Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Folkungagatan 97
  [Område] => Södermalm - Katarina-Sofia
  [Våning] => 4 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 51,5 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 009 kr/mån Inkl. Värme, V/A & kabel-tv bas. Obligatoriskt tillägg för bredband 260 kr/mån )

Folkungagatan 97

LJUST OCH LUFTIGT SEKELSKIFTE HÖGST UPP I HUSET

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Folkungagatan 97
Område
Södermalm - Katarina-Sofia
Våning
4 av 4, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
51,5 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 009 kr/mån Inkl. Värme, V/A & kabel-tv bas. Obligatoriskt tillägg för bredband 260 kr/mån

Driftskostnader

El
5 800 kr/år
Försäkring
2 300 kr/år
Total driftskostnad
8 100 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Driftkostnader beräknade enligt schablon.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vitabergsparken
Pat´s Place
Indio Kitchen
Fjällgatan
och alla fina hus runtomkring.
ROT matbutik
och många andra småbutiker i området.

1890-talets nystilar

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Lars Bäckvall, 1898

Rudan Större 5 är ett elegant sekelskifteshus som uppfördes 1898–1899. Det är beläget i hörnet av Renstiernas gata och Folkungagatan och ritades av arkitekt Lars Bäckvall med G Larsson som byggmästare. Denna duo ritade även grannhuset Rudan Större 2 som ligger i korsningen vid Tjärhovsgatan och stod klart två år senare. Huset har fem våningar och två trapphus, ett mot var gata. Fasaden är nyligen putsad i en ljusgrön nyans och bottenvåningen är klädd i råhuggen sandstenskvader, som även omringar de rundbågiga portalerna vid portar och skyltfönster.

FÖRENINGEN

Brf Rudan Större 5

Antal lägenheter och lokaler

Brf Rudan Större 5 en äkta bostadsrättsförening som består av fastigheten Rudan större 5 på adresserna Renstiernas gata 16 och Folkungagatan 97. Huset byggdes 1898 och består av 4 våningsplan. Fastigheten omfattar 1949 kvm boyta fördelat på 23 bostadsrätter. Det finns även 749 kvm lokalyta fördelat på 3 lokaler. Föreningen bildades 1988.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Mediator AB.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Urval renoveringar

Relining av avlopps- och vattenstammar, 2022. Fasadrenovering, 2018. Takrenovering, 2014. Fönsterrenovering, 2010. Stambyte, sent 80-tal. Efter reliningen bedöms stammarna hålla minst 15 år till.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade närmsta åren.

Ekonomi

Föreningen har långfristiga skulder på ca 20 MKR enligt årsredovisningen från 2021 vilket ger en belåning på 10 300kr/kvm boyta. Föreningen amorterade 500 000kr på sina lån under 2022 och planerar för ytterligare amorteringar framöver. Det finns ca 1,2 MKR i kassa & bank enligt årsredovisningen från 2021. Hyresintäkterna från lokalerna uppgick 2021 till ca 1,4 MKR.

Det finns inga avgiftsändringar planerade.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gemensam tvättstuga i källaren via innergården. Den är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns en gemensam innergård med flertalet utemöbler och grill. Det finns cykelförvaring och barnvagnsrum på innergården.

Parkering

Boendeparkering på gatorna gäller. Se Stockholms stad för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften/ Bredband

Värme, V/A, kabel-tv basutbud från ComHem ingår i avgiften. Fiber finns indraget i lägenheterna och det som ingår i föreningens avtal är 1000/1000 mBit för 260kr/månaden.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köparen betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen betalar en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse 2022-08-30, stadgar samt senaste årsredovisning. http://www.brfrudanstorre.se. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i kvarter omöjliga att tröttna på, i ständig förändring och utveckling. Mitt emellan SoFo och Katarinakvarteren befinner man sig mitt i smeten och har nära till det mesta. Restaurang- och caféutbudet i området är nästan oändligt, inom en radie på 500 meter finns hur mycket som helst att välja på. Kommunikationer av olika slag finns också nära, så även trevliga specialbutiker, välsorterade matbutiker och olika bekvämligheter som skomakare, skräddare, kemtvätt och postutlämning. Där emellan finns en mängd smultronställen med parker, parklekar och små lugna grönområden.