Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Nynäsvägen 301
Thure Bergentz 1925
Gamla Enskede
ELEGANT, SOBER OCH NYRENOVERAD 1920-TALSTVÅA
TEXT: MURÈN STYLING: LINDHOLM FOTOGRAFI: BOUKARI

I trivsam 1920-talsmiljö i Gamla Enskede ligger denna mycket stilfulla lägenhet med våningskänsla. Bostaden har nyligen renoverats till en unik enhet med fint förenat kök och vardagsrum där du har plats för både stor matplats och stor soffgrupp. Därtill har du ett lugnt och rofyllt sovrum med mycket garderobsutrymme och ett fullutrustat badrum med tvättpelare. Lägenheten är rymlig och optimalt planerad med gott om förvaring. Väggarna är målade i sobra nyanser och på golven ligger vitpigmenterade och hårdvaxoljade originalfurutiljor. Här är det bara att flytta in och trivas!

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Nynäsvägen 301
Område:
Gamla Enskede
arkitekt:
Thure Bergentz 1925
Våning:
1 av 3
Rum:
2 rum och kök
Area:
65 m²
Avgift:
3 938 kr inkl. värme, vatten och kabel-tv (obl. tillägg för bredband: 188 kr/mån)

Allmänt om fastigheten

El:
2 056 kr/år
Försäkring:
1 388 kr/år
Total driftskostnad:
3 444 kr/år
Beräknat antal pers:
2
Kommentar:
Driftskostnaden är ett exempel på hur det kostar för nuvarande ägare och kan alltid variera.

Allmänt

Ett mycket vackert och väl omhändertaget hem som helrenoverats de senaste åren (badrum gjort tidigare). Lägenheten har genomgående bevarade trägolv som under 2017 slipats, nåtats och behandlats med vitpigmenterad hårdvaxolja. Väggarna är målade i väl valda sobra nyanser och alla snickerier är målade i vitt. I fönstren som vetter mot vägen sitter treglasfönster som skyddar från buller. Bostaden ligger på första våningen, nära ut till trädgården men ändå tillräckligt högt upp för att kännas privat och utan insyn. Ett vindsförråd om cirka 8 kvm och ett källarförråd om 1 kvm hör också till lägenheten.

Kök

Köket ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet men är ändå ett rum med egen karaktär. Rummen skärmas även av genom en bardisk. Köket har helkaklade väggar av vitt klassiskt 15x15-kakel fogat i betonggrått. Köksinredningen kommer från Puustelli. Fronterna är vita och släta med stilrena handtag av rostfritt stål. Täckskivorna är målade i en blågrå nyans, Gustaviansk blå från Jotun. Bänkskivorna är av svart granit och bardisken och toppen på diskmaskinen är klädd i rostfritt stål. Stor kyl och frys med ismaskin har även de rostfria fronter. Diskmaskinen är integrerad i skåpinredningen och är placerad i bekväm arbetshöjd. Induktionshäll med fläktkåpa i rostfritt, varmluftsugn och mikrovågsugn ingår också i den maskinella utrustningen. Arbetsytorna är generösa med gott om plats för matlagning vid flera stationer samtidigt. Även förvaringsutrymmena är mycket goda, här finns utdragslådor, överskåp, hörnskåp och städskåp. I taket sitter dimbara spotlights som ger mycket bra arbetsbelysning och köket har många eluttag. Uttag och strömbrytare i köket är utförda i äldre stil. Hela köket är mycket socialt, med flera ytor som bjuder in till socialt häng - som den platsbyggda bänken och bardisken. Intill detta finns plats för ett stort matbord för många sittande gäster (säljarna har ett 230 cm långt bord).

Vardagsrum

Vardagsrummet utgör tillsammans med köket hemmets hjärta. Det är en härlig öppen yta i loungestil som inbjuder till sociala tillställningar. Här finns plats för en stor soffgrupp med till exempel fyrsitssoffa, fåtöljer, soffbord och sidobord. Väggarna är målade i en specialframtagen grå-blå nyans. Väggarna har även dekorerats med spegellister målade i samma kulör som skapar en vacker våningskänsla. Även taklister i samma stil har satts upp. El till tv och ljudsystem har dragits i väggen för att slippa sladdar. Här finns förberett för att installera surround-system. Belysningen är dimbar.

Sovrum

Sovrummet är ett lugnt och harmoniskt rum med fönster mot den fina innergården och föreningens trädgård. Här är generöst med plats för dubbelsäng med nattduksbord på var sida, och suveränt med förvaring. Här finns både en rymlig garderobsvägg med skjutdörrar och en garderobsalkov med förvaringssystem från Elfa. Väggarna är målade i en vacker ljus gråbeige nyans, Reflektion från Jotun, och garderobsväggen har målats i samma ton. Rummet har dimbar belysning, och spotlights respektive ledbelysning i garderoberna.

Badrum:

Badrummet är rymligt och innehåller alla bekvämligheter. Här finns en inbyggd tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare samt ett praktiskt överskåp. Bredvid finns duschen, som har både regntakdusch och ett handmunstycke i stilrent krom. Vägghängd wc med ny sits. Handfat med kommod och goda avställningsytor samt integrerad spegel ovan. Väggarna är helkaklade i vitt större kakel med svart fog samt en svart kaklad fond i duschen. På golvet ligger svart klinker försett med golvvärme. Rummet har även handdukstork och dimbara spotlights. Badrummet renoverades av tidigare ägare 2007 och har kompletterats med vissa detaljer under åren.

Hall

Hallen är även den ett stilfullt rum med sober matt väggfärg, Minty Breeze från Jotun Lady. Innanför dörren finns en platsbyggd garderob med skjutdörrar som även de är inmålade i samma färg. I taket sitter dimbar belysning i form av infällda spotlights. Hallen får även ett fint ljusinsläpp från intilliggande rum, där några dörrar hakats av för ljusets och volymens skull (finns bevarade på vinden). Bostaden är försedd med säkerhetsdörr.

Brf Futurum

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Futurum (org. nr 769607-2078) innehar två fastigheter belägna i stadsdelen Gamla Enskede. Husen bebyggdes 1925 och för ritningarna ansvarade arkitekt Thure Bergentz. Föreningen upplåter 27 st lägenheter med bostadsrätt och har även en hyresrättslägenhet samt 8 st lokaler. Huset värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheten sedan 2001.

Mark

Föreningen innehar marken genom ett tomträttsavtal med Stockholms stad.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Conzignus Hem och Fastighet AB. Den tekniska förvaltningen sköts av föreningen i egen regi.

Renoveringar

2017: Renovering av fönster, gårdssidan Skolvägen. 2014: Renovering av gården 2013: Byte av stamventiler till elementen, justering av fjärrvärmen. Målning av trapphuset (Skolvägen 7, 9). 2011: Stamspolning samt elstammar. 2006: Byte av eldragningen i fastigheten på Nynäsvägen. 2004: Byte av vatten- och avloppsstammar i kök och badrum, samt renovering av fasader. Trapphusen i fastigheten på Nynäsvägen målades också. En underhållsplan finns som sträcker sig fram till 2047 efter inspektion av en besiktningsingenjör. Se fler renoveringsdetaljer i årsredovisningen.

Kommande renoveringar

Under 2018-2019 ska fönstren mot Skolvägen och Nynäsvägen (gårdssidan) renoveras.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till 9,5 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 1,5 mkr, i kassan finns cirka 820 tkr. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår till cirka 5.000 kr, snittet i Enskede uppgår till 6.000 kr. Föreningen har en hyresrätt kvar i föreningen vilken kan ses som en tillgång den dagen upplåtelse till bostadsrätt sker.

Avgifter

Föreningen upplyser inte om några planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Söderberg & Partners med styrelseansvar. Bostadsrättshavare måste teckna en hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av medlemmarna själva genom ett rullande schema i trapphuset. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga källarvåningen (port 303) utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstuga cykelförråd samt utemiljö med sittytor och grillmöjligheter.

Parkering

Föreningen har 13 st bilplatser för uthyrning enligt ett sedvanligt kösystem (224 kr/mån, 5 st i kön i dagsläget). Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Fiber är indraget till fastigheten. Bredband levereras av Com Hem och likaså utbudet av kabel-tv. Baspaketet av kabel-tv ingår i avgiften. Internetuppkopplingen ligger som ett obligatoriskt tillägg.

Förråd

Till bostadsrätten följer ett vindsförråd om cirka 8 kvadratmeter och ett källarförråd om cirka 1 kvadratmeter.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-01-28. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gamla Enskede är ett trivsamt område med mycket grönska och många vackra gamla hus och promenadvägar. I närheten finns många fina naturområden och det vackra världsarvet Skogskyrkogården. Vill du äta gott i närområdet finns bland annat kreativa och välrenommerade Matateljén och Gamla Enskede Bageri. Matboden är ett annat trevligt ställe, särskilt under sommaren då de har en uteservering med kvällssol. Tunnelbanestationen Sandsborg är din närmaste, och därifrån tar du dig till exempel till T-centralen på en kvart. Du promenerar till Södermalm på 30 minuter, och med bil blåser du dit på fem röda.