Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Slätbaksvägen 24
Thure Blomqvist 1943
Årsta
VÄLPLANERAD TREA HÖGST UPP I HUSET MED BALKONG
TEXT: MURÉN STYLING: COPPARSTAD FOTOGRAFI: BOUKARI

Högst upp i huset med mäktig utsikt över omgivningen ligger dessa välplanerade tre rum och kök med balkong i söderläge. I denna ljusa och trevliga hörnlägenhet får du ett rymligt kök, ett härligt vardagsrum med utgång till balkong och två bra sovrum. Dessutom har du ett snyggt och nyrenoverat badrum. Här bor du högt och vackert beläget i en härlig grönskande omgivning.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Slätbaksvägen 24
Område:
Årsta
arkitekt:
Thure Blomqvist 1943
Våning:
3 av 3, Hiss finns ej.
Rum:
3 rum och kök
Area:
53 m²
Avgift:
4 244 kr inkl. värme, vatten, kabel-tv och bredband (100/100 Mbit/s)

Allmänt om fastigheten

El:
3 000 kr/år
Försäkring:
2 000 kr/år
Total driftskostnad:
5 000 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

En fin och ytsmart lägenhet med den genomtänkta originalplanösningen kvar. Nymålade och nytapetserade ytskikt på väggar och tak och nyslipade och nyoljade originalträgolv. Flera fina detaljer från byggåret är bevarade, som innerdörrar, handtag, marmorfönsterbräden, radiatorer och lister. Till lägenheten hör dessutom mycket bra förrådsutrymmen i källaren, ett större om cirka tio kvm och ett mindre om cirka tre kvm.

Kök

Köket byggdes av tidigare ägare i mitten av 2000-talet och har fräschats upp under 2016-17. Köksluckorna är vita och speglade med några skåp i vitrin. Som stänkskydd sitter vitt klassiskt 15x15-kakel. Bänkskivan är av massiv ek och ny för året. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen. Därtill är köket utrustat med spishäll, ugn, fläkt och dubbel diskho. Väggarna är tapetserade med en ljust mönstrad tapet och på golvet ligger oktagonklinker i vitt och svart. I rummet finns också plats för ett matbord.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett rymligt och lättmöblerat rum. Här få den som önskar plats med både soffa och matbord. Väggarna är vitmålade och har en fondvägg tapetserad med den klassiska tapeten Dandelion Clocks från Sanderson. Strömbrytare och eluttag är här utbytta till tidsanpassade från Renova. På golvet ligger holländsk parkett i original från byggåret som är nyslipad och behandlad med linolja. Från vardagsrummet har du utgång till lägenhetens balkong. Balkongen ligger i vinkel med huset och med läget högst upp i huset har du en imponerande utsikt över trädtoppar och hustak, och vidare långt bort i nejden, vyer du aldrig tröttnar att titta på.

Sovrum ett

Lägenhetens största sovrum är ett härligt hörnrum med fönster i vinkel. Rummets väggar är målade i en mild duvblå ekologisk färg från Auro/Byggfabriken och på golvet ligger tvåstavsfuruparkett som nyligen slipats och behandlats med linoljesåpa.

Sovrum två

Lägenhetens andra sovrum ligger i rummet innanför köket. Här är väggarna tapetserade i en milt blå mönstrad tapet och golvet är även i detta rum originalparkett av furu. Här får den som önskar plats med både en större säng och andra möbler.

Badrum

Det fina badrummet totalrenoverades 2015. Väggarna kläddes i vitt Biselado-kakel med vit fog och på golvet ligger Victorian Floor Tiles från Byggfabriken i vitt och svart mönster med fris. Duschen är belägen bakom en glasad vägg. Under handfatet finns en stor kommod och på väggen ovanför sitter ett stort spegelskåp. Badrummet är försett med både en handdukstork och golvvärme, och har dessutom ett stort plus i ett stort fönster, som ger ett fint dagsljusinsläpp och frisk luft till rummet.

Hall

Hallen är ett rymligt rum med bra förvaring. Här finns både en bevarad originalgarderob med överskåp och en extra garderob med skjutdörrar och spegel. Innanför dörren finns plats för klädhängare och skoförvaring. Hallen har samma golv som i vardagsrummet, holländsk parkett som även den är nyslipad och nyoljad.

BRF Årstaterrassen

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Årstaterrassen (org. nr 702002-1775) äger ett flertal fastigheter med 33 st byggnader. Husen är uppförda 1944 och är belägna i Årsta. Föreningen upplåter 423 st lägenheter med bostadsrätt och har även hyresrättslokaler. Husen värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Fastigheterna har alltid varit i en bostadsrättsförenings ägo.

Mark

Föreningen innehar fastigheterna genom tomträttsavtal med Stockholms stad.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoVera Konsult AB. Den tekniska förvaltningen sköts av Teknikförvaltning i Stockholm AB.

Renoveringar

En omfattande renovering av husen skedde mellan 1988 till 1991 med stambyte och elstambyte, nya fönster och balkonger samt tilläggsisolering av fasader och omläggning av taken. Ventilationssystemet byttes även ut. Takrenovering skedde senast 2014 i ett förebyggande syfte. Föreningen har försett entréportarna med kodlås under året.

Kommande renoveringar:

Inga stora renoveringar ligger i planen.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till 114 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 20 mkr, i kassan finns 3,7 mkr. Föreningen har även intäkter från hyreslokaler. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår till cirka 5.800 kr, snittet i Årsta uppgår till 6.000 kr. Föreningen använder det låga ränteläget till att amortera och konsolidera lånen till en lägre ränta.

Avgifter

Föreningens avgifter för bostadsrätterna har varit oförändrade under förra räkenskapsår och man uppger att inga höjningar planeras för de närmaste åren.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får tidsbegränsat ske med tillstånd från i första hand styrelsen och i andra hand hyresnämnden. Föreningen tar ut en avgift för detta. Uthyrning av typen Airbnb tillåts ej.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Trygg Hansa. Föreningen bekostar bostadsrättstillägget till medlemmarnas egen hemförsäkring.

Städning och städdagar

Trappstädning och utemiljö sköts av anlitade firmor. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Föreningens åtta tvättstugor återfinns i portarna nr 7, 13, 25, 26, 31 och 39. Tvättstugorna har förutom tvättmaskiner även torkskåp och manglar.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstugor, cykelrum, barnvagnsförråd och en föreningslokal som går att hyra. Föreningen har även en övernattningslägenhet och planerar att en till ska kunna tillgängliggöras för samma ändamål.

Sophantering

Du slänger dina hushållssopor i de gråa sopkärlen ute vid gatan, i tvättstugorna finns även kärl där du kan slänga glödlampor och batterier. Föreningen har inga grovsoprum, däremot erbjuds möjlighet att slänga grovsopor i container i samband med städdagarna. Miljöfarligt avfall kan du lämna på Östberga återvinningscentral.

Parkering

Föreningen har 132 parkeringsplatser för uthyrning, de flesta med elstolpe. Kötiden för att få hyra en parkeringsplats varierar över tid. Väntetiden i dagsläget är lång. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

I alla hus finns nät för bredband och kabel-tv indraget. Grundutbudet av kabel-tv och ett 100/100 Mbit/s bredbandsalternativ ingår i avgiften. Bredband levereras av Bredbandsbolaget.

Förråd

Till bostadsrätten följer två förråd på källarplanet, ett om cirka tio kvadratmeter och ett om cirka tre kvadratmeter.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godtas ej, delat ägande godkänns av föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och har stämts av med en kontaktperson 2017-10-19. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Fördjupa dig gärna på www.arstaterrassen.se vilket är föreningens hemsida.

OMRÅDET

Årsta stadsplanerades 1940 och kom att bebyggas under de kommande decennierna. Här finns många stiliga arkitekturpärlor. Årsta centrum ritades av bröderna och arkitekterna Erik och Tore Ahlsén och stod klart 1953 som det första förortscentrumet som byggdes i Sverige. Visionen var ett lokalsamhälle med full service för individen som samtidigt var en mötesplats för de boende. Torget bjuder än idag på trivsam småstadskänsla med små butiker, bibliotek, teater, Folkets Hus och konstnärliga utsmyckningar. Årsta ger dig även många grönområden. På Slätbaksvägen bor du dessutom nära Enskede gård och kan till exempel promenera till trevliga Enskedeparken med sitt bageri och café.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här