Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Katarina Bangata 59C
  [Område] => Södermalm/Blecktornsparken
  [Våning] => 2 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 36 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 294 kr/mån Inkl. Värme, V/A, bredband. Det tillkommer ett balkongtillägg om 50 kr/mån. )

Katarina Bangata 59C

STILRENT NYRENOVERAD FUNKISTVÅA MED BALKONG MOT GÅRD

FOTO: SYLWAN STYLING: LINGSELL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina Bangata 59C
Område
Södermalm/Blecktornsparken
Våning
2 av 4, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
36 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 294 kr/mån Inkl. Värme, V/A, bredband. Det tillkommer ett balkongtillägg om 50 kr/mån.

Driftskostnader

El
4 800 kr/år
Försäkring
2 674 kr/år
Total driftskostnad
7 474 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bleck
Mat, dryck och idylliskt parkhäng ett stenkast från dörren.
M/S Emelie
Mysigaste båt-pendlingen i stan med avgång från Barnängsbryggan.
Second Sunrise
En lite dold vintagepärla.
Morgonpromenad i Vitabergsparken
Du samsas med söta hundar och morgontidiga joggare om Söders bästa utsikt.
Pascal
Missa inte deras croissanter när du dricker lördagskaffet där.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Hagstrand & Lindberg, 1934

Huset på Katarina Bangata 59 C, Vitbetan 36, uppfördes mellan 1934 och 1936 och ritades av arkitektduon Rolf Hagstrand och Birger Lindberg. De står även bakom flera av de andra husen i kvarteret, bland annat de intilliggande byggnaderna på Katarina Bangata 59 A och B, och de står bakom många utmärkta hus i Stockholmsområdet, tillsammans och var för sig, från 1930-talet och framåt. Idrottsanläggningar blev också något av deras specialitet liksom flygverkstäder på flygvapnets flottiljer. Vitbetan 36 är ett klassiskt funkishus putsat i en ljusgul nyans och med fem bostadsvåningar, med placering mitt i kvarteret.

FÖRENINGEN

Brf Vitbetan 36 C

Antal lägenheter och lokaler

Brf Vitbetan 36 C en äkta bostadsrättsförening som bildades 2005. Föreningen består av 32 lägenheter. Föreningen har dessutom 3 stycken parkeringsplatserna som hyrs ut till medlemmarna.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av Nytorget fastigheter AB.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Urval renoveringar

Fastigheten renoverades till nyskick vid bildandet av Brf 2005, inklusive stambyte mm, varför inga större reparationer eller underhållsarbeten gjorts de senaste åren. Investeringar i fas-tigheten har gjorts i form av grävarbeten som utförts på föreningens framsida för att byta ut och stärka upp föråldrade avlopps- och vattenledningar som ansluter till byggnaden. Detta arbete påbörjades under 2017 och slutfördes våren 2018. OVK utfördes under 2017 med godkänt resultat. Renovering av gården på framsidan har gjorts år 2020. Balkonger har även byggts.

Kommande renoveringar

Trapphuset ska renoveras om ett par år. Det finns inga andra renoveringar planerade närmsta åren.

Ekonomi

Föreningen har långfristiga skulder på ca 8,2 MKR enligt årsredovisningen från 2021 vilket ger en belåning på 7 169kr/kvm boyta. Det finns ca 583 000kr i kassa & bank. Det finns inga avgiftsändringar beslutade.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gemensam tvättstuga i källaren utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, tvättställ, mangel och torkrum. På baksidan finns en uteplats för medlemmarna att nyttja. Det finns cykelrum i källaren. Varje lägenhet disponerar även över ett källarförråd. Det finns en återvinningsstation på gården.

Parkering

Föreningen har 3 parkeringsplatser utomhus som hyrs ut för 1500kr/månaden. Kösystem tillämpas. Boendeparkering på gatorna gäller. Se Stockholms stad för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften/ Bredband

Värme, V/A och bredband ingår i avgiften. Bredbandet levereras av Ownit, fiber. Obl. Tillägg för balkongtillägg tillkommer om 50kr/månad.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köparen betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen betalar en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse 2022-08-31, stadgar samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. vitbetan36c.husreda.se.

OMRÅDET

Här bor du i trivsamma, lugna och lummiga kvarter vid Katarina Bangata pampiga allé och Ringvägens lugna slutpunkt, mittemot lilla Blecktornsparken och en av stans bästa och mysigaste uteserveringar Bleck. Kastanjeträden som kantar parken gör mycket för den gröna atmosfären. Det är nära till Nytorget och SoFo-områdets stora utbud av restauranger, caféer, barer och butiker och även till Skanstull, med allt som finns där i form av matutbud, butiker, service och tunnelbana. Det är också trevligt att ha nära till Vitabergsparken och till vattnet och alla promenad- och löparstråk längs med Hammarby sjö och Årstaviken. Bussar går precis intill och att hitta parkeringsplats på gatan utanför brukar gå galant.