Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Nynäsvägen 359
J.O. LANDSTRÖM 1929
Gamla Enskede
Välbevarad tjugotalscharm i mysiga Gamla Enskede
TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN

Med många detaljer bevarade och stilfulla tillägg i tidstypisk stil är denna tjugotalslägenhet en riktig pärla. Charmen sitter i de klassiska profilerade snickerierna, de trivsamt knarrande furutiljorna och de smakfullt utvalda detaljer som tillförts på senare år. Här får du ett trivsamt kök och vardagsrum i social planlösning, ett rofullt sovrum med klädkammare, en rymlig möblerbar hall och ett badrum med fina klassiska inslag. Dessutom har du tillgång till en härlig grönskande innergård med grillplats och utemöbler, som att leva villaliv i storstan.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
J.O. LANDSTRÖM 1929
Våning:
2 av 2
Rum:
2 rum och kök
Area:
44 m²
Avgift:
2 942 kr inkl värme, VA
Pris:
2 925 000 kr Utgångspris

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad
2800 kr/år
El
2800 kr/år
Beräknat antal pers
1

Huset och föreningen

Huset på Nynäsvägen 359 ritades av J O Landström på Enskede Rit- och Byggnadskontor som har ritat en hel del byggnader i området. Huset i kvarteret Vattenhon stod färdigt 1930 och är en fin nyklassicistisk och välbevarad tvåvåningsbyggnad putsad i en milt gul nyans. Ett rödmålat villastaket med grind leder dig till husets entré och omgärdar den trivsamma innergården som ligger grönskande i villamiljö och har grill och trädgårdsmöbler. I bostadsrättsföreningen Vattenhon 3 råder en fin gemenskap spritt över olika åldrar.

Närområdet

Gamla Enskede är ett trivsamt område med mycket grönska och många vackra gamla hus och promenadvägar. I närheten finns många fina naturområden och det vackra världsarvet Skogskyrkogården. Vill du äta gott i närområdet finns bland annat kreativa och välrenommerade Gamla Enskede Matbod och Gamla Enskede Bageri. Här bor du precis mittemellan tunnelbanestationerna Sandsborg och Skogskyrkogården och når därifrån T-centralen på cirka kvarten.

Allmänt

44 välplanerade och lättmöblerade kvadrat med ett snyggt ljust kök och mysigt vardagsrum i öppen planlösning, ett lugnt sovrum och möblerbar hall. Lägenheten får sin karaktär av många vackra klassiska snickerier och detaljer, som speglade dörrar, djupa fönsternischer (med extra insatta fönsterglas), serveringsskåp, listverk och takrosetter. Genomgående ljusa målade väggar och furutiljor i original som vitpigmenterats. Förutom bra förvaring i lägenheten finns ett källarförråd om cirka 4 kvm.

Kök och vardagsrum

Köket och vardagsrummet delar på en ljus och rymlig yta med två stora sexrutade originalfönster, ljusa målade väggar och vitpigmenterade furutiljor. Köket har vita speglade räfflade fronter som harmonierar fint med lägenhetens originalsnickerier. Detta matchas med vitt Biseladokakel med mörkgrå fog, stor diskho i vit keramik och bänkskiva i ek. Maskinparken består av spis med glaskeramikhäll och ugn (Gorenje), kolfilterfläkt (Ikea), diskmaskin, kyl och frys (alla Bosch) i rostfritt. Rummet bjuder på gott om utrymme för både matplats och soffgrupp och alltsammans bildar en härlig social enhet.

Sovrum

Sovrummet är ett lugnt och vilsamt rum med sitt inre läge. Ett vackert spröjsat innerfönster ger rummet atmosfär och ett fint ljus. Väggarna är målade med ljust grå kalkfärg som kontrasterar fint mot taket och de vitpigmenterade furutiljorna på golvet. Här finns även en generös klädkammare i originalutförande med stort förvaringsutrymme.

Badrum

Badrummet är stilfullt med många klassiska detaljer från Byggfabriken; spegelskåp med svängdörr, tvättställsblandare, toalettpappershållare och handdukskrokar. Väggarna är klädda i vitt kakel med mått 15x15 cm och på golvet ligger svart klinker. I taket sitter infällda spotlights och här finns även en vägglampa med mjukare ljus.

Hall

Hallen är stor, välkomnande och möblerbar. I kapprummet innanför dörren finns en inbyggd hatthylla bevarad från byggåret. Den inre hallen är en charmigt vinklad yta med inredningsmöjligheter för till exempel kontorsplats, bokhyllor eller annan förvaring. Väggarna är målade i ljus kalkfärg som bryter fint mot de vita snickerierna. Här finns även en svart griffelvägg. I hallen invid ingången till kök och vardagsrum ligger en av lägenhetens verkliga tillgångar, ett stort serveringsskåp med speglade dörrar, lådor och gott om förvaring, precis som det såg ut då huset var nytt 1930.

Brf Vattenhon 3

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Vattenhon 3. Föreningen består av 10 st lägenheter varav 9st upplåtes med bostadsrätt samt 1 hyresrätt. Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt. Huset ritades av arkitekterna J.O. Landström och uppfördes 1929-1933.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2009-03-04.

Mark

Föreningen disponerar tomtmark.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bo Vera Konsult AB och den tekniska förvaltningen sköts av föreningen själva.

Renovering

Gjorda renoveringar

2007/08

Tak, Fasad, Stammar, El, Porten och bullerskydd för fönster.

Kommande renoveringar

Inga renoveringar planeras.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 4 183 430 Mkr.. Avgiftssänkning planeras, om ca 500kr/m.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två gemensamma städdagar. Höst och vår.

Tvättstuga

Ligger i huset källare med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam gård på framsidan med utemöbler och grill. Cykelrum/Barvagnsrum finns i källaren. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Vad ingår i månadsavgiften? Bredband och Kabel-TV

Värme och vatten ingår i avgiften. Bredband och K- tv från comhem tillkommer.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Betalas av köparen.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-04-13. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Besök vår butik

Välkommen till vår butik! Här finner du utvalda designklassiker, unika inredningsdetaljer och nya produkter i små upplagor. Öppet torsdag-fredag 12-18. Södermannagatan 35.

Läs mer om butiken här