Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Vildkattsvägen 17
SVEN-ERIK ANDRÉ 1965
Saltsjöbaden - Solsidan
STILFULLT RADHUS I BÄSTA LÄGE MED MÄKTIG UTSIKT
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

"Husets omgivningar fick oss på fall direkt. Med all grönska, vacker utsikt, fina hus runt omkring. Huset andades 1960-tal med vackra originaldetaljer som fina golv, vackra öppna spisar och stora fönsterpartier. Vi kom och tog en kaffe en kväll, och fick vara med om en magisk solnedgång". Så berättar säljarna av detta snygga och eleganta radhus i Solsidan om upplevelsen då de första gången huset och platsen och omedelbart föll för dem. Vildkattsvägen 17 är sista utpost vid en återvändsgata och besitter ett oslagbart högt och fritt läge. Huset öppnar upp sig med stora fönsterpartier som ger ett fantastiskt panorama över Solsidan och Erstaviken. Här kan du se solen gå ner över nejden och följa årstidernas fascinerande växlingar. Radhuset, med fastighetsbeteckningen Solsidan 28:2, är mycket välbevarat i sin originalstil och har renoverats stilenligt och med gedigna material av arkitekt. Under de senaste två åren har hemmet dessutom fått nya ytskikt i väl valda nyanser. Nedre plan ger dig stora och ljusa sällskapsytor och på övervåningen finns minst tre sovrum, allrum och ett stort badrum med tvättstugedel. Här är det bara att flytta in och börja njuta av livet på toppen och den magnifika utsikten.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Radhus
Adress:
Vildkattsvägen 17
Område:
Saltsjöbaden - Solsidan
arkitekt:
SVEN-ERIK ANDRÉ 1965
Rum:
7 rum
Area:
160 m² + 33 m² biarea
Tomtareal:
319 kvm

Byggnad

Byggnadstyp:
Radhus 2-plan
Byggnadsår:
1965
Uppvärmning:
Direkt El
Energideklaration:
Utförd 2016-05-22
Energiklass:
C
Energiförbrukning:
110 kWh/kvm per år
Fasad:
Tegel
Stomme:
Lättbetong
Fönster:
Isolerglaskassetter
Bjälklag:
Lättbetong
Tak:
Papp
Grundläggning:
Betongplatta
Ventilationstyp:
Mekanisk (endast frånluft)
Vatten/Avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Vent.inspektion:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fastighetsbet.:
Solsidan 28:2

Allmänt om fastigheten

El:
25 685 kr/år
VA:
8 410 kr/år
Renhållning:
1 550 kr/år
Sotning:
600 kr/år
Försäkring:
5 703 kr/år
Total driftskostnad:
41 948 kr/år
Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde:
4 349 000 kr/år
Summa pantbrev:
6 100 000 kr
Tomtareal:
319 kvm
Tomttyp:
Natur och trädgårdstomt
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Rättigheter:
Last, Avtalsservitut: Ledning mm, 01-IM8-63/10571 Last, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM8-65/6822 Förmån, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM8-65/6830 Förmån, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM8-65/6838 Förmån, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM8-65/6846 Förmån, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM8-65/6854 Förmån, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM8-65/6862 Förmån, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM8-65/8361
Planbestämmelser:
S 195 Stadsplan, beslutad Datum: 1964-11-13 Anmärkning: Tomt 2-8 Viggen Tomtindelning, beslutad Datum: 1965-03-30

Allmänt

Ett tidstypiskt och mycket snyggt radhus med fantastiskt läge och mycket bra och generös planlösning. Stora sällskapsytor på entréplan och direktkontakt med trädgård och utsikt via stora fönsterpartier och skjutdörrar. Dessutom garage och förråd i direktanslutning. Övervåning med tre bra sovrum, luftiga allrum, badrum, tvättstuga, klädkammare och balkong. Vackra öppna spisar och välbevarad ekparkett på båda våningsplan. Genomgående nya ytskikt som både harmonierar med originalstilen och är sobert nutidsenligt.

Entréplan

Redan i husets entré imponerar det stilfulla sextiotalet. Via en elegant entrédörr i ek och glas stiger du in på golv av kolmårdsmarmor. Den rymliga hallen övergår därefter i generösa och ljusa öppna umgängesytor i kök, matplats och vardagsrum. Köket är lackat i en mörkgrå nyans som matchas med bänkskivor av svart granit och golv av jämtländsk kalksten, försett med golvvärme. I köket finns kyl/frys (AEG), induktionshäll (Miele), fläkt (Gaggenau), inbyggnadsugn (Miele), integrerad diskmaskin (Miele) och underlimmad diskho med väggmonterad blandare (Vola). I anslutning till köket kan du ha en stor matplats. Vardagsrummet är en underbar sällskapsyta med fin öppen spis i anslutning. Stora fönster med skjutdörrar gör hela våningen ljus och öppen. Varma årstider står glasdörrarna öppna mot terrass och trädgård. Till husets garage och förråd finns det en direktdörr från hallen, vilket är en mycket smidig lösning. Förrådsrummet innanför garaget har fönster och går att inreda och göra ett rum av för den som så önskar. I hallen finns även gäst-wc och garderob. En luftig ektrappa med snygg stram ledare för dig upp till husets andra våning.

Övre plan

En trappa upp finns tre sovrum som alla är nymålade i sobra nyanser där även lister och garderober är inmålade i samma färger. Hemmets största sovrum används som föräldrasovrum och är målat i den djupa grå nyansen Vallmofrö. Bakom sängen finns en platsbyggd hylla som även fungerar som sänggavel. Rummet har ett stort fönsterparti med skjutdörr ut mot husets balkong. I anslutning till sovrummet ligger en klädkammare som leder vidare till ett stort badrum med separat tvättstugedel. Här finns dusch med tak- och handdusch, badkar, vägghängd wc och tvättställskommod med dubbla handfat i durat, samt tvättmaskin och separat arbetsbänk och förvaringsskåp med eget handfat. Badkar och skåputrymmen är klädda i ekfanér. På golvet ligger sandfärgad granit med golvvärme. De sovrum som används som barnrum är två rymliga rum målade i ljusgrått respektive rosa. På övervåningen finns också ett stort allrum/övre hall i två delar med en vacker rundad öppen spis och panoramafönster i västerläge. Även detta rum har stora fönster och skjutdörr ut till balkongen. Övervåningen har ett sluttande tak och mot balkongen är det som högst, 3,10 meter. Balkongen ligger med söderläge och är en stor uteplats med en snygg öppen fönstergavel där utsikten bildar en vacker tavla. De väggar som finns ger lä åt platsen vilket gör att det är skönt att sitta här redan från vårens tidiga dagar.

Trädgård

Trädgården är med sitt gavelläge vid gatans slut en avskild och insynsfri plats. Gården är levande och kuperad med inslag av både klippor och stenar där murgröna slingrar vackert grön året om. Här finns en stor stenlagd terrass i skiffer och uteplats i västerläge. Omkring denna och på den övre platån ligger gräsmatta. Trädgården är belyst och vid uteplatsen och på balkongen sitter vägglampor. Uteplatsen på gaveln har utfällbar markis. Framför huset finns en stenlagd uteplats, garageuppfart, trappa, odlingslådor, lekstuga och gräsmatta. I trädgården blommar vårlökar och perenner, samt forsythia, syrén och körsbärsträd.

Huset

Radhusen på Vildkattsvägen uppfördes under åren 1964-1965 efter ritningar av arkitekt Sven-Erik André på André Byggnads AB. Det är en radhuslänga med sju hus uppförda i två våningar och med integrerade garage. Solsidan 28:2 på den övre yttergaveln avviker lite från de övriga i planlösning och är också det mest påkostade av radhusen, med störst sällskapsytor och mest fördelaktigt läge längst ut i raden och längst upp på höjden. Det är också det enda av radhusen med kök i entréplan, de andra har köket på övervåningen. Radhuset har en tidstypisk fasad som tydligt visar hur elegant 1960-talets arkitektur kan vara. Fram- och baksida är av vitputsad betong medan gavelfasaden är klädd i gult tegel. Taket är ett pulpettak som sluttar lätt mot husets baksida, vilket ger en fin silhuett.

OMRÅDET

Den i slutet av 1800-talet av bankir K A Wallenberg anlagda badorten och villastaden växte snabbt och visar idag upp en mängd vackra byggnader från olika tidsepoker. Beläget som på en udde bor du i klippig skärgårdsnatur med gångavstånd till både badplatser och båthamn. Violen, som ligger i insjön Vårgärdssjön, är en mysig och barnvänlig badplats. På gångavstånd ligger även anrika Grand Hotel Saltsjöbaden och trevliga restaurang Holmen där du kan äta god mat på bryggan. Området erbjuder flera bra förskolor och skolor och ett stort fritidsutbud för alla åldrar.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här