Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ynglingagatan 15
GUSTAF DETTHOFF 1906-1909
Vasastan
LJUS VINDSVÅNING MED TAKTERRASS OCH ÖPPEN SPIS
TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Med ostört och privat läge högst upp i huset ligger denna ljusa och luftiga vindslägenhet i två plan med takterrass, balkong och en fin öppen spis. De stora sociala ytorna i kök, matsal och vardagsrum ligger centralt i bostaden, medan de tre sovrummen är mer enskilda. Två lyxiga badrum, varav ett med tvättpelare, finns därtill. Tillsammans med trivsamma detaljer som snedtak, takfönster, takbjälkar, bevarade murstockar, en vacker smidestrappa och en slående takhöjd är detta ett synnerligen karaktärsfullt hem att trivas i alla tider på året. Vänligen hör av er till mäklaren för att boka tid för visning. Klicka på valfri bild i galleriet för att starta bildspel och visa flera fotografier.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
GUSTAF DETTHOFF 1906-1909
Våning:
6 av 6, Hiss till våning 5. En trappa utan hiss.
Rum:
4,5 rum och kök
Area:
126 m² + 9 m² biarea
Avgift:
6 458 kr inkl värme, VA, kabelTV grundutbud, bredband 1000mbit (obligatoriskt tillägg för terrass 355 kr)
Pris:
9 250 000 kr kr/bud

Allmänt om fastigheten

Kommentar:
Uppgifter om driftkostnad saknas.

Allmänt

En snygg, ljus och luftig vindsvåning med många kvaliteter. Här får du stora härliga sociala ytor i kök och vardagsrum, och tre sovrum, två på första våningen och ett på det övre planet. Därtill två badrum, förvaringsytor, balkong, takterrass och öppen spis. Våningen är genomgående vitmålad med bevarade murverk på många ställen, ekgolv i rummen och klinker i kök, badrum och hall.

Kök

Köket ligger i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet och har vita luckor och lådor, bänkskivor av svart granit och väggar kaklade med vitt liggande kakel satt i förband. Köket har gott om förvaringsutrymmen och väl tilltagna arbetsytor. Samtlig maskinell utrustning kommer från Siemens. Kyl och frys är integrerade i skåpinredningen och ugn och mikrovågsugn finns i bekväm arbetshöjd. På golvet ligger ljus klinker med vissa svarta inslag och i taket sitter infällda spotlights. De bevarade murverken ger rummet karaktär och skapar trevliga ytor att använda till förvaring och dekoration.

Vardagsrum och matsal

I anslutning till köket finns en rymlig matplats för stora sällskap samt vardagsrum med en fin och fullt fungerande öppen spis. Rummet får dessutom karaktär av den vackra trappan som leder till övervåningen och en pampig takhöjd upp till nock. Här är vitmålat, ljust och luftigt med fina bevarade murverk och änglatrappor. På golvet ligger fiskbensmönstrad ekparkett. Våningens balkong ligger med utgång från detta rum. Från fönster och balkong har du maffig utsikt över takåsar och gårdar och mot de 25 våningarna på Wenner-Gren Center. Här har du också fantastisk kvällssol. Mönstret i balkongens smidesräcke matchar den inre trappans. Den vackra vita smidestrappan med läderlindade ledstänger och tar dig till bostadens övervåning. Härifrån har du härlig utsikt över hemmet. Rummet precis ovan trappan är en alldeles utmärkt plats för till exempel ett arbetsrum eller bibliotek.

Sovrum ett

Det största sovrummet på plan ett har lyxen att ha helglasade dörrar ut mot den egna takterrassen. Här sover du dessutom med innergårdsläge. Rummet har bra förvaring i en hel garderobsvägg. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett. Terrassen är ett fantastiskt extrarum med utsikt över takåsarna. Här är det ljuvligt att ta igen sig efter en hård dag, eller duka upp till middag i goda vänners lag.

Sovrum två

Det andra sovrummet på första våningen ligger också med innergårdsläge och är ett mysigt kryp-in med snedtak, takfönster och synliga bjälkar. Väggarna är vitmålade och golvet är av ek.

Sovrum tre

Det tredje sovrummet hittar vi på övre våningen och är ett riktigt näste. Här sover du gott under stjärnorna - rummet har snedtak på båda sidor och takfönster. Här finns även bra förvaringsyta i en kattvind.

Badrum ett

Bostadens största badrum är helkaklat med stora ljusa golv- och väggplattor (Porcline). Här finns ett dubbelt tvättställ, vägghängd toalett och dusch (tak- och vanlig) bakom en rundad glasad duschvägg. Bra förvaring i både tvättställskommod och ett högskåp. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare som kan gömmas bakom en jalusi. I taket och vid spegeln ovan tvättstället sitter infällda spotlights. Rummet har även golvvärme och en handdukstork. Som pricken över i har rummet ett vackert blyinfattat fönster som vetter mot den egna takterrassen.

Badrum två

Det mindre badrummet är klätt i samma vägg- och golvplattor som det större badrummet. Här finns tvättställ med kommod, spegel och vägghängd toalett. Du duschar i en snygg gyllene takdusch. Handdukstork och golvvärme finns också i detta rum.

Hall

I entrén till lägenheten ligger ett grått klinkergolv som sedan övergår till ett ljusare klinkergolv, samma som i köket. Här finns plats för ytterkläder och bra förvaringsmöjligheter i platsbyggda skåp.

Brf Odin 16

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Odin 16. Föreningen upplåter 14 lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler (yta 617kvm) med hyresrätt. Odin 16 uppfördes under åren 1906 - 1909 av byggmästare A R Nasenius för R Gustafssons räkning. För ritningarna svarade Gustaf Detthoff.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2004-03-31.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna och den tekniska förvaltningen sköts av POS Fastighetsvård AB.

Utförda renoveringar

2016 Hiss har moderniserats, taket har målats, fiber har dragits in. 2014 Terrasser byggts till på vindsvåningar. 2011 Renovering av fasad, balkonger och byte av fönster mot gård. 2006 Stambyte och byte av elstigar. 2005 takrenovering. 2017 Tvättstugan byggs om till en hyreslokal.

Kommande renoveringar

Föreningen kommer påbörja arbete med att renovera fönster mot gatan.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 15,8 Mkr, vilket ger cirka 8 886 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 620 kr. Föreningen är äkta och har goda lokalintäkter. Det finns inga beslut om avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Brandkontoret. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Nej

Gemensamma utrymmen

På entréplan finns ett barnvagnsrum och soprum. Det finns även en gemensam innergård med utemöbler och grill.

Bredband och Kabel-TV

Föreningen har tecknat ett gruppavtal med ComHem för Kabel-TV, som ingår i avgiften. Fiber från Alltele med hastighet 1000/1000 mbit ingår också i avgiften.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Följande uppgifter är kontrollerade med föreningens kontaktperson Björn Peterson 2017-05-24.

OMRÅDET

Här bor du i genuina stadskvarter men alldeles intill Vanadislunden och Vanadisbadet, och nära större grönområden som Lill-Jansskogen, Bellevue, Brunnsviken och Hagaparken. I Vasastan är det aldrig långt till en trevlig kvarterskrog, här har du till exempel nära till Aarts mat och dryck och Döden i grytan. Inom ett par kvarter finns flera bra skolor och du bor även nära Stadsbiblioteket.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - HÖSTEN 2018

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här