Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Sundbybergs Torg 1E
Brunnberg & Forsberg 1926
Sundbyberg
URBAN OCH SNYGG 4:A MED BALKONG I SIGNALFABRIKEN
TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

Med ultimat läge i en ombyggd fabrikslokal från 1920-talet ligger denna ljusa, generösa och glansfulla fyrarummare med balkong. Industrikänslan finns kvar både exteriört och interiört, samtidigt som byggnaden har förvandlats till ett modernt och funktionellt boende av idag. Här imponeras du av den generösa takhöjden på 3,85 meter och de vackra bevarade stora fönstren med spröjs. Lägenheten ger dig stora inbjudande sociala ytor i kök och vardagsrum, tre bra sovrum och gott om förvaringsutrymmen. Närheten till restauranger, butiker, service och kommunikationer gör dessutom detta boende till både praktiskt och trivsamt.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
VD / Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
Brunnberg & Forsberg 1926
Våning:
2 av 5, hiss finns
Rum:
4 rum och kök
Area:
104 m²
Avgift:
5 675 kr inkl värme, VA
Pris:
7 495 000 kr Accepterat pris

Allmänt om fastigheten

El:
3 300 kr/år
Försäkring:
4 680 kr/år
Total driftskostnad:
7 980 kr/år
Beräknat antal pers:
3

Huset och föreningen

I kvarteret, som från början hette Plåten, men idag benämns Signalfabriken, köpte tysken Max Sievert i slutet av 1800-talet mark och grundade Sieverts Kabelverk och Alpha mekaniska verkstad. Där var man bland annat de första i Sverige med att producera bakelit, och där tillverkades även kabel och telefondelar. I kvarteret byggdes 1932 även Sundbybergs före detta stadshus. Under 2012-2013 omgestaltades såväl fabrikslokaler som stadshus till att bli ett attraktivt kvarter med både bostäder och affärsverksamhet. För ombyggnaden av området stod arkitektbyrån Brunnberg & Forsberg, en anrik firma som grundades 1949, då som Curman & Gunnartz. I en byggnad från 1926 finns idag 43 bostadsrättslägenheter som tillsammans bildar Brf Västra Signalfabriken. Byggnadens tegelfasad är slammad i en ljust röd nyans och fönstersnickerierna är målade i en mörkare röd färg. Fönstren är i de flesta fall höga och småspröjsade. Hela kvarteret är en mycket lyckad blandning av gammalt och nytt. Det gamla stadshuset huserar idag Story Hotel.

Närområdet

Sundbybergs industrihistoria lever nu vidare i ny form i Signalfabriken. Här samsas boende, butiker, restauranger, hotell och företag och mixen är både trivsam och stilfull. Här har du lika nära till biblioteket, gymmet och tandläkaren, som till H&M och trevliga kvartersrestauranger och caféer. Kommunikationerna är dessutom de allra bästa med pendeltåg, fjärrtåg, tunnelbana, tvärbana, bussar och flygbuss precis utanför dörren.

Allmänt

En välgestaltad, rymlig och ljus lägenhet där industrikänslan ännu är närvarande, och där du inte behöver sakna någon form av bekvämlighet. Bostaden är genomgående och alla rummen är funktionella, ljusa och luftiga. De höga fönstren ger hemmet ett fint ljusinsläpp och alla innerdörrar har överljus för att maximera ljusflödet i bostaden. Hela lägenheten har vitmålade väggar och på golven ligger vitlackad askparkett. Ett rymligt förråd om 6-8 kvm och med samma takhöjd som lägenheten finns praktiskt beläget på samma våningsplan.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning där köket har en egen nisch och skärmas av något genom en pelare som sparats och skapar karaktär och rumslighet åt ytan. Köksinredningen kommer från Myresjökök och har vita släta luckor med bänkskiva av svart kompaktlaminat, som snyggt binds ihop med det blanka liggande kaklet på väggen. Vitvarorna kommer från Husqvarna. Här finns en keramikhäll med varmluftsugn och mikrovågsugn i bekväm arbetshöjd. Dubbel kyl och frys är integrerade i skåpinredningen, liksom diskmaskinen. Överskåpen går ända upp i tak, vilket ger gott om förvaring. Utanför köksdelen öppnar sig det härliga sällskapsrummet. De stora bevarade spröjsade fönstren förser rummet med ett rikligt och vackert ljus och bidrar starkt till dess karaktär här når takhöjden hela 3,85 meter. I rummet får både en stor matplats och rymlig soffgrupp samt förvaringsmöbler plats.

Sovrum ett

Hemmets största sovrum är ett lugnt och rofullt rum som ligger med stort fönster mot balkong och gård. Här ryms både dubbelsäng och annat möblemang, som till exempel sängbord och byrå. I anslutning till rummet, i hallen, finns dessutom en rymlig klädkammare.

Sovrum två

Detta rum används idag som arbetsrum och har ett fantastiskt spröjsat fönsterparti med infogad dörr till lägenhetens balkong. Balkongen ligger fint i lugnt gårdsläge och är en rymlig yta för både utemöbler och blomster.

Sovrum tre

Hemmets tredje sovrum är idag ett barnrum. Det är ett trivsamt hörnrum som du når både via köket och vardagsrummet.

Badrum

Badrummet är ett rymligt rum som innehåller allt du behöver. Väggarna är kaklade i vitt kakel och på golvet ligger grå klinker. Duschen finns bakom en glasad duschvägg. Handfat med kommod med dubbelt spegelskåp över. Tvättmaskin och torktumlare finns under en praktisk och snygg arbetsskiva av klassiskt virrvarrmönster. Ovanför detta finns bra förvaring i två överskåp. I rummet finns även handdukstork och golvvärme.

Hall

Hallen är mycket rymlig med plats för hatthylla och skor precis innanför dörren. På motsatt sida finns en garderobsvägg där du smidigt kan hänga undan kläder. I den inre hallen finns ytterligare förvaring i form av flera garderober och en klädkammare. Du gör entré genom en snygg svart dörr.

Brf Signalfabriken västra

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Plåten 7. Föreningen består av 43 lägenheter med bostadsrätt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades 2011 till bostadsrättsförening.

Mark

Fastigheten är ett tredimensionellt fastighetsutrymme i stamfastigheten Plåten 3 och har ingen mark.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltare är SBC.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg-Hansa. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavarna medan bostadsrättstillägg bekostas av föreningen.

Ekonomi

Föreningen är en äkta förening. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 40 Mkr. Inga planerade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får endast ske tillfäligt med tillstånd från styrelsen.

Garage

Garage hyrs av Parkman och vid frågor om kö och avgift eller liknande så vänder man sig till dem.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett gemensamt utrymme för cyklar, barnvagnar och rullstolar med el-uttag för laddning av rullstol finns i varje hus.

Förråd:

Ett förråd om ca 6 kvm finns på samma våningsplan.

Bredband och kabel-tv:

Fiberanslutning finns i varje bostad.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande med minst 10% ägarandel.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - HÖSTEN 2018

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här