Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Bildhuggarvägen 31
STURE FRÖHLÉN 1943-1946
Johanneshov / Gullmarsplan
FIN OCH LJUS STUDIOETTA VID GLOB OCH GRÖNSKA
TEXT: MURÉN FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM

Kompakt, ljust och snyggt - denna snygga studioetta i ett välbevarat fyrtiotalshus är både stilfull och välplanerad. Det rymliga allrummet får maxat ljus genom det stora originalfönstret med spanjoletter och fönsterbräde av kolmårdsmarmor. Köket, som byggts efter en hel vägg, är ett riktigt kök och inget kokskåp. I hela lägenheten ligger ett fint furugolv och väggarna är vitmålade. Kombinationen mellan det urbana uttrycket interiört och grönskan och lugnet utanför gör detta till ett mycket trivsamt boende. Klicka på valfri bild i galleriet för att starta bildspel och visa flera fotografier.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Ansvarig mäklare
Mattias Öhman
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Byggnadsår:
STURE FRÖHLÉN 1943-1946
Rum:
1 rum och kök
Area:
20 m²
Avgift:
1 434 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband (100mbit)
Pris:
1 750 000 kr Utgångspris

Huset och föreningen


Fastigheten Statyetten 4 på Bildhuggarvägen 31 ritades av arkitekten Sture Frölén och uppfördes under åren 1943-1946. Det är ett tidstypiskt lamellhus i fyra våningar som ligger fint placerat i den bevarade naturmark som omgärdar husen i området. Husets fasad är putsad i en ljust gul nyans med eleganta och välbevarade entréer i trä och glas. Fastigheten är idag till stor del i ursprungligt skick och lägenheterna i huset är välplanerade och fina. Brf Statyetten 4 förfogar över en trevlig grön gård med utemöbler och grill. Invändigt finns en stor tvättstuga, förråd och föreningslokal. Till lägenheten hör två källarförråd, ett större och ett mindre. Föreningen har fortfarande fyra hyresrätter som en dold tillgång.

Närområdet


Här befinner du dig i en lugn boendemiljö omgiven av mycket grönska, samtidigt som staden är snabbt tillgänglig genom de många kommunikationsmedel som finns nära. Du har både tunnelbana, tvärbana och ett stort antal busslinjer inom kort promenadavstånd. Att kunna promenera till nöjen, sport och shopping i Globenområdet är också en stor fördel. När du ser alla andra trängas för att komma på tunnelbanan efter en konsert är du hemma på två röda. Även till Södermalm förflyttar du dig snabbt till fots eller på cykel över Skanstullsbron. Hela området är starkt på uppåtgående då det intilliggande Slakthusområdet nu genomgår en förändring och upprustning.

Kök


Köket är stilrent vitt med släta luckor, och matchas med en bänkskiva av svart laminat. Köket är placerat längs en långvägg och är förhållandevis stort och rymligt. Ovanför köksbänken finns förvaring på öppna vita hyllor. Till den maskinella utrustningen hör kyl, frys, spis med ugn samt mikrovågsugn. Plats för diskmaskin finns för den som önskar.

Allrum


Allrummet präglas av det imponerande treluftsfönstret med spanjoletter och marmorbräden som både ger karaktär och ett fint ljusinsläpp till bostaden. Utsikten över hus och grönska är mycket trevlig. Framför fönstret placeras med fördel ett matbord, och längs långväggarna finns utrymme för soffa eller säng, allt efter önskemål. I rummet finns även en rymlig dubbelgarderob. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger välbevarade mjuka furutiljor.

Badrum


Badrummet är en välplanerad yta som går väl i stil med huset. Väggarna är helkaklade med klassiskt 15x15-kakel i en pudrig pastellfärg. På golvet ligger beige klinker. Här finns dusch, handfat, spegelväggskåp, wc och dessutom en handdukstork.

Hall


Precis innanför ytterdörren sitter en tidstypisk hatthylla från Essem Design och under den finns flera skohyllor. Även i hallen ligger furutiljor och väggarna är vitmålade.

Brf Statyetten 4

Antal lägenheter och lokaler


Föreningen äger fastigheten Statyetten 4 med adress Bildhuggarvägen 31-35. I föreningen finns 42 bostadsrättslägenheter, 4 kommersiella lokaler med hyresrätt och hela 4 hyresrätter. Föreningen är en äkta förening.

Föreningen bildades


Fastigheten förvärvades 5 juli 2000.

Mark


Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare


Den ekonomiska förvaltningen sköts av Mawik i Bollnäs AB och den tekniska förvaltningen, fastighetsskötsel och markunderhåll sköts av Valvet AB..

Renovering


1996 Stambyte i kök och badrum, nya elstigare samt fasaden putsades om. 2005 Målades fönster om utvändigt. 2011 Ett cykelrum gjordes om till föreningslokal och uteplatsen stenlades. 2012 Trapphusen målades om. 2013 Fasadrenovering och nya hängrännor och stuprör.

Kommande renoveringar


Det finns inga större renoveringar planerade.

Ekonomi


En förening med god ekonomi där man har positiva rörelseresultat, bra kassaflöde och en välfylld kassa. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 15,9 mkr vilket ger 7627kr i lån/kvm bostadsyta. De 4 hyresrätterna en stor dold tillgång, en av dessa är dessutom snart på väg ut till försäljning vilket kommer stärka föreningens ekonomi ytterligare. Avgiften har varit oförändrad under de senaste åren och det finns inga beslut om några avgiftsändringar.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift


1107,50 kr i överlåtelseavgift och 448 kr per panthantering. Detta betalas av köparen.

Andrahandsuthyrning


Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring


Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom IF.

Trappstädning


Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen


I föreningen finns en tvättstuga samt en innergård med utemöbler och samlingslokal.

Förråd


Till lägenheten hör två källarförråd. Ett mindre och ett lite större.

Bredband och Kabel-TV


Fiber finns indraget i huset och ingår i avgiften (Ownit 100mbit). Kabel TV finns från Canal Digital och ingår också i avgiften.

Parkering


Föreningen har 8 parkeringsplatser. Kostnaden för en egen ruta är 300kr/mån. F n kö.

Juridisk person


Juridisk person godkänns inte i föreningen.

Kontroll


Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson Rani Chabo den 2017-08-02.

Byggnad

Byggnadsår
STURE FRÖHLÉN 1943-1946
Energideklaration
Utförd 2009-01-07
Energiförbrukning
156 kWh/år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad
2200 kr/år
  El
2200 kr/år
  Beräknat antal pers
1