Historiska Hem | Vi förmedlar hem med en historia
Ringvägen 106
GUSTAV LINDEN 1910
Södermalm
SMAKFULLT RENOVERAD TVÅA HÖGST UPP I HUSET
TEXT: OLDENBURG STYLING: 1ST STREET STOCKHOLM FOTO: BOUKARI

En välplanerad tvåa för den stilmedvetna. Här samsas moderna och stilsäkra materialval med originaldetaljer och nya snickerier i sekelskiftesstil. Djupa nischer och vackra spegeldörrar vittnar om en över hundraårig historia. I det kombinerade vardagsrummet och köket bjuder du gärna in vännerna på middag. Tv-hörna, med en smart lösning för att gömma tråkiga sladdar, rymmer en stor soffa, fåtölj och soffbord. Matlagningen blir en ren fröjd i det platsbyggda och stilrena köket. Klassiska materialval möter modern nordisk design. Marmor möter kubhyllor och vita, släta luckor. Tack vare läget, högst upp i huset, och flera fönsterpar blir bostaden ljus och inbjudande. En trevlig originaldetalj är de, utvändigt, integrerade blomlådorna i takkupan. Överallt ligger ett nytt trägolv i laserad ask och en makalös walk-in-closet erbjuder rikligt med förvaring och smarta elektroniklösningar. Sätt på favoritmusiken i det integrerade högtalarsystemet och bjud in vännerna för en drink. Framåt småtimmarna tar ni bara en kort promenad till någon av SoFo:s avslappnade barer.

För att se fler fotografier, klicka på valfritt foto och följ bildspelet.

KOMMANDE VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
VD / Reg. fastighetsmäklare

BOSTADSFAKTA

Bostadstyp:
Bostadsrätt
arkitekt:
GUSTAV LINDEN 1910
Våning:
5 av 5, hiss finns
Rum:
2 rum och kök
Area:
44 m²
Avgift:
1 316 kr inkl värme, VA
Pris:
4 000 000 kr utgångspris

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad
4500 kr/år
El
2500 kr/år
Försäkring
2000 kr/år
Beräknat antal pers
1

Föreningen

Medlemmarna disponerar gemensam en innergård med utemöbler och planteringar samt ett cykelrum. En tvättstuga, renoverad 2010, finns i källaren i samma trappuppgång som bostaden. Till bostaden hör ett vindsförråd, en trappa upp. Det finns dessutom ett garage i fastigheten, med infart från Ringvägen, om 11 platser. Avgiften är 1000 kr/månad.

Hall

När du kliver in i bostaden välkomnas du av en ljus hall med öppen planlösning mot vardagsrum och köksdel. Här sitter integrerade spotlights i taket och väggarna är målade i fräscht vitt. Trägolvet, i laserad ask, löper härifrån och genom hela bostaden. En platsbyggd hatt- och skohylla samt en hylla med krokar har nyligen byggts i typisk sekelskiftesstil för att matcha den övriga bostadens vackra originaldetaljer. Praktiskt och stilmedvetet. Välkommen in i bostaden.

Vardagsrum

Stig in i det rymliga vardagsrummet och kombinerade köket. Två fönsterpar, med djupa originalnischer och nya men tidsenligt elementskydd, ger bostaden gott om naturligt ljus - och med sitt läge högst upp i huset - ingen insyn. Här finns plats för en stor soffa och många glada vänner, och ändå gott om yta kvar för dina favoritmöbler. Detta ljusa rum har vitmålade väggar och vita snickerier. Socklar och fönsterdetaljer är nya men noga utvalda för att passa bostadens mer än hundraåriga historia. De vackra dörrlisterna har funnit i bostaden sedan byggåret 1910. På golvet löper det vackra trägolvet i laserad ask. En smart detalj är den inbyggda hyllan bakom tv:n för att dölja sladdar, digitalboxar, router, stereo och annat som stör det fräscha och mycket stilsäkra intrycket av detta vardagsrum. Dessutom har du alltid tillgång till ljuva toner med bästa ljudkvalitet via ett integrerat ljudsystem, från Bose, i taket.

Walk-in-closet

Bostadens walk-in-closet förtjänar en presentation för sig. Bakom en originaldörr, med speglar och råglasfönster, gömmer sig en perfekt planerad klädkammare. Platsbyggda hyllor, också dessa skapade med fastighetens ålder i fokus, rymmer hela bostadens förvaringsbehov. Väggarna är snyggt vitmålade och på golvet laserad ask. Här gömmer du bostadens elektronik så som ljudsystem, sladdar och kontakter.

Kök

Köket, integrerat med det härliga vardagsrummet, byggdes nyligen och andas nordisk, stilren design. Platsbyggda kubhyllor, två med luckor och sex öppna, pryder väggen och skapar en modern förvaring. Bänkskiva och stänkskydd i Carraramarmor med nedsänkt vit diskho och vit blandade går snyggt ihop med den vita, platsbyggda, skåpinteriören, de vita väggarna och trägolvet i laserad ask. Det här stilsäkra köket har byggts av och för den medvetna och kräsna. Köket har induktionshäll och ugn samt kyl och frys i rostfritt stål. Vid byggnaden av köket förbereddes också plats för diskmaskin. En liten matplats för fyra personer bjuder in till små härliga middagar.

Sovrum

Bakom en originaldörr med speglar hittar vi bostadens ljusa och rofyllda sovrum. Rummets ytskikt renoverades nyligen och väggarna målades vita tillsammans med de nya socklarna och fönsterdetaljerna i samma stil som bostadens originaldetaljer. Under fönsterparet, med djup nisch, sitter ett nytt elementskydd i tidstypiskt utförande. Bra avlastningsytor finns i en kubhylla ovanför sängen och på en djup list längs väggen. Precis som i övriga bostaden ligger det ljusa askgolvet här. Här finns plats för såväl dubbelsäng som bokhylla och sittmöbel.

Badrum

Badrummet ytskiktsrenoverades 2013 med diskreta material- och färgval. Vita väggar i målad väv, ett vitt kakel mellan handfat och spegel och en svartmålad våtrumsmatta gör det lätt att inreda efter egen stil. Hit tar du med fördel med dig din favoritinredning utan att riskera att de inte passar med den fasta inredningen. Badrummet rymmer badkar, tvättmaskin och handdukstork och förvaring finns i ett badrumsskåp.

Brf Kroken 24/7

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen innehar fastigheterna Kroken 7 och Kroken 24, som tillsammans utgörs av fyra hus med fem våningsplan fördelade på 49 lägenheter (4 138 kvm) som upplåts med bostadsrätt och 5 lägenheter (431 kvm) med hyresrätt. Lägenheterna är fördelade på fyra uppgångar; Götgatan 99, Ringvägen 104, 106 och 108. Föreningen har 9 lokaler, 4 lagerutrymmen och 1 kopplingsrum. Huset ritades av arkitekterna Gustaf Linden och H. P. Olsson och uppfördes 1910-12.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2009.

Tomträtt

Föreningens fastigheter är upplåtna med tomträtt. Höjning av tomträttsavgälden har succesivt höjts från 2014 till full höjning 2017. För närvarande har föreningen inga planer på höjning av årsavgifterna.

Förvaltare

Den tekniska förvaltningen inklusive fastighetsskötsel utförs av Clearwater. Den ekonomiska förvaltningen utförs av Visma Services AB.

Renovering

2014 Pumpstation i 99:ans port. 2013-14 Nya balkonger på gårdssidan. 2010 Renovering av fasad, fönster, el, tvättstuga, fjärrvärmecentral, låssystem samt stammar Ringvägen 108. 1982 Stambyte Götgatan 99, Ringvägen 104 och Ringvägen 106.

Kommande renoveringar

Under 2017 kommer föreningens råvindar att göras om till bostäder, samtidigt som nya källarförråd kommer att byggas.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 35,8 Mkr, vilket ger cirka 8 668 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 363 kr. När föreningens råvindar säljs kommer detta att stärka ekonomin ytterligare. Det finns inga planer på att ändra avgiften i dagsläget.

Andrahandsuthyrning

Uthyrning i andra hand får ske med tillstånd från styrelsen. En avgift kan tas ut vid andrahandsuthyrning med högst 10% av gällande prisbelopp oavsett storlek på lägenheten.

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos If.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har en gårdsgrupp som sammankallar till städdag 1-2 ggr per år.

Tvättstuga

Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel och är belägen i källarplan på Ringvägen 106.

Gemensamma utrymmen

Det finns två gårdar med utemöbler och planteringar. Cykelförråd finns. Föreningen har 9 garageplatser (endast för medlemmar 1000 kr/mån, kölista finns). Till lägenheten hör ett vindsförråd en trappa upp.

Bredband och Kabel-TV:

Basutbudet för Kabel-TV (Comhem) ingår i avgiften. Bredband via Comhem, planer finns på att installera fiber i fastigheten.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Lägst godkända andel vid delat ägande är 10%. Endast boende/folkbokförd på adress kan bli godkänd som medlem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-08-18. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Besök vår butik

Välkommen till vår butik! Här finner du utvalda designklassiker, unika inredningsdetaljer och nya produkter i små upplagor. Öppet torsdag-fredag 12-18. Södermannagatan 35.

Läs mer om butiken här