Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Tavastgatan 28
N. G. KJELLBERG 1937
Södermalm - Mariatorget
I ATTRAKTIVA KVARTER - EN LJUS FUNKISTVÅA
TEXT: OLDENBURG FOTO: SPINELL

Välkommen till denna vackra funkistvåa med öppen planlösning mellan hall, vardagsrum och kök. Ett stort och rofyllt sovrum med massor av naturligt ljus, tack vare ett stort fönsterparti, och gott om förvaring i en garderobsvägg. Vackra, slipade och betsade, trägolv i finns genomgående i bostaden och alla ytskikt är ljusa. Belägen på eftertraktade Mariaberget och med närhet till bland annat Mariatorget och ett rikt restaurangliv. En kort promenad bort bjuds du på en svindlande utsikt över Stockholm. Den öppna planlösningen mellan kök, vardagsrum och hall skapar en luftig känsla och en stor, social yta. Här strömmar det naturliga ljuset in från två stora fönsterpartier och framför dig har du många härliga middagar med dina nära och kära. För fler bilder klicka på valfri bild och blädra i bildspelet.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
N. G. KJELLBERG 1937
Våning:
2, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
63 m²
Avgift:
3 337 kr inkl värme, VA
Pris:
5 370 000 kr utgångspris

Allmänt om fastigheten

El:
2 500 kr/år
Försäkring:
2 000 kr/år
Övrigt:
2 916 kr/år
Total driftskostnad:
7 416 kr/år
Beräknat antal pers:
1
Kommentar:
Övrigt: Gas

Huset och föreningen

Katthuvudet 9 är en stabil förening. Fastigheten byggdes 1937 och idag huserar den, förutom föreningens medlemmar, en omtyckt restaurang. Här bor du i ett lugnt område på Mariaberget med svindlande Stockholmsvy på promenadavstånd. På gångavstånd ligger också härliga Mariatorget och ett rikt restaurangliv med bland annat Marie Laveau, Bistro syd, Morfar Ginko, Paradisets ekologiska matmarknad, Hotel & Bistro Rival och Tjogets systerrestaurang Paradiso. Ett vindsförråd om ca 2,5 kvm hör till bostaden. En modern tvättstuga på entréplan disponeras gemensamt av medlemmarna och i fastigheten finns också barnvagn- och cykelrum samt soprum.

Hall

När du kliver in i bostaden möts du av en rymlig hall med naturligt ljus från två håll. Hallen är bostadens nav och härifrån når du alla rum. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet och köket skapar en otrolig känsla av rymd. Här ligger ett massivt golv i trä som slipats och betsats och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum

Från ett fönster, om tre stora bågar och med nisch och spanjoletter, får vardagsrummet rikligt med ljus. Fönstren vetter mot föreningens gård utan någon direkt insyn. Här ligger ett vackert massivt golv i trä som slipats och betsats. Väggarna är vita och i en liten alkov finns möjlighet att inreda med någon spännande detalj. Kanske en liten avskild läshörna eller en garderob - låt fantasin flöda. Här ryms gott och väl en soffa med bord och tv-möbel och den öppna planlösningen mot köket skapar utrymme för många trevliga sammankomster med vännerna och familjen.

Kök

Precis som i övriga bostaden är kökets väggar vita. Här löper det väl omhändertagna trägolvet som slipats och betsats. Intill fönsterparet, med nisch och spanjoletter, finns plats för ett matbord. Den lilla uteplatsen, som fönstret vetter mot, gör att köket blir privat och utan insyn. Inredningen är mycket stilren med vita luckor och vitvaror i rostfritt stål. På en köksö, som skiljer köket från vardagsrummet, finns gasspishällen och den integrerade ugnen. Bänkskivorna är av mörkbetsat trä och ett stänkskydd i turkost glas täcker väggen vid diskbänken. Det här är ett mycket socialt kök tack vare den öppna planlösningen mot vardagsrummet.

Sovrum

Avsides från bostadens sociala ytor, och med möjlighet att stänga om sig med ett dörrpar med speglar, ligger det privata och rymliga sovrummet. Här möts du av ett stort fönsterparti, med nisch, vackert fönsterbräde och spanjoletter, som vetter mot en lugn gata. Vita väggar och det slipade och betsade trägolvet, från byggåret 1939, gör det enkelt att inreda efter egen stil och smak. Gott om förvaring finns i en garderobsvägg med praktisk inredning och skjutdörrar. Rummet rymmer gott och väl en dubbelsäng med sängbord och ytterligare möblering som exempelvis en sittmöbel eller en arbetsyta.

Badrum

Det stilrena badrummet renoverades i slutet av 2014 av fackman. Här valdes mycket stilfulla färger och material med hög kvalitet. Väggarna pryds av ett vitt kakel om 10x20 cm från Lhådös och klinkergolvet kommer från Golvabias serie Himalaya. Badrummet har en dusch med glasdörrar och förvaring finns i en kommod under tvättstället, ett spegelskåp ovanför samt en hylla för exempelvis förvaring av handdukar. Både dusch och tvättställ har påkostade blandare från Tapwell. En handduktork är belägen ovanför toalettstolen och ett utrymme finns förberett för installation av tvättmaskin och torktumlare.

Brf Katthuvudet 9

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Katthuvudet 9. Föreningen upplåter 22 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och två lokaler med hyresrätt. Huset ritades av arkitekten N. G. Kjellberg och uppfördes 1937-38.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten hösten 2000.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB och den tekniska förvaltningen sköts av Firma Claes Keve.

Renovering

2009 Ombyggnad och målning av yttertak och ny isolering. 2008 Nya termostater på radiatorer och ny värmeväxlare i undercentral. 2006 Ommålning av fasaden och renovering och målning av fönster, byte av elstigare. 2005 Spolning av stammar och stickledningar. 2002 Ombyggnation av tvättstugan. Stammarna är bytta i etapper, alla stammar är bytta utom en (i denna lägenhet är stammarna bytta).

Kommande renoveringar

Planer finns på att renovera trapphuset, föreningen håller på att ta in offerter men inga tidsplan är satt än. I samband med detta kommer man erbjuda de boende ett förmånligt pris på säkerhetsdörrar.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 9,2 Mkr, vilket ger cirka 9 875 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 646 kr. Under senaste räkenskapsåret så amorterade föreningen ca 400 000 kr.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Styrelsen gör en prövning av hyresgästen och tar ut en mindre administrativ kostnad.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Nej, inga gemensamma städdagar.

Tvättstuga

Det finns en mycket fin tvättstuga på entréplan med moderna maskiner.

Gemensamma utrymmen

På entréplan finns ett barnvagnsrum och soprum. Det finns även ett cykelrum med ingång från gatan.

Förråd

Till lägenheten hör ett vindsförråd på ca 2,5 kvm.

Bredband och Kabel-TV

Comhem. Fiber indraget till källaren i fastigheten. Planer finns på att ansluta alla lägenheter men det ligger lite längre fram.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-10-07. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - HÖSTEN 2018

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här