Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Hökens gata 7
Anders Gustaf Forsberg 1902
Södermalm - Mosebacke
SNYGG SEKELSKIFTESETTA I GÅRDSLÄGE VID MOSEBACKE
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: BOUKARI STYLING: RYDMAN

Accepterat pris. Högst upp i ett hus från förra sekelskiftet och med lugnt gårdsläge, ligger denna snyggt komponerade pärla till lägenhet - sober, kontrastrik och full med vackra detaljer. På den välplanerade ytan finns ett stilfullt och proffsutrustat kök, ett rymligt allrum, ett smakfullt badrum och goda förvaringsutrymmen som utnyttjar den generösa takhöjden. Här finns även fina trägolv, spegeldörrar, stora fönster med djupa nischer, stuckaturer och höga golvlister. Alltsammans i genuina och historiska kvarter mellan Slussen och Mosebacke där du har hela staden för dina fötter.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
VD / Reg. fastighetsmäklare

Assisterande mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
Anders Gustaf Forsberg 1902
Våning:
3 av 4, hiss saknas
Rum:
1 rum och kök
Area:
35 m²
Avgift:
2 176 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband
Pris:
3 370 000 kr Säljarens accepterat pris

Allmänt om fastigheten

El:
4 000 kr/år
Försäkring:
2 016 kr/år
Total driftskostnad:
6 016 kr/år
Beräknat antal pers:
2

Huset och föreningen

Fastigheten Urvädersklippan Större 6 uppfördes under åren 1902-1904 efter ritningar av Anders Gustaf Forsberg, som var en av det sena 1800-talets ledande arkitekter och mannen bakom drygt 120 hus i Stockholms innerstad. Fastigheten består av ett gatuhus i fyra våningar med tillhörande gårdsflygel. Fasaden är slätputsad i en beige nyans och har en sockel av natursten i bottenvåningen där det ligger butiker. Byggnaden har en stor körport från gatan och in till gården som idag utgör en pampig entré. På den gemensamma innergården som finns utemöbler, grill, cykelparkering och goda sopsorteringsmöjligheter. Gården är nyligen renoverad med nya ytskikt och ytterligare planer för att inreda ytan på bästa sätt finnes. Brf Urvädersklippan nr 217 är en liten HSB-förening som är aktiv och engagerad och som månar om allas gemensamma behov.

Närområdet

Historiens vingslag gör sig alltid påminda i dessa kullerstensbelagda kvarter precis vid mysiga och vackra Mosebacke. Här bor du granne med både Södra teatern och Katarinahissen, och har Stockholms häftigaste utsikter precis runt knuten. Här finns byggnader från flera århundraden och från olika stilepoker, och miljöer du aldrig tröttnar på. Du har ett stort och trevligt shopping- och restaurangutbud på Götgatan med omnejd, bara hundra meter hemifrån.

Allmänt

En mycket fin och väldisponerad lägenhet med högt i tak, stuckaturer, stora fönster med djupa nischer, vackra trägolv, stuckaturer, höga golvsocklar och speglade dörrar. Alla väggar är råa och målade i matt svart och de breda trätiljorna är mörkt betsade. Strömbrytare och elkontakter är utbytta mot tidstypiska. Ett vindsförråd om 3-4 kvm hör även till lägenheten.

Kök

Köket är ett vackert och välutrustat rum med allt du kan önska för din matlagning. Juvelen i sammanhanget är den extra breda gasspisen med fem brännare och varmluftsugn som toppas av en matchande och stor fläktkåpa. Vid arbetsytorna är väggarna klädda i vitt klassiskt kakel med mörk fog vilket kontrasterar snyggt till de andra svarta väggarna. Köksluckorna är vita och speglade, några är vitrin. Kyl, frys och diskmaskin är integrerade i skåpinredningen. Bänkskivorna är av trä som vitmålats och de matchas av en stor diskho i porslin. Ett stort t-postfönster förser rummet med ett fint ljus.

Allrum

I det stora allrummet får du plats med alla funktioner som du kan tänkas behöva. Matbord, soffa, säng. Rummet har ett stort imponerande fönster som förser rummet och bostaden med att härligt ljus. Vackra höga golvlister kontrasterar mot de råa mörka väggarna och i taket tronar en takrosett. Bakom en speglad dörr finns en fin walk-in closet med mycket bra förvaringsmöjligheter som utnyttjar den väl tilltagna takhöjden. En extra lyxig detalj är att hyllplanen är försedda med belysning.

Badrum

Badrummet är lika stilfullt som resten av bostaden. Här är väggarna kaklade i vitt kakel med mörk fog och på golvet ligger mörkt grå klinker. På väggarna finns öppna förvaringshyllor och handdukshängare. Här finns en snygg tak- och handdusch från Tapwell och belysningen är sensorstyrd.

Hall

Hallen är ett välkomnande rum med gott om utrymme för klädavhängning och skoförvaring, både direkt innanför dörren och längre in i hallen.

Brf Urvädersklippan nr 217

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Urvädersklippan större 6. Föreningen består av 14 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Huset ritades av arkitekterna Anders Gustaf Forsberg 1902 men huset byggdes först 1912.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1995. Föreningen är äkta.

Mark

Föreningen äger marken.

Renoveringar

Välskött fastighet med stora renoveringar bakom sig. Stambyte 1984.

Kommande renoveringar

Renovering av gården. Inga andra större planerade renoveringar utan endast mindre löpande underhåll.

Ekonomi

Föreningen är en äkta förening. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet ca 2,6 mkr, vilket motsvarar ca 2 760 kr/kvm/bostadsrättsyta (årsredovisning 2016), dvs väsentligt under snittet för området. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Tvättstuga

Modern tvättstuga med stort torkrum finns i källarvåning.

Gemensamma utrymmen

Cykelrum och cykelställ finns på bakgård.

Förråd:

Rymligt vindsförråd om ca 3-4 kvm.

Bredband och kabel-tv:

Bredband via Bredbandsbolaget samt tv via ComHem.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning 2016. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - VÅREN 2019

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här