Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Hökmossevägen 66
HAWERMAN & FRIBERG 1943
Hökmossen
GENUINT 40-TAL MED FÖNSTER I TRE VÄDERSTRECK
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

I ett lugnt och grönt område med vacker tegelarkitektur finns denna välplanerade, ljusa och fina gavellägenhet med fönster i tre väderstreck. Bostaden ger dig stora och funktionella rum med trivsamma sociala ytor i kök och vardagsrum och ett rofyllt och mysigt sovrum som ligger lite mer avskilt. Lägenheten andas genuinitet och här märks många fina detaljer som bevarats sedan byggåret, som fönster, dörrar, listverk och bra förvaringsutrymmen i garderober och skåp. I dessa välbevarade fastigheter och trevliga och lummiga kvarter är det lätt att känna sig hemma.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Hökmossevägen 66
Område:
Hökmossen
arkitekt:
HAWERMAN & FRIBERG 1943
Våning:
2 av 4
Rum:
2 rum och kök
Area:
51 m²
Avgift:
3 494 kr inkl värme, vatten samt kabel-tv

Allmänt om fastigheten

El:
2 500 kr/år
Försäkring:
1 800 kr/år
Total driftskostnad:
4 300 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Allmänt

En ljus och fin genomgående gavellägenhet i ett smalhus med utsikt åt tre håll. Fönstren är i original med djupa nischer, beslag, marmorbräden och vädringsventiler. De ger rummen ett stort ljusinsläpp, och den smala byggnadskroppen medför att ljuset når ordentligt in i alla rum. Bevarade är även fyllnadsdörrar, dörrhandtag, listverk, serveringsskåp och garderober. I alla rum utom hallen ligger parkett av ek. I källaren finns ett förråd som hör till lägenheten, cirka 3,5 kvm stort.

Kök

Köket är ett både hemtrevligt och välplanerat rum med goda förvaringsutrymmen och plats för att duka till många. Köksinredningen har vita släta luckor med bänkskivor av ek, som med sin generösa storlek inbjuder till matlagning och servering. Detta kompletteras med ett serveringskåp och städskåp som är bevarade från husets tillkomst. Väggarna är målade i vitt och taket är vitt. Vid arbetsytorna sitter mosaik av sandsten. Köket är ett hörnrum med fönster i två väderstreck och du når rummet från både hallen och vardagsrummet genom speglade dörrar, dörren till hallen har även en fin glasruta i översta spegeln.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett trevligt hörnrum som också det har fint ljusinsläpp från fönster i två olika riktningar, med utsikt över lummig grönska. Rumsytan är stor och lättmöblerad och ger dig gott om plats för såväl en stor soffgrupp som till exempel förvaringsmöbler. Väggarna är målade i ljusgrått och på golvet ligger parkett av ek. Den runtgående planlösningen med kök och hall ger en härligt öppen känsla.

Sovrum

Sovrummet är ett lugnt och mysigt rum med väggar målade i mullvadsgrått. På golvet ligger ekparkett. Det är även ett rymligt rum med gott om plats för både dubbelsäng och andra möbler. Här finns även en stor garderob som är bevarad från byggåret.

Badrum

Badrummet har väggar kaklade i vitt klassiskt kakel med en ljusblå bård, och på golvet ligger ljust blå klinker. Här finns dusch, handfat, wc, handdukstork och en tvättmaskin (från 2015). Ovanför toaletten finns förvaring på öppna hyllor. Badrummet har dessutom ett litet fönster som ger både dagsljusinsläpp och är en fin lite ovanlig detalj.

Hall

Från den välkomnande hallen når du lägenhetens alla rum. Här är väggarna vitmålade och på golvet ligger grå linoleum. Innanför dörren sitter en fin hatthylla i original från byggåret.

Brf Korpen

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Korpen (org. nr 769603-4565) äger fastigheten Koppartråden 7 med 6 st bostadshus uppförda år 1943 som totalrenoverades 2001 - 2004. Föreningen består av 108 bostadsrätter, 3 st lokaler med bostadsrätt samt 3 st hyreslägenheter. Uppvärmning sker genom fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2001.

Mark

Föreningen äger sin egen mark.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna i Stockholm AB.

Renoveringar

2001: Stambyte av badrum och kök. Renovering av ventilationen med bibehållet självdrag. Byte av elstigar i fastigheten och lägenheterna (3-fas indraget). Renovering av fönster. 2002: Byte av tak. 2005: Renovering av tvättstugor. 2013: Obligatorisk ventilationskontroll genomförd och godkänd. 2014: Föreningen ökade trycket i vattenledningarna för att få ett bättre vattentryck högre upp i husen. Energideklaration utfördes. 2015: Nya tätningslister och bättringsmålning av källarfönster.

Kommande renoveringar

Föreningen tar in offerter ang. byte av kulvertar mellan husen. Detta är inget som kommer påverka avgifterna enligt styrelsen.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 47 mkr. I kassan finns cirka 6,4 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 4,7 mkr. För att få en uppfattning om skuldbilden kan lägenhetens andelstal multipliceras med de långfristiga skulderna och delas med lägenhetens yta. Detta ger en skuldkvot (för denna lägenhet) på cirka 8.800 kr/kvm. Se det som en fingervisning i brist på föreningens totala bostadsyta.

Avgifter

Det finns inga planer eller beslut om att höja månadsavgiften. I samband med förvärv betalar köparen en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp. Vid pantsättning utgår en mindre pantsättningsavgift.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske ett år åt gången med tillstånd från styrelsen efter särskild ansökan.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Som tilläggsförsäkring finns en styrelseansvarsförsäkring.

Städning och städdagar

Föreningen har överlåtit trappstädningen till ett företag och det förekommer inga städdagar. Utemiljön underhålls också av en firma.

Tvättstuga

Tvättstugan finns vid Mellanbergsvägen 19 ihop med ett stort torkrum. Tvättstugan har flertalet tvättmaskiner och torktumlare samt mangel, notera att det kostar 5 kronor per maskintvätt. Betalning sker med en kortlösning där beloppen samlas på månadsavin.

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder en välordnad utemiljö med tre uteplatser. I källarplanet finns även cykelförråd. Föreningen har också 6 st barnvagnsrum.

Parkering/garage

Föreningen har ett fåtal p-platser med tillhörande kö. Parkerar gör du enklast på gatorna runtom föreningen. Skaffa först ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun, månadskostnaden är 300 kr i taxeområde 5.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv i form av grundutbudet från Com Hem ingår i månadsavgiften. Bredband levereras också genom Com Hem alternativt kan fiberuppkoppling erhållas via Bredbandsbolaget. Beställs och debiteras separat.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godtas ej. Delat ägande är tillåtet, minsta ägarandel för en delägare ska vara 10 %.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-10-26. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i en lugn del av Hägersten med närhet till både friluftsliv och kultur. På kort promenadavstånd finns både Friluftsteatern i Hägerstensåsen, där Parkteatern spelar under sommaren, och Hägerstensbadet med utomhuspool. Vid Telefonplan finns Konstfack med utställningar och julmarknad, och flera trevliga restauranger som till exempel Landet och Koloni. Ett par minuter från bostaden finns en kvartersbutik med generösa öppettider, och vill du storhandla har du inte långt till Stora Coop i Västberga. Kommunikationerna åt olika håll är mycket goda. Det är nära till både Telefonplans och Hägerstensåsens tunnelbanestationer. Precis utanför dörren går buss 147 mot Liljeholmen och buss 141 tar dig mot Telefonplan eller Älvsjö. Till pendeltåget är det bara sex minuters resa. Dessutom tar du dig på snabbt och smidigt till stan med cykel då det finns cykelväg skild från bilvägen ända in till Hornstull.