Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Tellusborgsvägen 98
PER BENSON 1917
Telefonplan - Midsommarkransen
STOR, SOCIAL TVÅA MED BALKONG & INDUSTRICHARM

I den gamla pianofabriken vid Telefonplan, med k-märkt tegelfasad och grönmålade spröjsade fönster, finns denna inspirerande tvåa med ljus och rymd. Här förenas hundraårig industriarkitektur med modern estetik och bekvämlighet, och fina bevarade detaljer med stilfulla nutida tillägg. Lägenheten har stora härliga sällskapsytor i kök och vardagsrum och ett rymligt sovrum med balkong i lugnt gårdsläge. Dessutom finns här ett stort och praktiskt badrum med tvättmaskin och torktumlare samt goda förvaringsutrymmen. Du bor med en imponerande takhöjd på 3,65 meter och fönster som är lika höga som takhöjden i en vanlig standardlägenhet (ca 2,5 meter). Alltsammans i expansiva och kreativa kvarter i Stockholms äldsta förort Midsommarkransen, strax söder om Söder.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
PER BENSON 1917
Våning:
2 av 4, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
68 m²
Avgift:
3 647 kr inkl värme, VA, kabel-TV och Bredband

Huset och föreningen

Fastigheten Tvålflingan 10 med adress Tellusborgsvägen 96-100 uppfördes 1917-18 som industrilokal åt AB Svenska pianofabriken. Arkitekt var Per Benson, som även ritade flera av de intilliggande byggnaderna. Hur länge pianotillverkningen pågick i fastigheten är inte riktigt känt, men lokalerna övertogs så småningom av Helios kemisk-tekniska fabrik och därefter tillverkades här tvål. 2011-12 genomfördes en ombyggnad av de gamla fabrikslokalerna som resulterade i 45 lägenheter om främst en till tre rum och kök. Här bor du modernt i en anrik miljö. Den snygga tegelfasaden med sina grönmålade stora spröjsade fönster är välbevarad och väl omhändertagen. Brf Pianofabriken är en trivsam och välskött förening med fina gemensamma sociala ytor där det bland annat finns utemöbler och pallkragar med odlingar. Föreningen samarbetar med grannföreningen Brf Tvålflingan med en gästlägenhet och parkeringsplatser. I Pianofabriken bor man också klimatsmart. Trapphusen har LED-belysning, lägenheterna får ljus av lågenergilampor och varje innehavare betalar för sin egen varmvattenförbrukning.

Närområdet

Med läget mittemellan Telefonplan och Midsommarkransen får du tillgång till olika typer av miljöer. Telefonplan är ett kreativt och urbant område där Ericssons gamla fabriksbyggnad nu inhyser Konstfack, Designens Hus och Hyper Island, och flera av de gamla industribyggnaderna byggts om till bostäder och andra typer av lokaler. Här planeras för flera spännande projekt; The Brick, Tellus Tower och Metronomen. Miljön och närområdet har gjort lägenheterna särskilt eftertraktade. Området är ungt och nyskapande med skön stämning. Restaurangutbudet i området är också mycket gott, här finns till exempel Landet, Koloni, Svenska Hamburgerköket och Svenska Sushiköket. Dessutom kan du köpa färskt frukostbröd på anrika Söderbergs Bageri & Kafferosteri ett stenkast bort. I Midsommarkransen finns en mysig småstadskänsla med många unika butiker, ett bra vintageutbud, trevliga caféer och restauranger, och den anrika biografen Tellus från 1920-talet. Här finns dessutom den vackra Svandammsparken med plaskdamm och gräsytor där det är trevligt att ha picknick. Kommunikationerna i området är utmärkta, med Telefonplans tunnelbana endast 300 meter bort och många busslinjer som trafikerar närområdet.

Allmänt

En ljus och luftig lägenhet med en imponerande takhöjd på 3,65 meter och stora spröjsade fönster med en höjd på 2,5 meter och fönsterbrädor i mörk natursten. Stort socialt kök och vardagsrum med bevarade takbjälkar och ett lugnt sovrum med balkong in mot gården. Genomgående vitmålade betongväggar och ekgolv. Ett rymligt källarförråd om 7-8 kvm hör också till lägenheten.

Kök och vardagsrum

Kök och vardagsrum ligger med öppen planlösning och är ett imponerande rum som för tankarna till att träda in i en kyrksal. De fyra 2,5 meter höga och spröjsade fönstren har ett närmast majestätiskt utseende och rummet har en slående rymd och atmosfär. Köksinredningen är stilrent snygg med vita släta luckor från Marbodal och har fina små guldknoppar som handtag. Detta matchas på väggen med vitt enkelt kakel och med en bänkskiva i grått klassiskt virrvarr-mönster. Både arbetsytor och förvaringsutrymmen är väl tilltagna. Under alla överskåp sitter spotlights. Maskinparken består av rostfria vitvaror från Electrolux 2012; kyl, frys, mikrovågsugn och varmluftugn i bekväm arbetshöjd, och dessutom diskmaskin som är integrerad i skåpinredningen. Induktionshällen kommer från Bosch och installerades 2016. Invid köket finns plats för en stor matgrupp som rymmer stora sällskap såväl till vardag som till fest. Vardagsrumsdelen ger gott om plats för en stor soffgrupp och till exempel en arbetsplats. Hela rummet är en social och härlig umgängesyta.

Sovrum

I det stora sovrummet imponerar ännu ett fönsterparti. Här omgärdas balkongdörren av hela fem lufter som ger rummet karaktär och härligt ljus. Takhöjden är dessutom densamma som i vardagsrummet vilket innebär ett rum med volym. Rummet har två rymliga väggfasta garderober med klädstänger, hyllor och utdragslådor. Balkongen vetter mot den lugna innergården, har eftermiddagssol och gott om plats för både utemöbler och blomster.

Badrum

Badrummet är stort, rymligt och varmt med påkostade materialval. Väggarna är kaklade i vitt kakel i storlek 20x20 och på golvet ligger mörkgrå klinker i storlek 10x10. Duschen finns bakom en vikbar glasad vägg. Handfatet har förvaring under i en svart kommod. Toaletten är vägghängd och placerad bredvid. Ovanför detta finns en lång inbyggd hylla med granitskiva och en integrerad spegel. Till höger finns en mycket praktisk tvättstugeyta med arbetsbänk ovan tvättmaskin och torktumlare, och rymliga förvaringsskåp på väggen ovanför. Badrummet har dessutom handdukstork och golvvärme.

Hall

Innanför dörren finns en hatthylla och gott om plats för ytterkläder och skor i både en garderob med skjutdörrar och en större klädkammare. Bostaden är försedd med en säkerhetsdörr i ekfanér.

Brf Pianofabriken

BYGGNADSVÅRDSDAGEN - LÖR 10:E MARS

Historiska Hem är mycket stolta att presentera en av årets största händelser för dig som älskar gamla hus och hem.

Läs mer om dagen här