Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Grev Magnigatan 17A
  [Område] => Östermalm
  [Våning] => 0 av 5, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 54 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 575 kr/mån Inkluderar värme, vatten och bredband [Pris] => 6 150 000 kr )

Grev Magnigatan 17A

TVÅRUMMARE ANNO 1888 PÅ VACKER GATA STRAX OVANFÖR STRANDVÄGEN

TEXT: BECK-REMNES FOTO: ONO SCONOGRAFI: LINDHOLM

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Valerie Petrova
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Grev Magnigatan 17A
Område
Östermalm
Våning
0 av 5, ej hiss
Rum
2 rum
Area
54 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 575 kr/mån Inkluderar värme, vatten och bredband
Pris
6 150 000 kr

Driftskostnader

El
3 500 kr/år
Total driftskostnad
3 500 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Restaurang Oxenstiernan
Djurgården
Storgatans café & bageri
Restaurang Fiore
ICA Banér

1880-talets nyrenässans

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: ANDERS GUSTAF FORSBERG 1888

Fastigheten Styrmannen 31 har byggår 1888-1889, arkitekten är Anders Gustaf Forsberg. Att detta eleganta hus har en signerad ritning av en så välrenommerad arkitekt är ovanligt för tiden, att rita bostadshus ansågs inte vara en så attraktiv uppgift. I enlighet med 1874 års Byggnadsstadga för rikets städer uppförs nu de hus som i hög grad förknippas med den traditionella stenstaden, Östermalm är därmed ett utmärkt exempel. Hushöjder anpassas till gatans bredd, vid en vanlig gata på 18 meter medges en hushöjd på 19.5 meter och fem våningar, vilket exempelvis är fallet på denna adress. 1880-talets byggstil är nyrenässansens, här ser vi en bottenvåning i rustik stil, med följande våningar i gul puts ritad i block med tunn relief. Varje våning har dock en egen unik karaktär. Byggnadsstadgan från 1874 förespråkar även hygien och luftvolym, vilket gör att rumshöjden nu regleras till minst 3.0 meter. Detta för med sig att fönsteröppningarna blir högre, något vi ser tydligt i detta boende. Idag tillhör huset Brf Styrmannen 31. Huset har en lika central som lugn adress med tillhörande lika lugn innergård.

FÖRENINGEN

Brf Styrmannen 31

Brf Styrmannen 31 är en äkta bostadsrättsförening på Östermalm som äger fastigheten Styrmannen 31 belägen på Grev Magnigatan 17-17A. Huset byggdes år 1888-1889 och ritades av arkitekt Anders Gustaf Forsberg. Här äger man sin mark och belastas därmed inte av tomträtt.

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen består av 21 lägenheter med bostadsrätt samt 1 hyresrättslokal om totalt 150 kvm.

Årsavgift

Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten och bredband via Telia. Kabel-tv tecknas separat. Föreningen höjde avgifterna med 10% under sommaren 2022, det finns inga ytterligare planerade avgiftsförändringar.

Stadgar

Delat ägande godkänns. Juridisk person accepteras inte som medlem. Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stark och belåningen är låg. År 2021 har föreningen ca 1 mkr i kassan och ca 6,4 mkr i lån vilket ger en belåningsgrad om 3 320 kr/kvm boyta. Det finns inga planer på att ta upp ytterligare lån eller lägga om befintliga krediter.

Storlek

Lägenheten är registrerad som 54 kvm och 2 rok i föreningens register.

Förråd

Till aktuell lägenhet hör nyttjanderätt till ett källarförråd om ca 7 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en innergård omgiven av krukväxter, ett charmigt redskapshus och sittplatser för dem som ta en fika i solen. Cykelparkering finns på gården och en tvättstuga i gatuhuset utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel.

Renoveringar

Se bifogad underhållsplan under "dokument" för samtliga utförda och planerade renoveringar.

Städning

Föreningen anordnar 2 gemensamma städdagar om året. Trapphusstädningen sköts av städfirma.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo förvaltning AB..

Föreningens hemsida

http://www.styrmannen31.se

Övrigt:

Huset värms upp via en markvärmepump vilket bidrar till lägre elkostnader. Styrelsen intervjuar framtida köpare inför godkännande av medlemskap.

Kontroll

Ovanstående information kommer från senaste årsredovisningen, föreningens hemsida samt avstämning med styrelsen i september 2022. Uppgift som är av särskild vikt bör stämmas av med föreningen.

OMRÅDET

Bostaden ligger på en klassisk och central Östermalmsadress endast två kvarter från Strandvägen. De närmaste omgivningarna ger dig både pampiga stadskvarter och sjökontakt med strandpromenad och grönska. En kort promenad tar dig snabbt ut till Djurgården, liksom till centrala shoppingstråk och kulturinstitutioner åt andra hållet vid Stureplan och city. I området finns det även gott om matbutiker, och ICA Banér, den minsta affären med största utbudet, hittas runt hörnet och är en räddare under hektiska vardagar. Kvarteren ger dig även det bästa av det mesta i fråga om restauranger, caféer, nöjen och kommunikationer. Vid Djurgårdsbron går buss 69, 76 och spårvagn 7, vid Narvavägen går buss 67, och närmaste tunnelbanan ligger vid Karlaplan och Östermalmstorg.