Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hägerstensvägen 173
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 4 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 46 kvm
Förvaltarens information
1 ROK enligt lägenhetsförteckning. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 100 kr/mån Inkl. Värme och VA. Obligatoriskt tillägg om 125 kr tillkommer för bredband. )

Hägerstensvägen 173

FIN FUNKIS HÖGST UPP I HUSET, MED ORIGINALKÖK OCH SÖDERVÄND BALKONG

FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM TEXT: MUREN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sara Engberg
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hägerstensvägen 173
Område
Aspudden
Våning
4 av 4, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
46 kvm
Förvaltarens information
1 ROK enligt lägenhetsförteckning.
Avgift
3 100 kr/mån Inkl. Värme och VA. Obligatoriskt tillägg om 125 kr tillkommer för bredband.

Driftskostnader

El
3 120 kr/år
Övrigt
3 200 kr/år
Total driftskostnad
6 320 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Under övrigt framgår kostnad för gas

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bar Libertin
Xi’an-köket
Vintervikens trädgårdscafé
Bio Aspen
Örnsbergs klippbad

Arkitekturen

Arkitekt: 1945 Curt Strehlenert

Brf Korsriddarens sju hus uppfördes mellan 1946 och 1950 efter ritningar signerade i september 1945 av arkitekterna Curt Strehlenert och Erik Hagwall på HSB:s arkitektkontor. Bebyggelsen är ett fint exempel på 1940-talsarkitekturen när den är som bäst, och de slätputsade fasaderna pryds av många fina detaljer. De markerade listerna under takfoten är ett ovanligt inslag för tiden och för snarare tankarna till 1920-talets klassicism. Balkongerna har sinuskorrugerade fronter som är genombrutna för att släppa in ljus. Entréerna har nätta skärmtak och de eleganta ekportarna är infattade i tegel.

FÖRENINGEN

HSB Brf Korsriddaren

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta föreningen HSB:s BRF Korsriddaren i Stockholm (org. nr 702001-1891) innehar fastigheterna i kvarteret Främlingen 1-7. Husen byggdes 1945 och är belägna i Aspudden i Hägersten. Föreningen upplåter 173 st lägenheter (9 915 kvm) med bostadsrätt och 41 st lokaler (1 288 kvm). Husen värms upp med fjärrvärme. Föreningen har innehaft fastigheterna sedan de stod färdigbyggda, då man äger marken påverkas man således ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltning

Föreningens tekniska förvaltning sköts av Fastighetsägarna AB. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB.

Renoveringar

Utfört underhåll i korta drag.

2020-21: Fönster/trapphusrenovering.

2019: Renovering av fasad och portar

2017: Underhåll av gårdarna.

2016: Brandöversyn, entréer, tvättstugor, OVK.

2012: Visst underhåll av tak/fasad.

2011: Nya tvättmaskiner.

2005: Fönsterrenovering.

1999: Gemensamhetslokaler.

1996: Renovering av tak.

1991: Nya större balkonger, stambyte, byte av elledningar.

Läs årsredovisningen samt se föreningens hemsida för fler detaljer om genomfört underhåll.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan. Under 2022 ska fönster och trapphus renoveras i huset. Renoveringen är igång. Inomhusbelysningen ska även bytas ut i trapphuset. Gårdarna renoveras och skall vara klart under 2022.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder (kontrollerat 2022-09-16) uppgår till ca 4 917 kr/ kvm bostadsyta. Snittet i Hägersten ligger på cirka 6 500kr / kvm boyta. Här finns även goda intäkter från hyreslokaler. Detta betyder att föreningen har en låg belåning. I juli 2022 genomfördes en avgiftshöjning om 3%. Framöver finns inga planerade avgiftshöjningar.

Förråd

Tillhörande lägenhet har ett vindsförråd som är ca 6 kvm samt ett matkällarförråd om ca 2 kvm.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke. Föreningen tillämpar Hyresnämndens praxis.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam med styrelseansvar. Varje medlem tecknar sitt eget bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av allmänna ytor sköts av en anlitad firma. Gemensamma träffpunkter förekommer två gånger per år, vilket blir en slags mötesplats för trädgårdsintresserade och styrelsen.

Tvättstuga

I föreningen finns det totalt 7 st tvättstugor, varav en grovtvättstuga. I källaren i detta hus finns det två bokningsbara tvättstugor, den ena med två tvättmaskiner, en torktumlare samt en mangel och den andra med en stor tvättmaskin som passar bra för bl.a. grovtvätt eller för att tvätta mattor, utöver det finns tre stora torkrum.

Gemensamma utrymmen

Till de gemensamma utrymmena hör tvättstugor, övernattningslägenhet (H 167), festlokal och hobbylokal. Föreningen har också ett nyrenoverat gym med redskap. I varje källare finns cykel- och barnvagnsrum. Föreningen har även ett antal extra förråd för uthyrning. Läs mer på föreningens hemsida.

Sophantering

Hushållssopor och tidningar läggs i behållare som finns på gårdarna. Föreningens källsorteringsrum finns i källaren på Hägerstensvägen 159.

Bredband och TV

Föreningen har ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget. Kostnaden för Bredbandsbolaget debiteras separat som ett tillägg på avgiften med 125 kr/mån. I detta avtal ingår även fast telefoni (IP-telefoni). Samtalskostnaden debiteras separat direkt till bostadsrättshavaren.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens informationssidor och dokument. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. https://www.hsb.se/stockholm/brf/korsriddaren/

OMRÅDET

På denna adress bor du nära både natur och nöjen, med ett trevligt utbud av restauranger, caféer och butiker, både mataffär och specialbutiker. Aspuddens bokhandel är vida känd och anordnar bland annat författaraftnar och sagostunder och den återöppnade kvartersbiografen och bistron Bio Aspen är ett trevligt tillskott. Förflyttar man sig vidare till Liljeholmen finns ett stort utbud av butiker och service, bland annat en otroligt välsorterad Ica-butik. Den som vill röra på sig har många fina områden att välja på, allt ifrån den gröna gångvägen bakom huset till Vintervikens trädgårdar, promenadvägarna längs vattnet och klippbadet i Örnsberg. Samtidigt finns tunnelbanan nära (station Örnsberg) och gör pendling smidig.