Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kummelbyvägen 1K
  [Område] => SOLLENTUNA
  [Våning] => 2 av 2, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 87 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 4 683 kr/mån Inkl. v/a, bredband och kabel-tv.
  [Pris] => 4 295 000 kr
)

Kummelbyvägen 1K

Luftig och välplanerad trea i trivsamma Sollentuna

STYLING: STAAF FOTO: BORGELIN TEXT: TÄCKENSTRÖM

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kummelbyvägen 1K
Område
SOLLENTUNA
Våning
2 av 2, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
87 kvm
Avgift
4 683 kr/mån Inkl. v/a, bredband och kabel-tv.
Pris
4 295 000 kr

Driftskostnader

El
5 900 kr/år
Total driftskostnad
5 900 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Gardinsons Arkitektkontor

Stiftelsen Pensionärshem i Sollentuna / Gardinsons Arkitektkontor. Det var i slutet av 1940-talet som Stiftelsen pensionärshem i Sollentuna ansökte om att få uppföra byggnaden som ett pensionärshem. Arkitekten må vara okänd men det vi kan se är en typisk 50-talsfastighet där alla fönster har en ljusgrön inramning och flera av dem är utmärkande stora med utanpåliggande blomlådor. Den ljusa putsen och breda porten i glas med träram och spröjs fulländar arkitekturen. Insidan av fastigheten var verksamhetsanpassad med enrumslägenheter, flera typer av umgängesrum, kök och personalutrymmen. I slutet på 1970-talet ansökte och beviljades byggnadslov till de två fastigheternas ombyggnad av dessa enrummare till två- tre- och fyrarumslägenheter som då blev hyresrätter men senare omvandlades till bostadsrätter. För arkitekturen av ombyggnaden stod Gardinsons Arkitektkontor AB. Carl Gardinson var verksam som arkitekt från 1937 och har bland annat ritat byggnader vid Veterinärhögskolan och flertalet kontorsbyggnader i Stockholm.

FÖRENINGEN

BRF Kummelbyrunan

Antal lägenheter och lokaler

Brf Kummelbyrunan i Sollentuna är en äkta bostadsrättförening. Föreningen ombildades 2007 från hyresrätter till bostadsrätter och består av två flerbostadshus, 19 lägenheter och 10 lokaler byggda 1950.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Renovering

Byggnaderna totalrenoverades 2003-2004 med bl.a yttertak, fönster, stammar, elinstallationer, ytskick och ventilation. Se föreningens årsredovisning för tidigare underhåll.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Stockholms Stads Brandförsäkringskontor där fullserviceavtal med Anticimex ingår liksom olycksfallsförsäkring för boende och besökare i fastigheten för skada som inträffar inom fastighetens allmänna utrymmen. I försäkringen ingår en ansvarsförsäkring för föreningens styrelse.

Tvättstuga

Tvättstugan i källaren är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

Gemensamma utrymmen

Cykelrum, barnvagnsrum, skyddsrum och gemensamhetslokal finns i föreningen. Sophus finns i anslutning till husen.

Parkering:

Totalt finns 15 parkeringsplatser. Föreningen har en separat kö för uthyrning av parkeringar till medlemmarna och hyr därtill ut parkeringsplatser till lokalhyresgäster. Hyra för en parkeringsplats är 250 kr/mån.

Förråd:

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om 2 kvm samt ett vindsförråd om 10kvm.

Månadsavgift, Bredband och Kabel-TV

Ansluten till kabelnät, Bahnhof. Basutbudet ingår i månadsavgiften.

Internet Bredband, stadsnät via Bahnhof.

Delat ägande

Delat ägande godkänns med minsta andel 10%.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Vid överlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet.

Juridisk person

Juridisk person godkännes ej.

Kontroll

Ovanstående grundas på officiell info från föreningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. För mer info se föreningens hemsida www.kummelbyrunan.se.

OMRÅDET

Helenelund i Sollentuna kommun är ett lugnt stadsnära område med mycket natur och goda kommunikationer, i dagsläget med pendeltåg och bussar men inom några år kommer även tvärbanans Kistagren att få ändhållplats här. Från Kummelbyvägen promenerar ni på mellan tio till femton minuter ned till badplatsen vid Edsviken eller vidare mot Tegelhagsskogens naturreservat. Andra aktiviteter kan vara tennisbanorna vid Edsvikens tennisklubb eller någon av båtklubbarna. Området har ett bra utbud av förskolor och skolor och närmaste mataffär, Ica Lunden, ligger i Helenelunds centrum, annars finns också ett mer gediget utbud både i Sollentuna centrum och Kista galleria.