Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Bildhuggarvägen 31
STURE FRÖHLÉN 1943-1946
Johanneshov / Gullmarsplan
FIN OCH LJUS STUDIOETTA VID GLOB OCH GRÖNSKA
TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM

Kompakt, ljust och snyggt - denna snygga studioetta i ett välbevarat fyrtiotalshus är både stilfull och välplanerad. Det rymliga allrummet får maxat ljus genom det stora originalfönstret med spanjoletter och fönsterbräde av kolmårdsmarmor. Köket, som byggts efter en hel vägg, är ett riktigt kök och inget kokskåp. I hela lägenheten ligger ett fint furugolv och väggarna är vitmålade. Kombinationen mellan det urbana uttrycket interiört och grönskan och lugnet utanför gör detta till ett mycket trivsamt boende.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

21
Visning söndag 21 jul 12:00 - 13:00
Välkommen på visning

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Adress:
Bildhuggarvägen 31
Område:
Johanneshov / Gullmarsplan
arkitekt:
STURE FRÖHLÉN 1943-1946
Våning:
2 av 3
Rum:
1 rum och kök
Area:
20 m²
Avgift:
1 184 kr inkl värme, VA, (Kabel-TV och Bredband 100Mbit från Ownit tillkommer med 250kr/mån)
Pris:
1 695 000 kr Utgångspris

Allmänt om fastigheten

El:
2 200 kr/år
Total driftskostnad:
2 200 kr/år
Beräknat antal pers:
1

Kök

Köket är stilrent vitt med släta luckor, och matchas med en bänkskiva av svart laminat. Köket är placerat längs en långvägg och är förhållandevis stort och rymligt. Ovanför köksbänken finns förvaring på öppna vita hyllor. Till den maskinella utrustningen hör kyl, frys, spis med ugn samt mikrovågsugn. Plats för diskmaskin finns för den som önskar.

Allrum

Allrummet präglas av det imponerande treluftsfönstret med spanjoletter och marmorbräden som både ger karaktär och ett fint ljusinsläpp till bostaden. Utsikten över hus och grönska är mycket trevlig. Framför fönstret placeras med fördel ett matbord, och längs långväggarna finns utrymme för soffa eller säng, allt efter önskemål. I rummet finns även en rymlig dubbelgarderob. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger välbevarade mjuka furutiljor.

Badrum

Badrummet är en välplanerad yta som går väl i stil med huset. Väggarna är helkaklade med klassiskt 15x15-kakel i en pudrig pastellfärg. På golvet ligger beige klinker. Här finns dusch, handfat, spegelväggskåp, wc och dessutom en handdukstork.

Hall

Precis innanför ytterdörren sitter en tidstypisk hatthylla från Essem Design och under den finns flera skohyllor. Även i hallen ligger furutiljor och väggarna är vitmålade.

Brf Statyetten 4

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Statyetten 4 med adress Bildhuggarvägen 31-35. I föreningen finns 45 bostadsrättslägenheter, 4 kommersiella lokaler med hyresrätt samt 1 hyresrätt. Föreningen är en äkta förening.

Föreningen bildades

Fastigheten förvärvades 5 juli 2000.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Mawik i Bollnäs AB och den tekniska förvaltningen, fastighetsskötsel och markunderhåll sköts av Valvet AB..

Renovering

1996 Stambyte i kök och badrum, nya elstigare samt fasaden putsades om. 2005 Målades fönster om utvändigt. 2011 Ett cykelrum gjordes om till föreningslokal och uteplatsen stenlades. 2012 Trapphusen målades om. 2013 Fasadrenovering och nya hängrännor och stuprör.

Kommande renoveringar

Det finns inga större renoveringar planerade.

Ekonomi

En förening med god ekonomi där man har positiva rörelseresultat, bra kassaflöde och en välfylld kassa. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 14,6 MSEK samtidigt som man har en mycket välfylld kassa med över 6 MSEK i omsättningstillgångar (ÅRS 2018). Hyresrätten är en dold tillgång. Avgiften har varit oförändrad under de senaste åren och det finns inga beslut om några avgiftsändringar.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

1107,50 kr i överlåtelseavgift och 448 kr per panthantering. Detta betalas av köparen.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom IF.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en tvättstuga samt en innergård med utemöbler och samlingslokal.

Förråd

Till lägenheten hör två källarförråd. Ett mindre och ett lite större.

Bredband och Kabel-TV

Fiber finns indraget i huset från Ownit (100Mbit). Obligatoriskt tillägg på 250 kr/mån tillkommer för bredband och kabel TV.

Parkering

Föreningen har 8 parkeringsplatser. Kostnaden för en egen ruta är 300kr/mån. F n kö.

Juridisk person

Juridisk person godkänns inte i föreningen.

Kontroll

Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson Rani Chabo.

OMRÅDET

Här befinner du dig i en lugn boendemiljö omgiven av mycket grönska, samtidigt som staden är snabbt tillgänglig genom de många kommunikationsmedel som finns nära. Du har både tunnelbana, tvärbana och ett stort antal busslinjer inom kort promenadavstånd. Att kunna promenera till nöjen, sport och shopping i Globenområdet är också en stor fördel. När du ser alla andra trängas för att komma på tunnelbanan efter en konsert är du hemma på två röda. Även till Södermalm förflyttar du dig snabbt till fots eller på cykel över Skanstullsbron. Hela området är starkt på uppåtgående då det intilliggande Slakthusområdet nu genomgår en förändring och upprustning.