Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Radiusbacken 23 E
Ernst Hollinder 1938
Midsommarkransen
FINASTE INDUSTRIFUNKIS - MINITVÅA MED POOL I KRANSEN
TEXT: KAX FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Den här före detta industrifastigheten i funkisstil från 1938 byggdes år 2009 om till nya smarta lägenheter. Ursprungligen byggdes Radiusfabriken efter ritningar av arkitekt Ernst Hollinder, som bland annat även ritat två funkishus på Lötmogatan, uppförda 1936. Industrikaraktären finns kvar i denna fastighet om fyra våningar. Det märks bland annat i denna lägenhets takhöjd om hela 3,3 meter, som bidrar med en skön loftkänsla. Huset har ett högt läge och härifrån har du nära till himlen samt utsikt mot både DN-skrapan i kanten av Kungsholmen och Ericssontornet vid Telefonplan. Här har du ett socialt och luftigt hem med kök och allrum i öppen social planlösning samt mycket gott om förvaring. Nuvarande ägare använder idag förrådsrummet till musikstudio och arbetsrum. Det här är en engagerad och ambitiös bostadsrättsförening som bland annat erbjuder pool, bastu, övernattningslägenhet, lekplats, grillplats och möjlighet till odling i pallkragar. Med ett toppenläge mitt emellan Midsommarkransens och Telefonplans tunnelbanestationer har du nära till allt. Detta fina funkisområde bjuder på intressant arkitektur, kreativ atmosfär, närhet till Svandammsparken och många trevliga restauranger och charmiga butiker. Ett ställe att längta hem till! För att se fler bilder, tryck på en bild och följ bildspelet.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
Ernst Hollinder 1938
Våning:
3 av 4, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
51 m²
Avgift:
2 714 kr inkl värme, VA, Obl tillägg för bredband + TiVo kanalpaket; 300kr per mån.
Pris:
3 900 000 kr utgångspris

Kort men viktig fakta:

Observera att det är enklast att komma rätt till bostaden är att söka på adressen Midsommargränd 15.

Huset och föreningen

Radiusfabriken är ett vackert funkishus från 1938, där det under många år tillverkades fotogenkök. Ursprungligen byggdes huset efter ritningar av arkitekt Ernst Hollinder, som även ritat två funkishus vid Lötmogatan uppförda 1936, dock är hans övriga arbeten i stort sett odokumenterade. År 2009 byggdes det om till ett modernt bostadshus, där historien sitter i väggarna. Lägenheterna har generös takhöjd och all bekvämlighet som önskas i ett modernt hem. En mer engagerad och ambitiös förening än den här finns knappt. Den gemensamma generösa poolen, med en babydel och en djupare del, är perfekt för en staycation i sommar. På gården finns också uteplats med fina trädgårdsmöbler och grillar, sandlåda, bollplan och möjlighet att odla i pallkragar. I trädgården finns dessutom äppelträd. Här sorteras även soporna i kompost och brännbart. Som om inte allt detta vore nog erbjuder föreningen också bastu, fullt utrustad tvättstuga, snickarbod, cykel-/barnvagnsförvaring samt gästlägenhet (etage med loft) som också kan användas för fest. Under huset finns lokaler för uthyrning. Föreningen erbjuder parkeringsplats för 500 kr/månad och har en gästparkering. Runt om i kvarteren kan du även parkera gratis. God gemenskap är en extra bonus i denna drömförening! Närområdet Den här lägenheten ligger mitt emellan Midsommarkransens och Telefonplans tunnelbanestationer, vilket ger de allra bästa kommunikationerna till Söder och vidare till City. Men varför lämna detta småstadsliknande område som har en alldeles särskild charm och ett stort utbud av kultur, nöjen och kreativ atmosfär? Här finns tre gym i närheten för den som gillar att träna. Om du är mer intresserad av mat och kultur finns Tellus bio, Midsommargården, ett stort utbud av restauranger och kaféer, unika inrednings- och vintagebutiker samt all service du behöver inom en kort promenad. Det är nog ingen slump att både Konstfack och Hyper Island huserar i dessa kvarter. Missa heller inte ett besök hos proffsiga A.B.Café som har fått en utmärkelse av White Guide, eller att kika in hos charmiga inredningsbutiken Mimmi Staaf. Det här är ett område att trivas i och stanna kvar i.

Allmänt

Här bor du i ett industrihistoriskt hus med hela 3,3 meter i takhöjd, vilket bidrar till en skön loftkänsla. Från lägenheten är det nära till himlen och du har utsikt mot både DN-skrapan i kanten av Kungsholmen och Ericssontornet vid Telefonplan. Välkommen till ett smart planerat och lättmöblerat hem där allt är nytt från 2009, inklusive kök och badrum. Kök och allrum har öppen planlösning, perfekt för social samvaro, och den rymliga sovalkoven har plats för en riktigt stor dubbelsäng. De vackra stora fönstren och den glasade dubbeldörren som leder ut till balkongen ger luft och ljus. Balkongen i sin tur bjuder på eftermiddags-/kvällssol och är toppen för luncher respektive middagar under varma sommarhelger. Nuvarande ägare använder idag förrådsrummet i hallen till musikstudio och arbetsrum. Hallen rymmer både cykelförvaring och sex garderober, varav ett städskåp.

Kök och allrum

Välkommen till ett stilrent, bekvämt kök samt allrum med en imponerande takhöjd på 3,3 meter, som bidrar med rymd och loftkänsla. En fin detalj från industritiden är takbalken som löper över köket. De stora fönstren tillsammans med den glasade dubbeldörren som leder ut till balkongen ger härligt ljus, och på balkongen finns plats för både sittgrupp och odling. I detta kombinerade rum ryms lätt matplats för 4-6 personer, soffgrupp, bokhylla och sideboard. Dessutom finns här all maskinell utrustning du behöver - diskmaskin, mikro, kyl och frys, glashäll och varmluftsugn, allt från Electrolux. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger svartlutad och vaxad ekparkett. Till detta matchar vita luckor, rostfri diskbänk, laminatskiva i betongstil och svart matt kakel. För den som vill utöka förvaringen i köksdelen finns en ritning på att bygga överskåp ända upp till tak.

Sovrum

Det här är en rymlig alkov med plats för en stor dubbelsäng och sängbord. Både tak och väggar är målade i sobert och matt varmgrått, vilket ger en mysig och ombonad atmosfär. På golvet ligger ekparkett som är svartlutat och vaxat.

Badrum

Generöst badrum med dusch som rymmer allt du behöver! Helkaklade väggar med klassiskt vitt kakel (20x20 cm) och till detta stilrent grått klinker på golvet. Här finns mycket gott om förvaring i badrumsskåp och linneskåp samt en bänk över tvättmaskin och torktumlare, båda från Electrolux.

Hall

Superbra hall med gott om plats - ta med dig cykeln hem och förvara den tryggt upphängd i hallen! Vacker färgsättning med ljusgrå väggar och mörkt klinker på golvet välkomnar dig hem. Dessutom väldigt gott om förvaring i fem garderober och ett städskåp.

Brf Radiusfabriken

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Timotejen 23 som är ombyggd från industri/lagerlokal till 50 bostadsrätter under 2007-2009. Föreningen äger en lokal i bergrum som hyrs ut som musikstudio. Huset ritades av arkitekten Ernst Hollinder och uppfördes 1938.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten i samband med ombyggnationen 2007-2009.

Mark

Föreningen innehar marken genom ett tomträttsavtal med Stockholms stad.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av T&T Förvaltnings AB.

Renovering

Fastigheten är totalrenoverad och det finns inget behov av större renoveringar inom de närmsta åren.

Kommande renoveringar

Underhållsplan finns upprättad och utgör grund för föreningens arbete med fastigheten.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 30,8 Mkr, vilket ger cirka 7 463 kr per kvm boyta. Genomsnittet i Midsommarkransen är cirka 6 000 kr per kvm boyta, men då fastigheten är totalrenoverad så ligger skulderna på en bra och trygg nivå. Avgift/kvm ca 619 kr.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Bostadsrätterna.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta. Däremot så sköts trädgårdsskötseln av medlemmarna själva.

Städdagar

Föreningen har gemensamma städdagar på våren och hösten med efterföljande korvgrillning.

Tvättstuga

På Radiusbacken 23 finns det en tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt en mangel.

Gemensamma utrymmen

Föreningen delar som gemensamhetsanläggning en utomhuspool med grannföreningen Midsommarblomman. På gården finns det trädgårdsmöbler, sandlåda och möjligheter till grillning. Föreningen har ett gemensamt däckförråd som styrelsen håller öppet ett antal dagar vår och höst för däckbyte. Det finns flera förråd för cyklar och barnvagnar samt en snickarbod.

Bredband och Kabel-TV:

Comhem

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - HÖSTEN 2018

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här