Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tegnérgatan 19
  [Område] => Vasastan - Norrmalm
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 61 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 2 659 kr/mån Inkluderar värme och vatten. Obligatorisk avgift för bredband tillkommer om 190 kr / mån. Totalt: 2 849 kr [Pris] => 6 950 000 kr )

Tegnérgatan 19

GÅRDSLÄGE I STADENS MEST TILLGÄNGLIGA KVARTER – TREA MED KÄNSLA FÖR DETALJER

TEXT: BECK-REMNES SCENOGRAFI: BRITSE FOTO: OZOLLAPA

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Valerie Petrova
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tegnérgatan 19
Område
Vasastan - Norrmalm
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
61 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
2 659 kr/mån Inkluderar värme och vatten. Obligatorisk avgift för bredband tillkommer om 190 kr / mån. Totalt: 2 849 kr
Pris
6 950 000 kr

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 680 kr/år
Total driftskostnad
4 080 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bistro Leoparden
Systerkrog till Bananas på Södermalm, med stadig fot i det italienska köket och god öl!
Sats spårvagnshallarna
Att ha ett gym så nära hemifrån gör vardagen lättare
Urban Deli
Perfekt nära läge på Sveavägen för en AW på takterrassen, med goda färskvaror över disk att köpa hem.
Tegnérlunden
Ligga i gräset en sommareftermiddag med en bok!
Farang
Elegant restaurang med industrikänsla och asiatiska rätter på Tulegatan 7

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1935 Josef Östlihn

Fastigheten Törnet 3 på Tegnérgatan 19 uppfördes mellan år 1935-1936 efter ritningar av arkitekt Josef Östlihn. Östlinh, utbildad både vid KTH och Konsthögskolan, arbetade under sina tidiga yrkesverksamma år tillsammans med kollegan Stark, med vilken han hade det gemensamma arkitektkontoret Östlinh & Stark. Tillsammans ritade de en mängd bostadshus i Stockholms innerstad, samt Svenska Lloyds huvudkontor på Kungsgatan och Frälsningsarméns krigsskola på Skeppargatan, innan de vid början av 1920-talet gick skilda vägar. Törnet 3 är ett fint exempel på funktionalismens raka och till synes enkla formspråk, med en beige/gul putsad fasad och två utskjutande partier på varsin sida om porten. Fasaden pryds av fönster om två och tre lufter. Föreningen bildades år 2002 och består idag av 32 lägenheter. Som boende har du tillgång till tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum och en gemensam innergård. I huset huserar även en träningsstudio och två restauranger vilket förenklar vardagen.

FÖRENINGEN

BRF Tegnérgatan 19

Brf Tegnérgatan 19 är en äkta förening och förvärvade fastigheten år 2002. Huset byggdes år 1935-1936 och ritades av arkitekt Josef Östlihn. Här äger man sin mark och belastas därmed inte av tomträtt.

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen består av 32 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt (totalt 397 kvm). Huset är fördelat på 16 st ettor, 15 st tvåor och en trea.

Årsavgift

Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. En obligatorisk avgift om 190 kr per månad tillkommer för bredband via Ownit. Det finns inga planerade avgiftsförändringar.

Stadgar

Delat ägande godkänns. Juridisk person accepteras inte som medlem. Andrahandsuthyrning får ske men kräver styrelsens samtycke.

Ekonomi

År 2021 har föreningen 0 kr i långfristiga lån och ca 14 mkr i kortfristiga vilket ger en belåningsgrad om 9 838 kr/kvm. I huset finns tre lokaler som idag huserar två restauranger och en träningsstudio. Dessa står för 56% av intäkterna och inbringar årligen ca 1,1 mkr.

Storlek

Lägenheten är registrerad som 60 kvm i föreningens register men är uppmätt till 61 kvm. Mätbevis finns.

Förråd

Till aktuell lägenhet hör nyttjanderätt till ett källarförråd om ca 4 kvm med högt i tak.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en innergård med växtlighet, grillplats på sommaren och sittplatser. Det finns även en tvättstuga i källaren och cykel -och barnvagnsrum.

Utförda renoveringar

Diverse utvändig målning 2020 OVK 2018 Ventilationsförbättringar 2018 Stamspolning, målning fönster och balkongdörrar åt gården 2017 Renovering av hissen 2016 Förstärkt taksäkerhet 2015 Ommålning av tak 2013 Tätning av gård 2012 Fasadrenovering mot gata, renovering av tvättstuga 2010 Renoveri, nya förråd i källaren 2005 El och rörstambyte 2004 Omputsning av fasad 1996

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till år 2030.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska av Åkerlunds fastighetsservice.

Övrigt

Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr. Bygglov finns för fastigheten mitt emot på gårdssidan. Se föreningens hemsida för mer info.

Föreningens hemsida

http://www.tegnergatan19.se/

Kontroll

Ovanstående information kommer från senaste årsredovisningen, föreningens hemsida samt avstämning med styrelsen i augusti 2022. Uppgift som är av särskild vikt bör stämmas av med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress behöver du inte gå långt för att hitta ett trevligt hak för en middag eller en AW. Med detta tillgängliga läge, mitt i gränsdragningen mellan Vasastan/Norrmalm/Östermalm/City, skapas fantastiska valmöjligheter. Här har du tillgång till klassiker som Wasahof och Tennstopet i Vasastan, liksom lite mer moderna varianter såsom Urban Deli med takterrass i riktning mot city, och naturvinbaren Savant hittas strax över gatan. Tegnérlunden, Vanadislunden och Observatorielunden är några av de gröna lungor som ligger på promenadavstånd, och följer du Tegnérgatan hela vägen bort når du snart Klara sjös vatten och Kungsholmen. Flera skolor och förskolor ligger också i området, och kommunikationsvägarna är många och lättillgängliga med Rådmansgatans tunnelbana strax runt hörnet från porten, liksom Odenplans pendeltåg och bussar, samt promenadavstånd till Stockholms Centralstation.