Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Allhelgonagatan 7, 2 tr
  [Område] => Södermalm - Helgalunden
  [Våning] => 2 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 58 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 2 325 kr/mån Inkl. Värme, V/A. Obligatoriskt tillägg för bredband samt Kabel-tv tillkommer om 219kr/månad. [Andelstal] => 2,22569 % [Andel av årsavgift] => 2,212 % [Lägenhetsnummer] => 00027/1202 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 341 400 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021. )

Allhelgonagatan 7

GENOMGÅENDE FUNKISTVÅA MED NYRENOVERAT KÖK & HÖGT LÄGE MED UTSIKT I ÖST OCH VÄST

FOTO: BORGELIN STYLING: GÄRDE TEXT: BECK-REMNÉS

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Allhelgonagatan 7, 2 tr
Område
Södermalm - Helgalunden
Våning
2 av 3, hiss finns
Rum
2 rum
Area
58 kvm
Föreningens information
Avgift
2 325 kr/mån Inkl. Värme, V/A. Obligatoriskt tillägg för bredband samt Kabel-tv tillkommer om 219kr/månad.
Andelstal
2,22569 %
Andel av årsavgift
2,212 %
Lägenhetsnummer
00027/1202
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
341 400 kr, Beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2021.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 100 kr/år
Total driftskostnad
5 700 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Enligt säljarens uppgift i indikativt syfte. Avtal och förbrukning är alltid individuellt.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Teatern food court i Ringens centrum
Friskis och svettis
Eriksdalsbadet
Årstaviken
Restaurang Pelikan

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: TURE SELLMAN 1935

Huset på Allhelgonagatan 7 ritades 1935 av Ture Sellman och stod inflyttningsfärdigt året därpå. Som arkitekt ritade Ture Sellman en hel del hus runt om i Stockholm, men även i till exempel Eskilstuna och Katrineholm. 1940 avslutade han dock sin husritarkarriär för att gå in i filmbranschen. Tomten är starkt sluttande och byggnaden har därför fyra våningar samt suterrängvåning vid Allhelgonagatan tillsammans med sju våningar plus dubbla källare vid Tjurbergsgatan. Det är ett mycket vackert och säreget funkishus med ett svängt hörnparti med fönsterband placerade i liv med innerväggen i stället för ytterväggen. Portalen mot Allhelgonagatan är också speciell, med svängda maffiga granitblock som omger en metallport. I Brf Kvadraten 26 finns 45 lägenheter och 3 företagslokaler. Bostadsrättsföreningen köpte huset år 2003 och under år 2004-2005 genomgick byggnaden en omfattande renovering; stambyte, nya elstigar, översyn av tak och ventilation samt fasadrenovering. Det är en liten och familjär förening med god sammanhållning.

FÖRENINGEN

Brf Kvadraten 26

Föreningen

Brf Kvadraten 26 (org. 769607-8745) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Kvadraten 26 år 2003. Föreningen består av ett gathus med adress Allhelgonagatan 7 och Tjurbergsgatan 29. Föreningen omfattar 44 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt, 3 lokaler, samt 3 mindre förråd med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Garage och parkering

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. På gatan finns boendeparkering. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2021 till ca 18 mkr, vilket ger cirka 6800 kr/kvm boyta, vilket får ses som en normal belåningsgrad. Föreningen besitter även en dold tillgång i form av en hyresrättslägenhet.

Renoveringar, i urval

2021-2022 - Renovering och målning av fönster i hela fastigheten. Fasad till lokal på Tjurbergsgatan renoverades.

2020 - Fasadrenovering.

2019 - Gemensam uteplats gjordes iordning. OVK.

2018 - Nya vindsförråd. Takrenovering. Bygge av etage på vinden.

2004-2005 - Stambyte. Nya elstigare. Fasadrenovering. Ventilation och översyn av tak.

Planerade renoveringar

Trapphusmålning planeras framöver, preliminärt under vinter/våren.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har upphandlat bredband och digital-TV från Telia för hela huset. En obligatorisk avgift om 219 kronor/månad läggs till månadsavgiften. Internethastigheten är 250/100 Mbit/s och inkluderar en trådlös router. I TV-tjänsten ingår en box med ett basutbud av kanaler (paket Lagom). Man kan sedan köpa till egna paket och kanaler, info om detta finns på Telias hemsida. det går att ha upp till fem boxar på ett abonnemang.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt vindsförråd om ca 6-8 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en tvättstuga på bottenvåning med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Tidsbokning sker på nyckeltavla i anslutning till tvättstugan. Sopor slängs i traditionella sopnedkast i trappuppgången. Föreningen har även en gemensam uteplats med utemöbler, grill och möjlighet till odling. Det finns ett cykelförråd med ingång från gatan.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Avgifter

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras säljaren eller köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

Inga beslutade kommande höjningar på månadsavgiften.

Hemsida

www.kvadraten26.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2021 samt föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen

OMRÅDET

Allhelgonagatan är en lugn och fin liten gata vid Helgalunden och på nummer 7 bor du på den östra delen som är en återvändsgata som slutar/börjar med trappor mot Götgatan. Tunnelbanan nås därför på bara någon minut hemifrån. 10 minuter bort ligger även Södra stations pendeltåg, och bussar hittas vid Skanstull. Shopping väntar nedanför trapporna och hela vägen bort mot Nytorget med diverse vintage och secondhand-butiker tillsammans med restauranger och caféer. Mysiga grönområden finns på gångavstånd både vid Vitabergen och längs med Årstaviken.