Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Kindstugatan 18
Okänd - Uppfört före 1482
Gamla Stan
HISTORISK 3:A HÖGST UPP MED BJÄLKAR & SNEDTAK
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: MAINSTREET

I ett vackert hörnhus med anor i 1400-talet ligger denna vackra och mysiga lägenhet om tre rum och kök och dubbla badrum. Här bor du i högst upp i fastigheten med fönster i tre väderstreck och hänförande utsikt över takåsarna och över till Söder och Mariaberget. Takbjälkar, snedtak, djupa nischer, vinklar och vrår ingår i paketet och sätter såklart stor prägel på boendet. Här har du ett eget näste fullt av karaktär och med Sveriges historia runt husknuten. Kvarteret Cepheus sitter även det på en spännande historia och har dessutom en av stadens finaste innergårdar.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Kindstugatan 18
Område:
Gamla Stan
arkitekt:
Okänd - Uppfört före 1482
Våning:
4 av 4, Ej hiss
Rum:
3 rum och kök
Area:
74 m² + 2 m² biarea
Avgift:
4 195 kr inkl värme, vatten samt kabel-tv

Allmänt

En själfull lägenhet med superbt hörnläge, fönster åt tre håll och imponerande vyer ut över stad och takåsar. Alla rum har vitmålade väggar. På golven ligger furutiljor och i hallen ett stengolv. Flexibla ytor, två badrum och goda förvaringsutrymmen. Till lägenheten hör även två rymliga vindsförråd som har en totalyta om cirka 20 kvm.

Kök

Köket når du till höger om entrén och i anslutning till det stora vardagsrummet/allrummet, med charmigt läge under snedtak och mellan bjälkar där ytorna utnyttjas till hyllor och förvaringsutrymmen. Köksinredningen har vita släta fronter och bänkskivor av ljust grå sten. Väggarna är klädda med ett vackert vitt liggande handmålat kakel. Du diskar i en fönsternisch med utsikt över intilliggande hustak. Här finns en fin kyl och frys i retrostil från Gorenje och diskmaskin integrerad i skåpinredningen.

Vardagsrum/matsal

Köket öppnar upp sig mot det stora allrummet där du har gott om utrymme för en stor matplats. Rummet är ett vackert hörnrum med fönster i två väderstreck. Här får du även plats till att ha en soffa, om så önskas. I ett hörn av allrummet finns ett platsbyggt kontor med skrivskiva, hyllor och skåp under snedtak. Rummet är ljust och luftigt med vita väggar och slipat trägolv. Rummet kan enkelt delas av och då ge ett sovrum.

Vardagsrum/sovrum:

Till vänster om hallen ligger nästa rum som idag används som vardagsrum men även kan bli ett andra sovrum för den som så önskar. Idag används det som vardagsrum och är möblerat med en soffgrupp. Rummet bjuder på många vinklar och nischer där särskilt fönsternischen ger dig ett mysigt kryp-in. Ett annat utrymme nyttjas som bokhylla med platsbyggda hyllplan. På golvet ligger ett fint furugolv som vitmålats.

Sovrum

Sovrummet ligger med innergårdsläge och är ett mysigt, lugnt och tyst rum. Här vaknar du med morgonsol. Du har plats för en större säng och för ytterligare möbIemang. Även i detta rum är trägolvet vitmålat. I passagen utanför sovrummet (mittemot badrummet) finns en rymlig klädkammare.

Badrum

Lägenheten har två badrum, ett i anslutning till sovrumsdelen av bostaden och ett invid kök och vardagsrum. Badrummet vid sovrummet har väggar kaklade i vitt och klinker på golvet. Här finns badkar, handfat, wc och en handdukstork. Det andra badrummet har dusch (tak- och handdusch bakom vikbara glasväggar), handfat med kommod, wc, flera väggskåp, handdukstork och en toppmatad tvättmaskin.

Hall

Hallen är ett rymligt och ljust rum, som till och med åtnjuter ett eget fönster, och belägen mitt i hemmet. Här går du entré på ett vackert stengolv och har gott om utrymme till att hänga från dig ytterplagg och ställa skor.

Brf Cepheus

Antal lägenheter och lokaler

Det finns 68 lägenheter och 25 lokaler i föreningen. Föreningen är äkta.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1983.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningens förvaltning sköts av Savills Förvaltning AB. Teknisk förvaltning sköts även av en teknisk konsult.

Renovering

Stamrenovering cirka 1997/1998, stamspolning 2017, Tvättstugan renoverades 2017, iordningställande av soprum 2016, byte av asfalt mot stenbeläggning på gården 2016, nya anslagstavlor införskaffade till varje portuppgång under 2015, fönsterrenovering avslutades under 2015, fasadrenovering av gårdsfasaden Köpmangatan 5 genomfördes under 2015, takmålning på Köpmangatan 11, 9 och 7 utfördes under 2015, radonmätning utfördes 2014-2015.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar renovering av spaljén på gården, renovering av källarutrymmen, omorganisation av cykelställ samt byte av låscylindrar.

Ekonomi

Föreningen anser att föreningens ekonomi är mycket god. Inte minst tack vare den låga skuldsättningen på endast cirka 10 miljoner i långfristiga skulder. Varje år avsätts stora summor för kommande renoveringar. Finns inga planer på att ändra månadsavgifterna.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Korttidsuthyrning av typen Air-bnb tillåts enligt beslut på årsmötet, men endast efter tillstånd av styrelsen.

Beslutet som fattades på årsmötet (punkt 18) angående korttidsuthyrning blev

"Stämman beslutar att korttidsuthyrning i vissa fall ska kunna godkännas om max tre veckor per år och bostadsrätt efter det att bostadsrättsinnehavaren skriftligen informerat styrelsen om vilken period uthyrningen avser samt vilka som kommer att bo i bostadsrätten. Styrelsens godkännande krävs vid andrahandsuthyrning."

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Brandkontoret.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Man har en egen trädgårdsmästare.

Tvättstuga

Föreningens tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel. Den är belägen på Köpmangatan 7.

Gemensamma utrymmen

Mellan husen finns föreningens gård som anses vara en av de finaste i hela Stockholm. Den är stor med många olika sittplatser, springbrunn, sandlåda och grill. Klubblokalen har genomgått ett ansiktslyft och är utrustat med ett litet kök och ett mötesrum.

Bredband och Kabel-TV:

Kabel-TV via Comhem och anslutning till fibernät genom ÖPPET NÄT. Föreningen betalar för hela bredbandskostnaderna.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

OMRÅDET

Att bo i Gamla stan är såklart speciellt på många sätt. Här är historien alltid närvarande, men mitt i allt detta finns även vardagslivet med skola, dagis och Konsumbutik. Här bor du mitt i stadsdelen, nära Stortorget, Brända tomten och Kungliga slottet och omges av mängder av mysiga butiker, caféer och restauranger. Utgångsläget att nå övriga staden är det allra bästa oavsett om du vill promenera eller åka med allmänna kommunikationer. Tunnelbanans röda och gröna linjer trafikerar stadsdelen, liksom ett flertal innerstadsbussar. Blå linjen når du snabbt vid Kungsträdgården och likaså pendeltåg och fjärrtåg vid centralen. Kör du bil finns goda parkeringsmöjligheter på Skeppsbron. Boendeparkeringen gäller dessutom i innerstans samtliga områden.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här