Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Grindsgatan 29
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 46 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 285 kr/mån Utöver månadsavgift tillkommer extra kostnad för kabel-TV på 25 kr och bredband på 132 kr )

Grindsgatan 29

Tjugotalstvåa invid Rosenlundsparken och Blekingetäppan

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: TÄCKENSTRÖM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Grindsgatan 29
Område
Södermalm
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
46 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 285 kr/mån Utöver månadsavgift tillkommer extra kostnad för kabel-TV på 25 kr och bredband på 132 kr

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
5 500 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ture Sellman 1929

Ture Sellman var en flitig arkitekt som ritade ett sjuttiotal hus bara i Stockholm. I andra orter har han också satt sitt märke både för privatbostäder och industribyggnader. Men han var inte enbart arkitekt, även fotograf och sekreterare i den Fotografiska föreningen och senare även aktiv inom filmindustrin när färgfotografi började ta form från 1930-talet och framåt. Kniven 21 är ett hus byggt i typisk tjugotalsklassicism med slätputsad, ljusgul fasad, symmetriska fönsterrader och diskreta samt för ögat vilsamma detaljer. Porten i ek är enkel med fyrkantiga glasrutor, en enkelhet som samtidigt gör den och hela fastigheten så stilig.

FÖRENINGEN

Brf Kniven 21

Antal lägenheter och lokaler

Brf Kniven 21 är en s.k. äkta bostadsrättsförening som äger marken där deras hus står. Föreningen består av 30 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad, inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen, hos Brandkontoret.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltning sköts av Delagott och den tekniska av Tekab.

Renoveringar

1991 stambyte kök. 1997 stambyte badrum. 2004 fasadrenovering. 2004 fasadrenovering. 2006 fönster. 2007 renovering av hiss, installation av reglerutrustning fjärrvärmeundercentral. 2008 nya elstigar i fastigheten och in till lägenheterna, nya elcentraler, godkänd ovk, byte av radiatorventiler och injustering av värmesystemet, ommålning tak. 2011 nya säkerhetsdörrar. 2012 ommålning trapphus. 2015 tak. 2017 ovk. 2021 målning och renovering av fönster, byte värmecentral och vattenpump, balansering av termostater, nytt torkskåp samt ny stengrill på gården.

Kommande renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2037. Det som ligger här närmast är underhåll av staketet kring innergården samt vädringsbalkonger.

Bredband och kabel-tv

Bredband via Telenor samt basutbud kabel-tv via Comhem. Obligatoriskt tillägg på månadsavgiften 124 kr/mån för dessa tjänster.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Cykelförråd inomhus och cykelställ utomhus. Pingisrum och snickeriverkstad. Huset har egen återvinningscentral för glas, metall, el, kartong, plast, tidningar. Framförallt finns en fantastiskt trivsam och lummig innergård i anslutning till Blekingetäppan. Här finns även utemöbler, grill och sandlåda.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder ligger på 2,85 mkr, vilket ger oss ett nyckeltal på 2 270 kr/kvm boarea. Sammantaget en låg belåningsgrad för Södermalm. Lokalintäkterna uppgick 2021 till ca 334 tkr. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Förråd

Källarförråd om ca 3 kvadrat.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Överlåtelseavgift på ca 1 200 kr betalas av säljaren. Pantsättningsavgift på ca 500 kr/pant.

Juridisk person

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Kontroll

Ovanstående information kommer från senaste årsredovisning samt avstämning med ordföranden den 22 augusti 2022. Uppgift som är av särskild vikt bör stämmas av med föreningens styrelse.

OMRÅDET

Det fina med att bo i dessa krokar är att ni har flera små gröna oaser så som Rosenlundsparken med lekplats och parklek, Tjurbergsparken, Blekingetäppan, Helgalunden och Allhelgonakyrkan utspritt i kvarteren. Allt med vackra bebyggelser och trevliga promenadstråk exempelvis ner till Årstaviken. Samtidigt bor ni här centralt och tillgängligt, med bussar, tunnelbana och pendeltåg som sammanflätar staden. Till fots är det enkelt att ta sig över till såväl SoFo som Mariatorget för mysiga utflyktsmål i staden. Motionera kan ni med fördel göra på Eriksdalsbadet eller längs Årstaviken som har fina motionsslingor.