Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Förrådsgatan 1, 5tr
HAGSTRAND & LINDBERG 1938
Solna - Gamla Råsunda
VÄLKOMPONERAD FUNKIS MED BALKONG OCH FIN UTSIKT
TEXT: MURÉN FOTO: SPINELL STYLING: MAINSTREET

I ett snyggt funkishus i trivsamma Råsunda finns denna ljusa och väldisponerade tvårummare med balkong. Lägenhetens väl fördelade ytor utgörs av ett stilfullt kök med goda förvarings- och arbetsytor, ett trevligt och socialt vardagsrum och ett lugnt och rofyllt sovrum. Takhöjden på 2,70 meter, de stora fönstren och det höga läget bidrar till att lägenheten känns ljus och rymlig. Dessutom har du en mysig balkong med fascinerande utsikt över de närliggande husen, grönskan och grannskapet längre bort i fjärran.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Ansvarig mäklare
Mattias Öhman
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Byggnadsår:
HAGSTRAND & LINDBERG 1938
Våning:
5 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
36 m²
Avgift:
2 654 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband
Pris:
3 000 000 kr Utgångspris

Huset och föreningen


Fastigheten Kastanjen 3 ritades av arkitektduon Rolf Hagstrand och Birger Lindberg och uppfördes 1938. Det är en tidstypisk funkisbyggnad i sex våningar där särskilt den marmorklädda bottenvåningen, entrédörren i trä, glas och stål och det eleganta trapphuset imponerar. På taket finns även en gemensam takterrass som de boende i Föreningen Brf Kastanjen i Solna Stad kan nyttja. På baksidan av huset finns en grön bakgård, och där finns också förvaring för cyklar. Föreningens tvättstuga ligger i markplan med fönster mot gården.

Närområdet


Råsunda är en charmig stadsdel med bebyggelse från främst 1900-talets första hälft. Här finns många trevliga restauranger och caféer. Säljarna uppskattar särskilt det lite bortglömda våffelcaféet i Filmstaden och att äta brunch på Backstugan, som från början var personalrestaurang för Sveriges växande filmindustri och även kuliss i filmen Intermezzo med Ingrid Bergman. Området bjuder på många trevliga promenad- och motionsstråk, till exempel runt Råstasjön och Lötsjön. Promenera kan du även göra till Mall of Scandinavia, Friends arena och Solna centrum, samtliga nås på tio minuter. Buss 515 till Odenplan går precis utanför knuten och Näckrosens tunnelbana ligger fem minuters promenad bort. Dessutom bor du inte längre bort från Vasastan än att du kan gå dit på en halvtimme, och med cykel halverar du den tiden.

Allmänt


En ljus, trevlig och yteffektiv lägenhet med balkong och fin utsikt över Solna och ända till Huvudsta. Fönstren har bevarade marmorbräden och vädringslådor. Rummen har genomgående vitlaserad parkett av asp förutom i köket där det ligger klinker. Till lägenheten hör även ett vindsförråd.

Kök


Köket renoverades 2015 och är uppmätt, planerat och installerat av HTH. Köksluckorna är vita och släta (modell Next) och bänkskivan är en ljusgrå stenskiva i kvartskomposit. Väggarna längs arbetsytorna är klädda i vitt liggande kakel satt i halvförband. Till maskinparken hör induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, kombinerad mikrovågsugn och vanlig ugn, kyl, frys och diskmaskin med elektronisk vattentillförsel. Golvet är ett riktigt glädjepiller i härligt mönster, marockansk klinker i patchwork. I väggen mellan kök och sovrum finns ett fönster som ger rummet dagsljus, och från andra hållet får köket ljus från det stora vardagsrumsfönstret. I köket finns även en integrerad bluetoothhögtalare som förgyller stunderna vid diskbänken.

Vardagsrum


Vardagsrummets väggar är målade i en ljusgrå nyans och på golvet ligger vitlaserad parkett av asp. I rummet finns gott om utrymme för både soffgrupp och matbord. Det generösa fönsterpartiet med ett enluftsfönster och balkongdörr ger fint ljus och extra rymd åt rummet då dörren står öppen. Balkongen ligger i vinkeln av ett burspråk, vilket ger en skyddad och mysig plats. Utsikten över vackra hus och grönska imponerar och varierar med årstiderna.

Sovrum


I sovrummet vaknar du med härlig utsikt över grannskapet. Vid det stora tvåluftsfönstret finns plats för en dubbelsäng. Sovrummet har vitmålade väggar och på golvet ligger vitlaserad träparkett av asp. Rummet har ett stort tvåluftsfönster med marmorfönsterbräde och vädringslåda. Den inre väggen har ett fönster som leder till köket.

Badrum


Badrummet ett typiskt funkisbadrum som renoverades 2010-11 i samband med stambyte. Väggarna är kaklade i vitt klassiskt kakel med en svart bård på mitten. På golvet ligger gråsvart klinker med golvvärme. Här finns dusch och en egen mindre tvättmaskin, installerad 2016. Ovanför handfatet sitter ett vitt spegelskåp. I rummet finns även en handdukstork.

Hall


Invid ytterdörren finns plats för hatthylla och på andra sidan dörren finns gott om förvaring i en stor garderobsvägg med spegeldörrar och inredning från Elfa.

Brf Kastanjen i Solna Stad

Antal lägenheter och lokaler


Föreningen äger fastigheten Kastanjen 3 i Solna. I föreningen finns 29 bostadsrättslägenheter, 1 butikslokal med hyresrätt och 2 hyresrätter. Butikslokalen är idag en yogastudio .

Föreningen bildades


Fastigheten förvärvades 2009.

Mark


Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare


Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fasteko AB.

Renovering


Fastigheten är i gott skick. 2010 - 2011 genomfördes bland annat stambyte, 2013 gjordes ett fönsterbyte, 2014 putsades fasaden om och under 2016 byttes taket och nya portar installerades både fram och bak.

Kommande renoveringar


Det finns inga större renoveringar planerade de kommande åren.

Ekonomi


Föreningen är en äkta förening. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 11,6 mkr där man förra året amorterade nästan 3 mkr. Förutom möjlighet att exploatera vinden är också de 2 hyresrätterna en stor dold tillgång. Det finns inga beslut om några avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning


Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Trappstädning


Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen


I föreningen finns en trevlig gemensam takterass med kvällssol, en välutrustad tvättstuga i entréplan med fönster mot gård och baksidan samt cykelställ och cykelrum på baksidan mot gården.

Förråd


Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd.

Bredband och Kabel-TV


Både Kabel TV och bredband ingår i avgiften. Bredband levereras av Bredbandsbolaget.

Juridisk person


Juridisk person godkänns inte i föreningen.

Byggnad

Byggnadsår
HAGSTRAND & LINDBERG 1938
Energideklaration
Utförd 2010-01-05
Energiförbrukning
187 kWh/år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad
3700 kr/år
  El
2200 kr/år
  Försäkring
1500 kr/år

Besök vår butik

Välkommen till vår butik! Här finner du utvalda designklassiker, unika inredningsdetaljer och nya produkter i små upplagor. Öppet torsdag-fredag 12-18, lördag 11-16. Södermannagatan 35.

Läs mer om butiken här