort hobbyrum/verkstad. Det finns även en lugn innergård med trädgårdsmöbler och grill.

Mark

Marken innehas med äganderätt.

Avgift

Inga beslutade avgiftshöjningar.

TV/Internet

TV via ComHem och bredband via Bredbandsbolaget (tv basutbud ingår i månadsavgiften). Fn obligatoriskt tillägg för bredband med 165 kr/månad.

FASTIGHET

Renoveringar i urval

2018 Hiss, 2017 OVK, 2016 Renovering av skorstenstoppar, 2016 Värmesystem, 2015/16 Elstammar, ny elcentral 2013 Högtrycksspolning av köks- och avloppsstammar, 2011 OVK, 2010 Renovering av fönster, installation av bredband, 2001 Fasad, 1988 Ny hiss, elstam- och rörstambyte, omläggning tak.

Delat ägande

Delat ägande godkänns av föreningen efter prövning.

Juridisk person

Juridisk person accepteras ej.

Överlåtelse

Överlåtelseavgiften på 1.138 kr betalas av köparen.

Planerade renoveringar

2018/19 Trapphus, säkerhetsdörrar

OMRÅDET

Här bor du i genuin stadsmiljö i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm/Lärkstaden och har även direkt närhet till natur och rekreation i Lill-Jansskogen, på Norra Djurgården och kring Brunnsviken och Hagaparken. Kvarteren ger dig flera kulinariska pärlor som Lennart & Brors deli, Brasseri Balzac, restaurang Babette, Svartengrens, Ramen Ki-Mama och anrika Lindquists konditori. Kommunikationerna i området är mycket goda, du bor nära både Östra station och Odenplan med Citybanan samt röda och gröna linjen och många olika bussar.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här