Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Grindstuvägen 32B
Pehr Danielsson 1929
Traneberg
VÄLPLANERAD TREA MED BALKONG MOT GRÖNSKA
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMAN

I mysiga och lummiga villakvarter ligger denna ljusa och välplanerade trerummare med en fin kombination av charm och funktionalitet. Kök och vardagsrum ligger i en social och sammanhängande planlösning och sovrummen ligger för sig tillsammans med ett rymligt badrum emellan. Lägenheten har även en gästtoalett, en rymlig hall och bra förvaring i hela 19 garderober. Du bor med fönster i tre väderstreck och en stor balkong i söderläge. Föreningens lugna och inbäddade innergård med grill och utemöbler är också en stor tillgång till detta trivsamma boende. Lägenheten är den enda på våningsplanet och har hiss utanför dörren.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
Pehr Danielsson 1929
Våning:
2 av 3, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
73 m²
Avgift:
3 155 kr inkl värme, VA. Obl. tillägg på 200 kr för bredband/Kabel-TV tillkommer.
Pris:
5 700 000 kr Utgångspris

Huset och föreningen

Huset på Grindstuvägen 32 ritades 1929 av arkitekt Pehr Danielsson. 2014 byggdes huset ut med en ny flygel i rät vinkel i samma nyklassicistiska stil som ursprungsbyggnaden. Huset är typisk 1920-tal i två våningar med slätputsad grön fasad och detaljer och snickerier i vitt. Brf Bergklacken 9 består av 14 lägenheter. De boende är alla måna om att huset ska vara en trevlig plats för alla att bo på och det händer att man grillar tillsammans på den trevliga innergården. Bland äppelträd och hallonbuskar finns grill, utemöbler och stora gräsytor för lek och häng. Här bor du lugnt och tryggt i en förening med låg belåning, låga driftskostnader och stora renoveringar genomförda.

Närområdet

Här bor du i trivsamma kvarter där bebyggelsen består av både villor och mindre flerfamiljshus från olika tidsepoker. I öster gränsar fastigheten till en allmänning vilket ökar känslan av frihet. I Traneberg med omgivning finns många trevliga promenadvägar och närhet till vatten i Mälaren, Ulvsundasjön och Lillsjön. I närliggande Alvik finns både tunnelbana, tvärbanan och Nockebybanan samt ett flertal bussar. Där finns även flera trevliga restauranger och caféer som Sjöpaviljongen och Brioche. Dessutom bor du här nära Bromma Blocks, med bra shopping, och Bromma flygplats.

Allmänt

73 mycket välplanerade kvadrat i den del av huset som tillkom 2014. Tillbyggnaden går i samma stil som originalbyggnaden, samtidigt som planlösningen anpassats till mer nutida behov som till exempel kök och vardagsrum i social planlösning, en separat sovrumsdel, två toaletter och goda förvaringsmöjligheter. Lägenheten har vattenburen golvvärme i alla rum med möjlighet att reglera varje rum enskilt. På golvet i rummen ligger mattlackad enstavsparkett från Kährs, i hallen ligger kolmårdsmarmor och i våtutrymmena klinker. Trägolvet är i nyskick men kan vid behov senare slipas tre till fyra gånger. Väggarna är genomgående vitmålade. De spröjsade 3-glasfönsterna med isolerglas har fönsterbrädor i kalksten. Lägenheten är insynsskyddad genom det höga och inbäddade läget. Till bostaden hör även ett källarförråd.

Kök

Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning i ett vinkelformat hörnrum som ger både öppenhet och avskildhet. Fönstren har fri utsikt mot gården. Köket har vita släta köksluckor från Vedum som matchas med svart mosaik som stänkskydd. Bänkskivorna är av grå laminat med en dubbel diskho i rostfritt. Maskinparken består av spishäll, ugn, mikrovågsugn, fläkt samt kyl, frys och diskmaskin i rostfritt utförande, samtliga från Electrolux/Huskvarna 2014. I anslutning till köket finns plats för en stor matgrupp och utgång till balkong. I taket sitter spotlights med dimmerfunktion.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett stort och lättmöblerat rum som har fint ljusinsläpp från både ett fönster i gårdsläge och de helglasade dubbeldörrar som leder ut till lägenhetens balkong. Balkongen ligger i söderläge och vetter mot den lummiga gården. Här ryms både sittgrupp och blomster. Varma årstider står dörrarna öppna och ger rummet extra ljus och rymd, och det är också enkelt att ta med sig middagen ut på balkongen.

Sovrum ett och två

Sovrummen ligger på var sida badrummet och är på 13,5 kvm respektive 10,5 kvm. Båda rummen är ljusa, lugna och luftiga med goda förvaringsmöjligheter i en varsin garderobsvägg.

Badrum & gästtoalett

Badrummet har väggar klädda med liggande plattor i storlek 60x30 cm med en kontrasterande vägg i sandfärgat kakel och samma klinker på golvet. Duschhörnans golv har mosaik. Bra förvaring i kommod under tvättställ. Inbyggd tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (Electrolux, 2014). Rummet har golvvärme, takspotlights med dimmerfunktion och dessutom ett fönster. Gästtoaletten, som ligger i anslutning till entrén, har samma väggplattor som det stora badrummet och sandfärgad klinker i storlek 10x10 cm på golvet. Här finns toalett och tvättställ med kommod, spegelskåp och dimbara spotlights i taket.

Hall

Hallen är byggd i vinkel och har all förvaring bakom stängda dörrar, vilket ger ett lugnt och trevligt intryck. Direkt innanför dörren finns en garderob för den dagliga avhängningen som sedan följs av fyra ytterligare garderober. På golvet i hallens entrédel ligger vacker, och praktisk, kolmårdsmarmor som sedan övergår i samma träparkett som övriga lägenheten. Takbelysningen är även här dimbar.

Brf Bergklacken 9

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Bergklacken 9. Fastigheten uppfördes 1929, om/tillbyggdes 2014, och består av 14 bostadsrätter, två garage samt sju parkeringsplatser.

År föreningen övertog fastigheterna

Föreningen förvärvade fastigheten år 2014.

Tomträtt

Marken ägs av föreningen så någon tomträttsavgäld utgår ej.

Förvaltare

Föreningen är självförvaltande.

Renovering

Den ursprungliga delen av fastigheten har genomgått i det närmaste en totalrenovering och tillbyggnationen är nyuppförd 2014. Bland de större renoveringarna kan nämnas omlagt tak (2014), omputsning av fasaden (2014), byte till treglasfönster (2014). Stambyte skedde i slutet på 1990-talet med undantag för delar av två stammar, där en del byttes 2016. Samtidigt genomfördes filmning av samtliga stammar där det konstaterades att dessa är i gott skick och inget åtgärdsbehov föreligger.

Kommande renoveringar

Föreningens fastighet är i mycket gott skick och inga större renoveringsarbeten är planerade.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi då styrelsen under 2015 och 2016 vidtagit en mängd åtgärder för att hålla nere kostnadsmassan. Bland annat har avtal rörande el, bredband/tv, sophämtning samt även fastighetsförsäkringen omförhandlats. Vidare sköter styrelsen förvaltningen själva vilket innebär att anlitandet av externa leverantörer hålls till ett minimum. Byggnaden värms upp med bergvärme med låga driftskostnader som följd. Överskottet från den löpande verksamheten används som buffert för ev oförutsedda utgifter, till att förbättra gemensamma utrymmen genom lämpliga investeringar samt att skapa utrymme för framtida amortering på föreningens lån. Belåningen är cirka 20% lägre än snittföreningen i Bromma per kvm boyta (5 200 kr/m2 boyta mot snittet strax över 6 000 kr/m2 boyta). Det bundna lånet (om 3,7 MSEK där räntan för närvarande är 3,48%) löper ut 2018-07-31 vilket innebär att föreningens räntekostnad kommer att minska när lånet omförhandlas. Årsavgifterna har sedan ombildningen till BRF hållits oförändrade och ingen avgiftshöjning planeras.

Andrahandsuthyrning

Föreningens policy för andrahandsuthyrning är att den ska godkännas av styrelsen. I ansökan ska skälet till uthyrningen uppges, vilken tid den ska pågå samt till vem lägenheten ska uthyras.

Tvättstuga:

Gemensam tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och goda torkmöjligheter. Lätt att få tid då föreningen är mindre och då flertalet lägenheter har egen tvättmaskin.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Moderna försäkringar. Bostadsrättstillägg infår för samtliga bostäder.

Trappstädning

Städning av trapphus och tvättstuga sköts av extern aktör och således ingenting de boende behöver sköta.

Städdagar

Föreningen genomför två gemensamma städdagar per år, en på våren och en på hösten, där de boende hjälps åt att snygga till huset och tomten. Dessa brukar avslutas med korvgrillning i den gemensamma trädgården.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns gemensam uteplats samt ett cykelrum.

Bredband och Kabel-TV

För ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån ges Bredband 100/10 samt Digital-TV bas till de boende genom ComHem.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem men delat ägande medges om det delas av makar, registrerade partner eller sambos.

Kontroll:

Uppgifterna är kontrollerade med föreningens kontaktperson 2017-05-15. Uppgifter som är av särskild vikt bör kontrolleras med styrelsen.

Besök vår butik

Välkommen till vår butik! Här finner du utvalda designklassiker, unika inredningsdetaljer och nya produkter i små upplagor. Öppet torsdag-fredag 12-18. Södermannagatan 35.

Läs mer om butiken här