Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Idungatan 9
Victor Bodin 1902
Vasastan / Odenplan
VACKER SEKELSKIFTESTREA MED MYCKET LÅG AVGIFT, KAKELUGN & BALKONG I SÖDER
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: MAINSTREET

Med närhet till Odenplans goda kommunikationer och den grönskande Hagaparken finns denna sekelskiftestrea med låg avgift. Stuckaturer, dubbeldörrar, vackra fönster, speglade nischer, furutiljor, en ljusblå kakelugn och balkong mot innergård är några av de detaljer som du kan njuta av i denna fina och ljusa sekelskiftestrea. Lägenheten har genomgående planlösning med två rum i fil åt vardera håll och fönster mot både gård och gata. Kök och vardagsrum är båda trivsamma och inbjudande rum där du gärna hänger, och vid sidan om dessa finns två bra sovrum. I bostaden finns dessutom gott om förvaring i inbyggda garderober, ett snyggt badrum och egen tvättmaskin.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Jenny Eriksson
Mäklarassistent

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Idungatan 9
Område:
Vasastan / Odenplan
arkitekt:
Victor Bodin 1902
Våning:
3 av 5, hiss finns, I hissen trycker man på våning 2.
Rum:
3 rum och kök
Area:
85 m²
Avgift:
2 098 kr inkl. värme, vatten och kabel-TV.
Pris:
7 950 000 kr Utgångspris

Allmänt

En mycket fin och ljus lägenhet med högt i tak och många bevarade detaljer. Genomgående planlösning med två rum i fil på varje sida. I alla rum (utom kök och badrum) ligger hårdvaxbehandlat originalfurugolv. Väggarna är målade i vitt. Strömbrytare och vägguttag är utbytta till mer tidstypiska. Till lägenheten hör även ett rymligt källarförråd.

Kök

Det fina köket renoverades 2014-2015. Köksinredningen är byggd i vinkel. Fronterna är vita och speglade. Överskåpen utnyttjar takhöjden och sitter i dubbla rader. Bänkskivan är av granit med dubbel rostfri diskho från Franke. Väggarna invid arbetsytorna är kaklade i klassiskt vitt metrokakel. Köket är utrustat med rostfri fristående kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll, ugn och rostfri fläkt med aktivt utsug. I köket finns dessutom en integrerad tvättmaskin. På golvet ligger ett snyggt Marrakechgolv i ett blåtonat grafiskt mönster. I köket finns utrymme för en familjestor matplats. Ovanför dörren mot hallen sitter ett fint överljus. I taket vid fönstret finns inbyggda spotlights.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett vackert, ljust och inbjudande rum med två höga t-postfönster som vetter mot gatan. Från både hall och intilliggande rum leder stilfulla speglade dubbeldörrar, runt taket löper tjusig ornamenterad stuckatur och i dess mitt sitter en matchande takrosett. I vardagsrummet finns också en stor tillgång i form av en vacker och fullt fungerande kakelugn från förra sekelskiftet. Den stod ursprungligen i en lägenhet på Strandvägen och byggdes upp på plats i detta vardagsrum 2014. Ljusblå med ornament i guld är den ett verkligt smycke för rummet, och en hög mysfaktor såklart. Rummet har plats för både soffgrupp och matbord samt annat möblemang. Här finns även bra förvaringsutrymme i en bevarad inbyggd garderob.

Sovrum ett

Det som idag används som föräldrasovrum är ett rymligt och lugnt rum som ligger mot innergården. Här finns gott om plats för både dubbelsäng och annat möblemang. Rummet har en inbyggd garderobsvägg med skjutdörrar och inredning av ek. Från sovrummet har du också utgång till lägenhetens balkong dit dubbla glasade dörrar leder dig. Balkongen ligger med trivsamt gårdsläge och har plats för både utemöbler och växtlighet.

Sovrum två

Lägenhetens andra sovrum används idag som barnrum. Rummet är ljust och rymligt och ligger i fil med vardagsrummet och med dörrar mot både vardagsrum och hall. Även detta rum ståtar med fina takstuckaturer. Här finns även en rymlig originalgarderob.

Badrum

Badrummet har väggar helkaklade i ett vitt större kakel och på golvet ligger svart klinker försett med golvvärme. Bakom vikbara glasväggar från DuschoLux finns tak- och handdusch från Mora. Rummet har handfat med spegel ovanför, wc med svart sits, handdukstork och förvaring på inbyggda trähyllor.

Hall

Hallen är välkomnande och central i bostaden, härifrån når du alla rum i hemmet. Innanför dörren finns plats för hatthylla och skor, och hallen är även möblerbar med till exempel en byrå. I taket hänger en taklampa som är likadan som armaturen i trapphuset och kan tillhöra originalinredningen.

Brf Liljan

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Skalmejblåsaren 3. Föreningen upplåter 25 lägenheter varav 24 med bostadsrätt och 1 med hyresrätt samt 2 hyresrättslokaler. Huset ritades av arkitekten Victor Bodin och uppfördes 1902 av byggmästare W. Lundin.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Conzignus Hem och Fastighet AB och den tekniska förvaltningen sköts av POS Fastighetsvård AB.

Renovering

2017 uppfräschning av gemensamma utrymmen, översyn av el och belysning i gemensamma utrymmen, OVK. 2016 Taket renoverades och fönster på vindslägenheterna byttes. 2014 Fönsterrenovering. 2004 Installerades Fjärrvärme 2001 Genomfördes tak- och fasadrenovering 1986-87 Stambyte av stammar i kök & badrum, El-stigare byttes samtidigt.

Kommande renoveringar

För närvarande finns inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är ca 4,6 mkr, vilket ger cirka 1 884 kr per kvm boyta. Föreningen har även dolt kapital i form av en hyresrätt. Avgift/kvm ca 315 kr (enligt ÅR- 16). Avgiftsförändringar: avgiften kommer bli oförändrad under 2018 och det finns inga planer eller behov på höjningar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF Skadeförsäkring AB.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirman Maries puts och stöd för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen anordnar en städdag på hösten respektive våren.

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i ett gårdshus och är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och en mangel.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det cykel- samt barnvagnsförråd.

Vad ingår i månadsavgiften

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV

Bredband och kabel-TV är installerat och levereras av Com Hem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Idungatan är en trevlig kvarterslång liten gata med bebyggelse från mestadels förra sekelskiftet. Du bor i genuin stadsbebyggelse med många små gröna lungor och har även nära till större grönområden som Vanadislunden och Hagaparken. I området finns många trevliga restauranger och kaféer; Austin Food Works (som ligger tvärs över gatan), Döden i grytan och Greasy Spoon är några exempel. Här finns även flera bra skolor. Kommunikationerna är utmärkta med buss 2 precis utanför huset, och närheten till både nya pendeltågsstationen och knutpunkten Odenplan.