Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Nytorgsgatan 33
Arkitekt: Josef Petersen 1930
Södermalm - Sofia
SNYGG OCH SMART ETTA MED LÅG AVGIFT MITT PÅ NYTORGET
SKRIBENT: MURÉN FOTOGRAF:BOUKARI STYLING: LINDHOLM

Mer mitt i smeten i SoFo kan du inte bo! Denna fina och välplanerade 1920-talslägenhet ligger med utsikt mot korsningen Skånegatan - Nytorgsgatan. Bostaden är perfekt planerad med ett kök i öppen och social planlösning mot det stora allrummet och med en sovalkov som blir ett separat sovrum. Därtill har du en rymlig hall, klädkammare och ett fint badrum. Här mixas bevarad originalcharm med nutid och resultatet är oemotståndligt. Här kommer du att trivas från första stund.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
VD / Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Nytorgsgatan 33
Område:
Södermalm - Sofia
arkitekt:
Arkitekt: Josef Petersen 1930
Våning:
1 av 5, hiss finns
Rum:
1 rum och kök
Area:
32 m²
Avgift:
767 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Allmänt om fastigheten

El:
2 600 kr/år
Renhållning:
1 500 kr/år
Övrigt:
2 616 kr/år
Total driftskostnad:
6 716 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

En mycket fin och yteffektiv etta om 32 kvm som upplevs mycket rymlig på grund av generös takhöjd och bra planlösning där det är enkelt att bilda rum i rummet. Här finns ett kök, ett vardagsrum och ett sovrum fast allt är på samma yta. Två stora spröjsade fönster med fyra rutor i varje båge ger ljus och trevlig utsikt. Fönstren har djupa nischer och fönsterbrädor av marmor. Väggarna i allrummet är målade i en mörkt blågrå nyans och på golvet ligger en maffig fiskbensparkett av ek.

Kök

Köket ligger i vinkel mot det stora allrummet och har öppnats upp mot lägenheten, en lösning som både är socialt trevlig och plussar på volym och ljusinsläpp. Köksinredningen har svartmålade fronter i underskåpen och trärena väggskåp av furu som matchas med en snygg betongputsad bänkskiva. Här finns gasspis, ugn, fläkt och rostfri diskho. Kylskåp i retrostil står fristående i rummet. Utsikten genom fönstret då du står och diskar är avundsvärd - här ser du rätt ner i SoFo:s epicentrum.

Allrum

Allrummet är ett stort och lättmöblerat rum. Här kan du enkelt placera både en matplats och en vardagsrumsdel med till exempel soffa, tv och förvaringsmöbler. Volymen och planlösningen gör det enkelt att skapa rum i rummet. Väggarna är nymålade i mörkt blågrått vilket kontrasterar snyggt mot de vita snickerierna och de anslutande rumsytorna. I rummet finns också en rymlig klädkammare, bra placerad invid alkoven och med en fin speglad dörr. I taket sitter en bevarad takrosett.

Sovalkov

I rummet finns en sovalkov som ger sängen ett separat utrymme. Här kan du enkelt skärma av helt med ett draperi, om så önskas. I alkovens tak sitter infällda spotlights.

Badrum

I badrummet råder snygg enkelhet. Väggarna är målade med vit våtrumsfärg och på golvet ligger ljus klinker. Fint handfat med avställningsyta ovanpå. Ovanför detta sitter ett klassiskt spegelväggskåp samt tre lampsocklar med klar glaskupa, alltsammans från Byggfabriken. Förvaring finns även i ett rymligt högskåp. Duschen har en snygg rund draperistång. Här finns även wc samt bevarad originalradiator på vägg.

Hall

Hallen är välkomnande och rymlig med gott om plats för avhängning av kläder. Här kan även extra garderober få plats utan att det blir trångt. Även i hallen ligger fin fiskbensparkett av ek.

Brf Nytorgspalatset

Antal lägenheter och lokaler

Fastigheten Bondesonen 24 består av 59 bostadslägenheter. 57 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 2 st är upplåtna med hyresrätt. Utöver detta finns 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen är äkta och ritades av arkitekt Josef Petersen 1930.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1941 och är en äkta förening.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningens förvaltning sköts av Princip Redovisning.

Renovering

Stambyte i lägenheterna 1990

Fasadrenovering 2000

Stambyte i källarplan 2003 Elstigar bytta 2005-2006 Fasadens sockel renoverad 2006 Fönsterrenovering 2007-2008 Installation av säkerhetsdörrar samt renovering av trapphus 2010 Gårdsrenovering 2013-2014 OVK utförd 2014-2015 Byggnation av vindsvåningar 2015-2016

Hissrenovering 2015-2016

Renovering kungsbalkonger 2015-2016

Takrenovering 2015-2016

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår enligt årsredovisningen 2016 till ca 6,5 milj kr (dvs ca 2.000 kr/kvm och lån).

Parkering

I källarplan finns 18 garageplatser samt 6 mc platser. Separat kö.

Avgift

Inga planerade avgiftshöjningar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Bredband/Tv

TV från ComHem (betalas av bostadsinnehavaren) och bredband via Bredbandsbolaget.

Försäkring

Föreningen är försäkrad hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam innergård med grill och trädgårdsmöbler som får användas av medlemmarna. En modern tvättstuga i källaren( 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkskåp och 1 torkrum), samt ett cykelrum. Soprum med kärl för hushållssopor, glas, papper, wellpapp, tidningar och grovsopor.

Delat ägande

Minsta andel 10%.

Ägande:

Juridisk person godkänns ej.

OMRÅDET

Detta läge är svårslaget, mer SoFo än så här blir det inte. Genom fönstren blickar du ut över Nytorgsgatan och Skånegatan och kan hålla kolla på vilka som går in och ut på Urban Deli och under sommaren om det är fullt på uteserveringen. Nytorget brer ut sig framför fastigheten och blir din extra uteplats. Du har nära till allt vad dessa kreativa kvarter har att erbjuda.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här