Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Beckbrännarbacken 1
TURE SELLMAN 1929
SÖDERMALM - SOFIA
ÖPPEN PLANLÖSNING I GEMYTLIGA KVARTER
TEXT: OLDENBURG FOTO: SPINNELL STYLING: KASTRUP-MÖLLER

Öppen och bra planlösning i en fint bevarad 20-talstvåa i SoFo. Med sin närhet till flera parker och populära Nytorget, och med en grönskande innergård, bor du i en liten oas mitt på Söder. I en tidigare renovering fick bostaden en ny planlösning som inkluderar ett separat sovrum och ett kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Detta, tillsammans med takhöjden om nästan 3 m, ger en luftig och social tvåa som känns betydligt större än sina 46 kvm. Flera originaldetaljer finns bevarade, så som fiskbensparkett i vardagsrummet, fönsternischer och spanjoletter samt lister och spegeldörrar. En rymlig klädkammare, från byggåret, skapar rikligt med förvaringsmöjligheter till bostaden. Badrummet har stilfulla färg- och materialval som gör det enkelt att inreda efter egen smak och stil. Alla bostadens fönster vetter mot den lugna innergården och grönskande trädkronor vilket skapar ett rofyllt och privat hem.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
TURE SELLMAN 1929
Våning:
1.5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
46 m²
Avgift:
2 442 kr inkl värme, VA och Bredband
Pris:
3 950 000 kr utgångspris

Föreningen:

Välkommen ut på den gemensamma och grönskande innergården med grill och trädgårdsmöbler. Föreningens medlemmar disponerar tillsammans också en tvättstuga, ett hobbyrum, cykelrum och i trapphusen finns hiss och vädringsbalkonger. Föreningens ekonomi är god med låg belåning och har ett starkt kassaflöde. Flera större renoveringar och insatser i huset har genomförts. Bland annat renoverades trapphuset 2014 och samma år byttes också dörrarna ut mot nya säkerhetsdörrar. Till bostaden hör ett vindsförråd om 3-4 kvm och i avgiften ingår kabel-tv och bredband.

Närområdet:

Om du vill tillbringa dagen utanför föreningens härliga innergård finns flera parker i närheten av lägenheten. Precis utanför dörren ligger Stig Claessons park, här solar du ostört i gräset om somrarna. Bara ett par minuter bort ligger Vitabergsparken och Nytorget. Parken vid Ersta, på andra sidan Folkungagatan, har svårslagen utsikt över Saltsjön, Djurgården, Skeppsholmen och Gamla stan. Älskar du att jogga? Här finns många fina spår i vacker miljö med start från bostaden, bland annat längs Årstaviken och Kvarnholmen.

Vardagsrum:

Sitt ner med en härlig frukost vid vardagsrummets matplats. Här strömmar morgonsolen in från ett fönsterpar, med djup nisch och spanjolett i originalutförande, som vetter mot en lugn innergård. Vardagsrummet ligger i direkt anslutning till köket. Tack vare sin öppna planlösning och takhöjden, om nästan 3 meter, känns rummet stort och luftigt. Här ligger ett fint originalgolv i fiskbensmönster. Det finns många möbleringsmöjligheter men rummet rymmer gott och väl en soffgrupp med bord och tv-möbel, såväl som matplats och bokhyllor. Väggarna är målade i off-white och originalsnickerierna, så som höga, snidade golvlister, spegeldörrar och taklister, i vitt. Härifrån når du, via en spegeldörr från byggåret, bostadens rymliga klädkammare med ett vackert originalgolv i massivt trä.

Kök:

I det ljusa och stilrena köket har man, trots den relativt lilla ytan, skickligt lyckats bygga ett kök med gott om arbetsyta och rikligt med förvaring i skåp och lådor. Vita högblanka skåpluckor matchas snyggt med bänkskivor i trä och väggarna pryds av glasmosaik i ljus turkosblå. Här finns gasspis, gasugn, fläkt och kyl och frys i rostfritt stål samt en integrerad diskmaskin. På golvet ligger en ekparkett och de väggar som inte pryds av den fina mosaiken är målade i vitt. I taket sitter integrerade spotlights och matplatsen är placerad i vardagsrummet - idag intill det stora fönsterparet för den som vill ha sol till morgonkaffet. Tack vare sin öppna planlösning mot vardagsrummet blir det här ett mycket socialt kök som gör det möjligt att umgås även under matlagningen.

Sovrum:

I bostadens sovrum garanteras du en god natts sömn. Läget, med föreningens lugna innergård utanför fönstret, gör att du får ett ostört läge med utsikt över grönskande trädkronor. Öppna med fördel fönsterparet, med djup nisch och spanjolett, och släpp in den friska morgonluften - och morgonsolen. Idag rymmer sovrummet en dubbelsäng om 160 cm, en liten arbetsplats och förvaringsmöbler. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är målade i en ljus färg som mot den vita takfärgen skapar en fin kontrast och påvisar takhöjden om nästan 3 m.

Badrum:

Bostaden har ett fräscht badrum med stilfulla färg- och materialval. Väggarna pryds av ett vitt kakel och i duschen löper en fond i mörkgrått kakel. På golvet, med golvvärme, ligger en mörkgrå klinker och i duschdelen mosaik i samma kulör. På väggen, ovanför tvättstället från Vedum, sitter en infälld spegel och förvaring finns i form av en kommod under tvättstället, också denna av märket Vedum. Här finns också en praktisk handdukstork och plats för ytterligare förvaringsmöbel.

Hall:

Välkommen in i bostaden via hallen med platsbyggd hatthylla och skoställ. Trots sin relativt lilla yta så rymmer den gott om avhängning och den generösa takhöjden gör det möjligt att bygga förvaring på höjden. Väggarna är målade i off-white och på golvet ligger en ekparkett. Från hallen kommer du direkt in i bostadens hjärta - köket och vardagsrummet.

Brf Flaggan 10

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Flaggan 1. Brf Flaggan 10 i Stockholm bildades 1989. Föreningen upplåter 25 lägenheter med bostadsrätt samt och 2 lokaler med hyresrätt. Husen ritades av arkitekt Ture Sellman och uppfördes 1929.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm och den tekniska och administrativa förvaltningen sköts i egen regi.

Renovering:

1991 - Köksstammarna utbytta 1994 - Badrumsstammarna utbytta 1993 - Yttertak omlagt 1993 - Balkongräckena utbytta

1998 - Fasadrenovering

2010 - Målning av ytterfönster 2014 - Renovering av trappuppgång 2014 - Byte till säkerhetsdörrar 2015 - Tvättstugan renoverad

Kommande renoveringar

För närvarande finns det inga beslut om ytterligare renoveringar.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på 2 301250 kr, vilket ger cirka 1721kr per kvm boyta. Snittetbelåningen är 6000kr/kvm på Södermalm. För närvarande finns det inga beslut om ytterligare avgiftsförändringar

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom fastighetsägarföreningen i Folksam.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Har föreningen några gemensamma städdagar En på våren och hösten.

Tvättstuga

Tvättstuga finns belägen i källare.

Gemensamma utrymmen

Föreningensmedlemar har tillgång till ett hobbyrum och en härligt fin gård med utemöbler och grill. Cykelrum finns. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Bredband och Kabel-TV

Föreningen är ansluten till kabel-tv via Com Hem. Fiberbredband via Bredbandsbolaget. Kostnaden ligger på 165kr/månad. Det ingår i befintliga månadsavgiften.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen. I samband med överlåtelse tas en överlåtelseavgift om 2,5 % av aktuellt prisbasbelopp ut av köparen samt en pantsättningsavgift om 1 % av aktuellt prisbasbelopp per pantnotering.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-09-07. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Besök vår butik

Välkommen till vår butik! Här finner du utvalda designklassiker, unika inredningsdetaljer och nya produkter i små upplagor. Öppet torsdag-fredag 12-18. Södermannagatan 35.

Läs mer om butiken här