Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Majstångsvägen 11
ARCHIBALD FRID 1946
Midsommarkransen
TRIVSAM VINDSETAGE OM 125 KVM MED BALKONG OCH KAMIN
TEXT: KAX STYLING: COPPARSTAD FOTO: BOUKARI

Trivsam etagefyra om 125 kvadratmeter med snedtak, takbälkar, braskamin och balkong med fri utsikt. Säg hej till en ljuvlig etagelägenhet i ett hus från år 1947 ritat av Archibald Frid. Detta är ett hem med skön industristil och mysig atmosfär i form av takbjälkar, snedtak, braskamin och balkong med högt läge, fri utsikt och sol från eftermiddag till kväll. Rymligt och härligt kök med stora funkisfönster och plats för många, två bra sovrum (ett tredje sovrum går att bygga) och två generösa vardagsrum. På övre plan en takhöjd på 3,5 meter upp till nock. Notera de vackra funkisdetaljerna som spanjoletter, fönsterbänkar och fiskbensparkett i original. Välkommen till Midsommarkransen - en av Stockholms trevligaste förorter och ett småstadsliknande område med en alldeles särskild charm. Här möts du av vacker bebyggelse från hela 1900-talet och ett stort utbud av kultur, nöjen och kreativ atmosfär. Här bor du även nära tunnelbanan, som snabbt tar dig till Söder och City. Svårslaget.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
ARCHIBALD FRID 1946
Våning:
2 av 2
Rum:
4 rum och kök
Area:
108 m² + 17 m² biarea
Avgift:
6 168 kr inkl värme, VA och bredbandsanslutning
Pris:
6 620 000 kr Utgångspris

Allmänt om fastigheten

Kommentar:
2 vuxna och 2 barn

HUSET OCH FÖRENINGEN

Idegranen 6 stod klart 1947 och uppfördes av byggmästare Dan Åkerlund efter ritningar av arkitekt Archibald Frid. Frid studerade vid KTH och senare vid Konstakademien. År 1935 öppnade han eget kontor och ritade många hus i Stockholm, bland annat var han delaktig i den stora fastigheten mellan Kungsklippan och Kaplansbacken, Marabous fabriksbyggnad från 1930-talets mitt och han var även under en period stadsarkitekt i Mariefred. Funktionalismen slog igenom på Stockholmsutställningen 1930 och för första gången visades den nya, modernistiska arkitekturen för den breda allmänheten. Influenserna kom bland annat från Tyskland och Bauhausskolan. Idegranen 6 är uppförd i denna anda. Idag huserar en trevlig bostadsrättsförening här. Här finns en gemensam gård med utemöbler, grill och sandlåda. Det erbjuds också tvättstuga, cykel-/barnvagnsförråd och fem parkeringsplatser att hyra för 220 kr/månad.

NÄROMRÅDET

Fina Midsommarkransen - en av Stockholms trevligaste förorter. I detta kvarter bor du nära tunnelbanan, vilket ger allra bästa kommunikationer till Söder och vidare till City och världen. Men varför lämna detta småstadsliknande område som har en alldeles särskild charm och ett stort utbud av kultur, nöjen och kreativ atmosfär? Om du är intresserad av mat och kultur finns Tellus bio, Midsommargården, ett stort utbud av restauranger och kaféer, unika inrednings- och vintagebutiker samt all service du behöver inom en kort promenad. Missa heller inte ett besök hos proffsiga A.B.Café som har fått en utmärkelse av White Guide, eller att kika in hos charmiga inredningsbutiken Mimmi Staaf. Det här är ett område att trivas i och stanna kvar i.

ALLMÄNT

Ljuvlig etagelägenhet med takbjälkar, snedtak, braskamin och balkong med högt läge, fri utsikt och sol från eftermiddag till kväll. Nedre plan bjuder på en takhöjd om 2,6 meter och övre plan har hela 3,5 meter upp till nock. Totalt 125 kvm till ditt förfogande, varav 108 kvm boyta, 17 kvm biyta. Redan i hallen möts du av detta hems själ i den vackra spiraltrappan och det snygga industrigolvet. Här finns gott om plats för skor, ytterkläder och annat. Från hallen når du bland annat det fina och rymliga köket som har en stil i kombination av industri och retro. Här finns två generösa funkisfönster som vetter mot gården och plats för ett matbord för 6-8 personer. Sovrummet på nedre plan är lättmöblerat, ljust och har dessutom en walk-in closet. På nedre plan finns även ett rymligt vardagsrum med stort fönsterparti och utgång till balkongen. Övre plan bjuder på takbjälkar, snedtak och braskamin i det generösa vardagsrummet, som kan delas av för att skapa ytterligare ett sovrum, och som har både takkupa och takfönster. Här uppe finns även ett sovrum med takfönster. Notera de vackra funkisdetaljerna som spanjoletter, fönsterbänkar och fiskbensparkett i original. Dessutom har detta hem två entréer och två badrum, en av varje på respektive våningsplan. Till lägenheten hör ett stort förråd om cirka 5 kvm.

Vardagsrum (nedre plan)

I detta rum möts du av ett härligt ljus från fönsterpartiet, som även omfamnar utgången till balkongen. Här ute sitter du bland dina blommor och njuter av den fria utsikten och kvällssolen under den varma årstiden. Ljusa väggar i kombination med vacker fiskbensparkett bildar neutral bas för din egen stil. Här är lättmöblerat och det finns gott om plats för soffgrupp, läshörna, bokhyllor och förvaringsmöbler.

Sovrum (nedre plan)

Lättmöblerat och rymligt rum mot gården som har ett vackert funkisfönster med spanjolett, stenbänk och vädringslåda i original. Ljusa väggar och till detta ekparkett som ger en ombonad känsla. Plats för dubbelsäng och arbetsplats. Dessutom bra förvaring i en stor klädkammare.

Hall (nedre plan)

Rymlig hall med bra avhängning och förvaring tack vare en nisch, som även går att bygga om till klädkammare. Cementgrå bröstning och resten av väggen samt taket i vitt. Till detta ett snyggt antracitgrått industrigolv. Från hallen når du kök, sovrum, vardagsrum och via spiraltrappan når du övervåningen.

Kök

Ljuvligt Ikeakök i en stil kombinerad av industri och retro. Ljusgrå luckor, stänkskydd i vit mosaik med mörk distinkt fog och högblanka bänktoppar med metallfärgad kant. Till detta matchar ljusa väggar och en snygg, antracitgrå plastmatta i industristil. Fint ljus från de två härliga funkisfönstren med originalspanjoletter. Vitvaror från Whirlpool. Här ryms ett stort matbord för 6-8 personer.

Badrum (nedre plan)

Helkaklat badrum med klinkergolv. Kommod och väggskåp ger bra förvaring. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Hoover, 2012). Dusch. Vardagsrum (övre plan) När du kommer upp via den fina spiraltrappan välkomnas du i detta härliga rum av snedtak, gedigna takbjälkar i vitmålat trä, en modern braskamin som värmer gott och vackert ljus via fönsterkupan och de två takfönstren. Dessutom hela 3,5 meter upp till nock. Ljusa väggar bildar en bra kanvas för dina inredningsdrömmar och till detta matchar hemtrevlig ekparkett. Detta rum leder vidare till en avskild del som kan skärmas av med en vägg för att skapa ytterligare ett sovrum. Även här vita väggar och ekparkett, liksom i den lilla hallen utanför badrummet. Här finns gott om plats för soffgrupp, förvaring och arbetsplats.

Sovrum (övre plan)

Vilsamt och bra sovrum med ljusa väggar som matchas av varm och trivsam ekparkett. En vägg i vitmålad och oputsad betong som ger en viss industricharm. Rummet bjuder på ljuvligt snedtak och ett fint takfönster. Här ryms dubbelsäng och mindre förvaringsmöbler samt en fåtölj om du så vill.

Badrum (övre plan)

Mysigt, rymligt, helkaklat badrum med snedtak och mycket bra förvaring tack vare kommod och bänk med underskåp samt praktiskt utrymme innanför duschen. Klassiskt, vitt 15x15-kakel samt gråmålad mosaik på väggarna. Till detta ljusgrå kliniker på golvet och dessutom golvvärme.

Barnrum (övre plan)

Detta rum är en avskild del av vardagsrummet på övervåningen. För den som önskar är det möjligt att sätta upp en vägg och det finns även bygglov för takkupa. Här möts du av charmigt snedtak, ljusa väggar och ekparkett som ger en ombonad känsla.

Brf Idegranen 6

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Idegranen 6. Föreningen upplåter 13 lägenheter med bostadsrätt. Husen ritades av arkitekten Archibald Frid och uppfördes 1946. År föreningen övertog fastigheten Föreningen förvärvade fastigheten 2005.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningen sköter underhåll i egen regi och den ekonomiska förvaltningen sköts av Stay Right Sthlm AB.

Renovering

2001 är fastigheten renoverad (tak, fasad, portuppgång, stammar och el).

Kommande renoveringar

Fönster renovering planeras

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 2 377 000 Mkr. Avgift/kvm ca 643 kr. Ingen planerad avgiftshöjning.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Försäkring Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar AB.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen gemensamma städdagar, Vår och höst.

Tvättstuga

Finns i husets källare. Lätt att få tider. 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam gård som är inhägnad med fint rödmålat staket med grindar. På gården finns ett uppbyggt träräck med stor soffgrupp. Grill och sandlåda finns att nyttja. Cykelrum och barnvagnrum finns i källaren med entré ifrån sidan av huset. Till lägenheten hör även ett källarförråd. Bredband och Kabel-TV Comhem tv och bredband, avgift 249kr/m.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Nej Överlåtelseavgifter och medlemskap avgifter Säljaren betalar en överlåtelseavgift. Köparen pant noteringavgift. Föreningen tar inte ut någon medlemsavgift.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-03-29. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - HÖSTEN 2018

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här