Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Privatvägen 5
Beatebergs Gård 1801
Nacka - Kummelnäs
STOR, VACKER OCH SJÖNÄRA FAMILJEVILLA MED POOL
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

I lantlig skärgårdsidyll i pärlan Kummelnäs, Saltsjö-Boo ligger denna vackra och själfulla gård som bär på en lång och spännande historia. Beateberg är en fantastisk villa med åtta rum och kök fördelat på en bostadsyta om 249 kvm i två plan plus källare. Den omkringliggande trädgården är drygt 3500 kvm stor. Huset bär långa anor och många är de detaljer som minner om historien. Här finns hänförande kassettak, eldstäder, stora spröjsade fönster, pampiga dubbeldörrar, profilerade snickerier, höga golvsocklar, fiskbensparkett och en mängda andra stilfulla interiörsmycken från förr. Samtidigt är detta ett hem för en modern familj av idag med bland annat ett extra stort arkitektritat kök. På entréplanet finns väl tilltagna och representativa sällskapsytor i kök, vardagsrum och matsal. Här ligger även två ytterligare rum. På övervåningen ligger den mer privata delen med tre lugna och mysiga sovrum samt en stor möblerbar hall/lounge. I trädgården som är stor, terrasserad och lummig, finns även en pool och en stor terrass som för tankarna till sydligare breddgrader. På denna södervända plats är det ljuvligt att duka till middag i kvällssolen. Här blickar du ut över den grönskande sluttningen och ner mot Kummelnäsviken, som bara ligger 75 meter från tomtgränsen. Här landar du och finner lugnet, endast en halvtimme från stadens brus.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
VD / Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
1-familjs friliggande villa
arkitekt:
Beatebergs Gård 1801
Rum:
7 rum varav 5 sovrum
Area:
249 m² + 17 m² biarea
Tomtareal:
3 522 kvm
Pris:
14 000 000 kr kr/bud

Byggnad

Uppvärmning:
Bergvärme
Energideklaration:
Utförd 2018-02-27
Energiklass:
E
Energiförbrukning:
80 kWh/kvm per år
Fasad:
Puts
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas kopplade
Bjälklag:
Trä
Tak:
Tegel tvåkupigt
Grundläggning:
Torpargrund
Ventilationstyp:
Självdrag
Vatten/Avlopp:
Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp genom förening.
Fastighetsbet.:
Kummelnäs 7:9

Allmänt om fastigheten

Uppvärmning:
41 878 kr/år
VA:
4 000 kr/år
Försäkring:
10 904 kr/år
Total driftskostnad:
56 782 kr/år
Beräknat antal pers:
4
Kommentar:
Uppvärming: innehåller uppvärmning samt hushållsel. VA: Väg och vatten till Kummelnäs vägförening.
Taxeringskod:
220
Taxeringsvärde:
5 601 000 kr/år
Summa pantbrev:
2 545 000 kr
Tomtareal:
3 522 kvm
Tomttyp:
Natur och trädgårdstomt
Tomtbeskrivning:
Fastigheten är enligt gällande områdesbestämmelser inom ett område som är klassat som kulturhistoriskt värdefull miljö och möjligheten att tillämpa attefall är begränsad dock så måste detta även prövas i en skriftlig ansökan till Bygglovsenheten.
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp genom förening.
Rättigheter:
Gemensamhetsanläggning: Nacka Kummelnäs GA:1, Gemensamhetsanläggning: Nacka Kummelnäs GA:2, Gemensamhetsanläggning: Nacka Kummelnäs GA:4 Avtalsservitut Avloppsledning Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-38/1802.1 Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-38/1803.1 Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-38/1806.1 Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-38/1809.1 Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-38/1812.1 Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-38/1813.1 Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-38/1816.1 Förmån: Officialservitut Ledning, 01-BOO-1225.2 Förmån: Officialservitut Ledning, 01-BOO-1225.3 Förmån: Officialservitut Ledning, 01-BOO-1225.4 Last: Avtalsservitut: Avloppsledning, 0182IM-05/67762.1 Last: Officialservitut Ledning, 01-BOO-1225.1 Last: Officialservitut Utrymme Väg, 01-BOO-1225.5
Planbestämmelser:
Ändring Av Områdesbestämmelse (2002-05-15) Områdesbestämmelse (1992-11-26) Avstyckningsplan (1937-02-18)

Entréplan

Husets entréplan har en boendeyta på 175 kvm. Planlösningen är i grunden klassisk med två parallella rumsfiler bredvid varandra. Salarna imponerar i rymd och i takhöjd - cirka 3,30 meter. Matsalen är det mittersta rummet i den södra rumsfilen, ett pampigt rum med ett enastående kassettak med vackra takmålningar och tre stora fönster, varav ett även är dörrar ut till terrassen. Här finns även en stilfull öppen spis och på golvet ligger fiskbensparkett av ek. Till intilliggande rum leder tjusiga speglade dubbeldörrar. Vardagsrummet är även det ett ståtligt rum med kassettak och fiskbensparkett. Rummet nås från både matsal och hall. Det ligger med hörnläge och har tre stora fönster ut mot trädgård och sjösida. Här finns en vacker och fullt fungerande kakelugn. Det fina och stora köket är ritat av Jordens Arkitekter. Inredningen kommer från Marbodal och har vita släta fronter. Bänkskivorna är av svart granit med tunnare tjocklek för ett luftigare intryck. Väggarna vid arbetsytorna är kaklade med vitt liggande kakel. Över detta är väggytorna vitmålade. Den inre köksväggen är tapetserad med Josef Franks tapet "Eldblomma". I mitten av köket finns en köksö med spis och en matplatsdel som är ett härligt häng i rummet. Intill finns dessutom en snygg öppen spis (nysotad och besiktigad) som gör att du kan njuta frukost vid brasan och andra trevligheter. Vitvarorna består av dubbel kyl och frys, induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin (ny 2017) och kran för kolsyrat vatten. På golvet ligger ett svart- och vitrutigt marmorgolv (försett med golvvärme) som fortsätter ut i serveringsgången och hallen. Serveringsgången är platsbyggd med stora skåp och många lådor. På entréplanet finns också två mindre sovrum, som idag nyttjas som gästrum och kontor. Kontoret ligger i fil med matsal och vardagsrum och är ett stort rum med fönster åt sjösidan. Det andra rummet ligger i mitten av den andra rumsfilen. Hallen är både rymlig och mäktig med vackra siktlinjer mellan rummen. Här finns gott om avhängningsutrymmen och plats för möbler. I anslutning till hallen ligger en gäst-wc.

Övre plan

På husets övre plan finns tre sovrum, varav ett större master bedroom. Alla sovrum har snedtak och takfönster. I det största sovrummet finns även ett fint lunettfönster med utsikt mot infarten av gården. På övervåningen finns också en stor möblerbar hall som kan fungera som ett vardagsrum, kanske ett eget häng för de yngre i familjen. Golven i alla rum är nyslipade (hösten 2017) och hårdvaxoljade. Alla rum, inklusive hallen, har dessutom goda förvaringsutrymmen i inbyggda garderober. På övervåningen finns dessutom ett stort härligt badrum med både badkar och dusch, golvvärme, handdukstork och takfönster.

Källarplan

I husets nedre regioner finns en fin och rymlig helkaklad tvättstuga med svart vitrutigt klinkergolv och dusch, samt bastu och vinkällare. Här finns även pannrum med bergvärmepump.

Trädgård

Tomten är hela 3522 kvm stor och ligger i två etage. Här finns både gräsmattor och naturtomt med cirka 60 träd, samt syrenhäckar och buxbom. Trädgården är lummig och helt inbäddad sommartid, då ser du inga andra hus från tomten. Vintertid får du viss grannkontakt, men även närmare sjökontakt, Kummelnäsviken ligger endast 75 meter från tomtgränsen. Nedanför husets terrass finns en swimmingpool i storlek 8x4 meter (som värms upp via husets bergvärme) med ett stenlagt soldäck runt. Mellan terrass och poolområde går en fin skifferstensbeklädd trappa. I trädgårdens nästa etage, nedanför en mur, finns odlingslådor och trädgårdsland, och också en stor gräsyta för lek och sport. Vid infarten till huset ligger ett dubbelgarage som kan öppnas via fjärrstyrning och har plats för två bilar.

Renoveringar

1998 Nya takfönster övervåning, nya golv övervåning. 2000 Fasad målad, nytt avloppsrör på tomten. 2002 Garage byggt, nytt badrum övre plan. 2004 Pool. 2007 Arkitektritat kök, serveringsgång och marmor i hall. 2008 Ny trapp till terrassen. 2010 Nytt tak inkl papp och tvåkupigt tegel Vittinge. 2011 Tvättstuga ombyggd - intyg finns. 2012 backen ner mot huset byggs en avdelare, två brunnar med pump till stenkista och omgrävning dränering. Nytt proppskåp/elcentral. Ny kantsten trädgård och uppfart. 2013 Uppgradering lås, dörrbleck. 2014 Byte täkskikt terrass, ny bergvärmepump med tre års garanti. 2015 Installation trygghetsvakt, ventliationspumpar på vinden. Installation avfuktare krypgrund. 2017 Fiber Telia 250 mb, ny diskmaskin A+++, provtryckning sotare godkänd oktober, slipat golv övre plan.

OMRÅDET

Kummelnäs är en riktig idyll. Här slingrar sig grusvägar fram i en lantlig och gammaldags miljö, och bebyggelsen består av såväl sommarstugor som stora kåkar från olika tidsepoker. Här finns välskötta promenadvägar, motionsspår i skog, hästhagar, tennisbana och gemensamma friluftsplatser vid havet. Här hör du Waxholmsbåtarnas ångtutor och ser Finlandsfärjornas glimmande ljus i farleden. På tio minuters promenad når du kommunal förskola och busshållplats. Resan in till Slussen med buss tar cirka en halvtimme. Närmaste centrum är Orminge, fyra kilometer bort, med bland annat flera matbutiker, bank, apotek, vårdcentraler, systembolag, pressbyrå och prisbelönta Lindebergs bageri och konditori. Området är också spa-tätt; tvärs över viken ligger både Hasseludden och Skepparudden, och i närheten finns även coola Ruin Retreat.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här