Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Follingbogatan 12
Arkitekt: Carl Westman 1928
Bromma - Beckomberga
LJUVLIG TREA MED SOLIG BALKONG OCH FANTASTISKT LJUS
TEXT: OLDENBURG FOTO: SPINNELL STYLING: COPPARSTAD

Varmt välkommen till denna ljuvliga och nyproducerade trea. Bostaden har ett fantastiskt ljusinsläpp från ett korspostfönster och balkongdörrar i samma utförande. En härlig balkong i västerläge överblickar den stora lummiga innergården. Belägen i vardagsrummet, med matsalsdel, blir balkongen en naturlig del av detta stora och luftiga rum under årets varmare månader. Alla ytskikt är ljusa och fräscha och materialvalen i kök och badrum håller hög kvalitet. Varmt välkommen till denna underbara bostad med stora sociala ytor och ett ljusinsläpp utöver det vanliga. För att se fler bilder, tryck på en bild och följ bildspelet.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

Ansvarig mäklare
Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare
Mäklare
Marie Holmerson
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
Byggnadsår:
Arkitekt: Carl Westman 1928
Våning:
2 av 4, hiss finns
Rum:
3 rum och kök
Area:
66.5 m²
Avgift:
2 904 kr inkl värme, VA
Pris:
3 400 000 kr utgångspris

Hall


När du kommer in i bostaden möts du av en stor hall med rikligt med avhängning- och förvaringsmöjligheter i bland annat en stor garderob med spegelskjutdörrar. Här är väggarna målade i Alcros Vreden, en blågrå nyans som går fint ihop med de vita snickerierna samt det grå golvet av Offerdalsskiffer. En spännande detalj är den vackert röda dörren som ger hallen lite extra karaktär. Från hallen kliver du in i bostadens ljusa och luftiga vardagsrum.

Vardagsrum


Det ljusa vardagsrummet med tre meter i takhöjd har ett helt magiskt ljusinsläpp från två korspostfönster i fil. Ett av dessa fönsterpartier består av ett dörrpar ut till balkongen, i västerläge, med gott om plats för balkongmöbler och en härlig utsikt över den stora lummiga innergården. En vy som hela rummet berikas av vilket skapar en privat och rofylld plats. Här ryms, förutom en sällskapsdel med soffgrupp, en matdel med plats för ett stort matbord intill ett av de stora fönstren. I denna historiska byggnad är bostaden nyproducerad och stod klar så sent som i oktober 2015. Det betyder att alla ytskikt och material är mycket fräscha och moderna. Väggarna är målade i en ljus kulör, NCS S 0502-Y glans 7, och på golvet ligger ett enstavigt, mattlackat trägolv, Nouveau White, från Kährs. Det här är ett rum med plats för många härliga middagar.

Kök


I anslutning till vardagsrummet, och intill matplatsen, ligger köket i en u-formation. Ett perfekt arbetskök, från Vedum, med gott om arbetsytor på tåliga bänkskivor i laminat. Färgen 6216 Blac Brazil ger en snygg kontrast mot den övriga ljusa interiören så som vitt, rektangulärt kakel, vita skåpluckor och ljusa väggar i samma kulör som i vardagsrummet. Här finns rikligt med förvaringsmöjligheter i lådor och skåp och man har skickligt utnyttjat hela takhöjden med väggskåp. En av flera detaljer som visar på den höga kvaliten. Induktionshällen och samtliga vitvaror är från Siemens. Under diskhon finns även en finns en pratisk avfallskvarn. På golvet ligger samma golv som i vardagsrummet. Matplatsen är belägen vid ett av de stora korspostfönstren med utsikt över den grönskande innergården. Under de varmare månaderna blir bostadens balkong, belägen mellan matplatsen och vardagsrummet, en naturlig förlängning av rummet och med sitt ultimata läge i väster blir den en klar favorit under många timmar av dagen.

Sovrum 1


Dröm sött i det rofyllda sovrummet. Från vardagsrummet når du det stora sovrummet vars blågråa väggar är målade i kulören NCS S 1510-R90B. En lugnande färg som också skapar en fantastisk kontrast till de vita snickerierna och detaljerna. På golvet ligger samma golv som i vardagsrum och kök. Den generösa takhöjden skapar en känsla av rymd och från det stora korspostfönstret, med djup nisch, strömmar det naturliga ljuset in från sydväst. Rummet vetter mot den lummiga innergården och utanför fönstret kikar du ut mot de grönskande trädkronorna. Här finns gott om förvaring i en garderobsvägg med skjutdörrar.

Sovrum 2


Precis intill hallen ligger det andra sovrummet. Ett perfekt barnrum, arbetsrum eller gästrum. Här finns bland annat plats för en vuxensäng, byrå och skrivbord. De ljusgrå väggarna är målade i Alcros Fjäder och det stora korspostfönstret vetter mot den lummiga innergården.

Badrum


Bostadens badrum är av den lyxiga och påkostade sorten. Väggar och golv är klädda i grått Offerdalsskiffer. På väggarna i storlek 30 x 60 cm i rak liggande sättning och på golvet, med golvvärme, i storlek 14,7 x 14,7 cm. Bra arbetsytor finns på en svart bänk över tvättmaskin och torktumlare av märket Siemens. Övrig förvaring finns i kommoden, med nedsänkt tvättställ, och i vita förvaringsskåp. Duschen har en praktisk och snygg duschvägg, Niagara, från INR och på väggen sitter en handdukstork. Ett riktigt drömbadrum som bara saknar den där lilla touchen av dina personliga inredningsfavoriter.

Föreningen


Medlemmarna disponerar tillsammans den stora lummiga innergården och till fastigheten hör också en gemensamhetslokal, en bastuavdelning, två hobbyrum och en grovtvättstuga. Dessutom finns en övernattningslägenhet, för två personer, med dusch och wc. Till bostaden hör ett vindsförråd om ca 7 kvm. Garageplats finns att hyra för 1000 kr/månad.

Närområdet


Inom 5-20 minuters gångväg från lägenheten ligger flera härliga områden och trevliga platser att utforska. Kyrksjölötens naturreservat bjuder på den vackra sjön och unika fuktlövskogen. Den öppna marken som finns i reservatet gör området rikt på naturupplevelser. Det här är ett underbart ställe att cykla eller springa på. På sommaren badas det flitigt från de två bryggorna som ligger vid Kyrksjön, belägen mitt i naturreservatet, och på Ängbybadet, en stor badplats vid Mälaren, belägen i Södra Ängby. Här ligger också Stockholms första naturreservat, Judarsskogens naturresarvat, med bland annat härlig terränglöpning. En mysig kvarterskrog är Bistro Bromma på Spångavägen i Bromma Kyrka och för barnfamiljen finns i Norra Ängby, Björklundshage, en stor lekplats för både små och stora barn. Mitt i lekparken ligger även en fantastisk 4h-gård.

Goda kommunikationer finns med bland annat Islandstorgets tunnelbanestation 15 minuters gångväg från bostaden samt buss 117, mellan Spånga station och Brommplan, och buss 113, som går mellan Blackeberg gård och Solna C, båda inom 5 minuters gångväg. För den som vill resa lite längre ligger även Bromma flyplats endast 15 minuters bilväg bort.

Brf Granngården i Beckomberga

Antal lägenheter och lokaler
Föreningen äger fastigheten Parkträdet 7. Föreningen upplåter 89 lägenheter med bostadsrätt. Huset ritades av arkitekt Carl Westman och uppfördes 1929.

År föreningen övertog fastigheten
Fastigheten förvärvades av Riksbyggen för ett par år sedan som totalrenoverade och byggde om byggnaden till 89 påkostade bostadsrätter.

Mark


Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare


Riksbyggen sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

Renovering


Inga renoveringar har gjorts sedan husets totalrenoverades 2015.

Kommande renoveringar


Det finns inga renoveringar planerade.

Ekonomi


De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 76,25 Mkr, vilket ger cirka 10 146 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 494 kr.

Andrahandsuthyrning


Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar Stockholm.

Trappstädning


Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Tvättstuga


Det finns en grovtvättstuga.

Gemensamma utrymmen


Det finns cykelrum, barnvagnsrum, två övernattningsrum att hyra samt en relaxavdelning med duschar och bastu. Varje lägenhet har möjlighet att hyra en garageplats som är beläget under fastigheterna med enkel access via hiss från trapphuset.

Bredband och Kabel-TV
Fiberanslutning från Telia, bekostas individuellt av varje medlem. Föreningen har avtal med Telia för IP-TV (TV-paket Start från Telia ingår i månadsavgiften).

Juridisk person


Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Byggnad

Byggnadsår
Arkitekt: Carl Westman 1928
Energideklaration
Ej nödvändig