Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Torphagsvägen 10
  [Område] => Ekhagen
  [Våning] => 3 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 54 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 531 kr/mån inkl; värme, v/a. En obligatorisk avgift om 125 kr tillkommer för bredband. [Andelstal] => 5,1185 % [Andel av årsavgift] => 5,1185 % [Lägenhetsnummer] => 13/1303 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 309 528 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Det finns ett källarförråd i mindre medelstorlek. )

Torphagsvägen 10

LJUS FUNKIS HÖGST UPP I HUSET – BALKONG OCH UTSIKT ÖVER BRUNNSVIKEN

Inredning: Lindholm Foto: Jahnson Text: Murén

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Torphagsvägen 10
Område
Ekhagen
Våning
3 av 3, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
54 kvm
Föreningens information
Avgift
3 531 kr/mån inkl; värme, v/a. En obligatorisk avgift om 125 kr tillkommer för bredband.
Andelstal
5,1185 %
Andel av årsavgift
5,1185 %
Lägenhetsnummer
13/1303
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
309 528 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Det finns ett källarförråd i mindre medelstorlek.

Driftskostnader

El
3 578 kr/år
Försäkring
3 966 kr/år
Övrigt
3 892 kr/år
Total driftskostnad
11 436 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Gast under övrigt

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Ekhagens matstudio
Bakar nybakat bröd, säljer matlådor och bakar pizza på fredagar. Erbjuder också matlagningskurser och lokal för middagsbjudningar.
Edvard Anderssons växthus
En grön oas att strosa omkring i, titta på coola växter, sitta och läsa en bok eller ta en fika.
Stora Skuggan
Här finns mysig 4H-gård, charmigt café och värdshus med riktigt bra mat. Därtill stora promenad- och motionsstråk.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1935

Huset på Torphagsvägen 10, Djurgårdseken 6, ritades 1935 av arkitekt Björn Hedvall. Hedvall är genom tiden en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under sex decennier, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet och ritade allt från små lägenheter till stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, totalt cirka 270 byggnader i Stockholm, i klassicistisk och funktionalistisk stil. Djurgårdseken 6 är ett bostadshus i tre våningar samt bottenvåning. Fasaden är putsad i en ljusgul kulör och pryds av balkonger med smidesräcken. Husets entré finns i en bred indragen portal och en port av teak leder in i ett välbevarat funkistrapphus med kolmårdsmarmor på golv och lister och målningar i taket.

FÖRENINGEN

Brf Djurgårdseken 6

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Djurgårdseken 6 äger fastigheten på adressen Torphagsvägen 10 i Stockholms kommun. Föreningen består av 14 lägenheter med bostadsrätt (1055 kvm) och är en äkta bostadsrättsförening. Huset byggdes 1935.

År föreningen övertog fastigheten

Brf Djurgårdseken 6 bildades 2013 och övertog fastigheten Djurgårdseken 6 år 2015.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB. Föreningen har avtal med BK fastighetsservice gällande fastighetsskötsel.

Parkering

Föreningen har fyra parkeringsplatser utomhus, dessa hyrs ut till medlemmar efter intern kö (f n kö).

Renovering

2022 Relining. 2013 Installation bergvärme. 2011 Stambyte.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar att renovera balkongerna inom en snar framtid.

Ekonomi

Skulderna av långfristig karaktär uppgår enligt årsredovisningen 2022 till ca 6 368 820 kr, vilket ger ca 6 037 kr/kvm boyta. Under Q1 2024 höjs avgiften med 35%. Enligt plan ska den sedan under Q2 (och framåt) sänkas igen och ligga på en nivå som motsvarar en höjning på 16-18% av nuvarande månadsavgift. Beslut om den sista korrigeringen av avgiften ska formellt tas under styrelsemöte i december.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% samt en pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp.

Gemensamma utrymmen

På bakgården finns utemöbler och grill att nyttja. Gemensam tvättstuga finns i husets bottenvåning, utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns även barnvagnsrum, cykelförråd.

Bredband och TV

Fiber via Stockholms Stadsnät med en hastighet av 200/200 Mbit/s, medlem tecknar eget avtal, en obligatorisk avgift om 125kr/månad tillkommer.

Juridisk person och delat ägande

Juridiska personer accepteras inte, däremot godkänner föreningen delat ägande.

Städning

Föreningen hjälps åt med städning av trapphus, källargång, tvättstuga, gräsklippning och snöskottning. Detta görs löpande under året efter en lägenhetslista/schema.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från stadgar och årsredovisningen 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET

Ekhagen er ett lugnt och sammanhållet område med en trevlig gemenskap, god grannsämja och fin ”bykänsla”. Hela Ekhagen är grönklassat i Stockholm stads byggnadsklassificering, vilket menas att området och byggnaderna har ett stort kulturhistoriskt värde. Området är grönt och lummigt och ligger i den Kungliga Nationalstadsparken, världens första nationalstadspark, med Brunnsviken, Lilla Värtan med småbåtshamn och badplats strax intill. Omgivningarna kryllar av trevliga ställen att tillbringa fritiden på. Stora Skuggan med 4H-gård och värdshus med, Söderbrunns koloniområde, Naturhistoriska Riksmuseet, Bergianska Trädgården, Brunnsviken och Bockholmen för att nämna några. Smidiga kommunikationer med buss 50 som går till Odenplan, centralen och Kungsholmen. Dessutom nära till Roslagsbanan och tunnelbanan och promenadavstånd till Stockholms universitet. I och med närheten till Norra Djurgårdsstaden har man i Ekhagen också fått fler butiker och restauranger i sitt närområde. För närvarande uppför Stockholms stad ett genomgångsboende vid fotbollsplanen utanför Ekhagen, på fastigheten Humanisten längst ner på Åminnevägen. Byggnaden är ett modulhus med 24 lägenheter, planerade för familjer.