Type and press Enter.

Array
(
    [Bostadstyp] => Radhus
    [Adress] => Riksrådsvägen 37
    [Område] => Bagarmossen
    [Våning] => 
    [Rum] => 5 rum och kök
    [Area] => 109 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 6 032 kr/mån Inkl. Värme, VA, Kabel-tv/bredband och sopsortering. [Andelstal] => 0,881 % [Andel av årsavgift] => 0,87291 % [Lägenhetsnummer] => 37 )

Riksrådsvägen 37

INTILL NATUREN ÄNDÅ NÄRA STAN - RADHUS MED LUMMIG TRÄDGÅRD, BALKONG OCH ÖPPEN SPIS

FOTO: ÖSTLING STYLING: TUNEMAR TEXT: KLANG

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sara Engberg
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Radhus
Adress
Riksrådsvägen 37
Område
Bagarmossen
Rum
5 rum och kök
Area
109 kvm
Föreningens information
Avgift
6 032 kr/mån Inkl. Värme, VA, Kabel-tv/bredband och sopsortering.
Andelstal
0,881 %
Andel av årsavgift
0,87291 %
Lägenhetsnummer
37

Driftskostnader

El
5 496 kr/år
Försäkring
1 104 kr/år
Total driftskostnad
6 600 kr/år

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Nackareservatet
perfekt för skogspromenader, löpning, bad och skridskor
Bageri ”Lilla Bagis”
i Bagarmossens centrum.
Bageri ”Ma Baker”
i Kärrtorps centrum.
Flaten och Drevviken
trevliga badplatser man lätt tar sig till på sommaren.
Skogskyrkogården
harmonisk plats att ta sig en promenad vid.

Arkitekturen

Arkitekt: Charles & Léonie Geisendorf 1954

Stadsplaneringen för förorterna under 1950-talet utgick från T-banans placering. Likt pärlor i ett pärlband, väl avgränsade från varandra med grönbälten, låg de nya förorterna längs med tunnelbanelinjerna. Det skulle inte ta mer än cirka tio minuter att nå centrum från förortens ytterkanter. Väl avgränsad mot intilliggande bebyggelse ligger radhusområdet Riksrådsvägen. Den moderna staden skulle bestå av enkla byggnader, så rationellt och ekonomiskt byggda som möjligt och med stora fönster som skulle släppa in mycket ljus. För att verkligen ta vara på dagsljuset placerades byggnaderna antingen i nord-sydlig eller öst-västlig riktning. Dessa principer har i högsta grad påverkat Riksrådsvägens planering och utformning. Riksrådsvägens arkitektur är välavstämd och trivsam genom blandningen och behandlingen av fasadmaterial. Flera detaljer i husens inre är utformade så att gränsen mellan ute och inne är så omärkbar som möjligt. Främst gäller det de stora fönstren i vardagsrum och allrum. En detalj är den obehandlade tegelväggen som binder samman vardagsrum och uteplats. Det mörka laserade trätaket i vardagsrummet fortsätter ut genom fönsterpartiet och bildar tak, även över balkongen. Grundläggande för dessa radhus och dess utemiljö är kontakten mellan ute och inne och mjuka övergångar mellan privat och offentligt. Karaktären skulle vara informell. Det märks i valet av friväxande buskar, intill radhusens framsidor. Dessa utgör vegetationens stomme och är karaktärsskapande.

FÖRENINGEN

Brf Riksrådsvägen

Föreningen

Brf Riksrådsvägen (org. nr 716421-9896) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Riksfiskalen 11, Stadsfiskalen 10, Adelsmannen 21, Myntmästaren 13, samt Ämbetsmannen 17 år 2000. Föreningen består av 115 småhus. 110 st av dessa är upplåtna med bostadsrätt och 5 st är upplåtna med hyresrätt. Därutöver finns 2 gemensamhetslokaler. Bostäderna värms upp via Fjärrvärme. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt, nuvarande avtal gäller till år 2038.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till ca 23 mkr. Detta motsvarar ca 1 739 kr i lån per kvm boarea. Avgiften höjdes i januari 2022 med 4,5% för att hantera stigande räntor, kommande stambyte och takrenoveringar. Föreningen planerar även att höja avgiften kommande åren. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC.

Försäkring:

Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för medlemmar samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Tele2 (100/10 Mbit/s) för kabel-tv, bredband ingår i avgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet av köparen. Detta motsvarar ca 1 208 kr. Föreningen tar även ut en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet, motsvarande 483 kr.

Gemensamma utrymmen

Det finns två föreningslokaler, tre stora lekplatser, cykelparkering och miljöstation för sopor. Två gånger per år hyr föreningen en stor container för att underlätta för de boende att rensa och storstäda.

Förråd

Varje lägenhet disponerar ett förråd.

Parkering

Föreningen hyr ut 70 st parkeringsplatser i området för 400 kr/ månad efter internt kösystem. Bilplatser med laddstolpe kostar 500 kr/mån. Alternativt gäller boendeparkering.

Renoveringar, i urval

2022 installerades laddstolpar till några av föreningens parkeringsplatser, 2019 fortlöpande asfaltsomläggning i området, fortlöpande nyläggning av tak samt reparationer, 2018 nyplantering av träd och underhåll, fönsterrenoveringar, fasadreparation steg 2, 2016 stamspolning, samtliga avlopp utspolade till tomtgräns, fasadreparation steg 2 med reparation av spritputs, omfogning av tegelgavlar, reparation av stödmurar, 2014 byte av skyltfönster i Butiken till isolerglas, renovering av trappa avseende passage upp från miljöstuga, 2014-2015 hängrännor och stuprör, reparationer och byten, 2013 fasadreparation steg 1 med ny puts baksida två hus, 2012 sotning av kökskanal /IM-kanal i samtliga hus, sanering av PCB-fogar avseende fönsterfogar i vardagsrum i 65 hus, 2011-2014 portrenovering genomfört i de flesta huslängor, 2011 injustering av värmesystemet med ventilbyten, 2010 takreparationer steg 3 med undersökning länga, vidareutveckling av åtgärdsmetod och byte av tre tak, 2007-2009 takreparationer steg 2 med mätning, håltag, analys och byte av två tak, förrådsombyggnad för att ge alla boende förråd med liknande storlek, 2006-2007 elstambyte av stigarledningar och elstammar, 2004-2007 takreparationer steg 1 med pilotprojekt och byte av två tak, 2001 pågående fönsterrenoveringar genomförs fortlöpande.

Planerade renoveringar

Fortsättning av takrenovering på alla hus, en länga i taget. Planen är att de boende ska kunna bo kvar under renoveringsarbetet. Föreningen planerar även stambyte enligt underhållsplan. Stambytet förväntas dra igång 2022/2023. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2012.

Utemiljödagar

Två gånger per år arrangeras utemiljödagar då medlemmarna vårdar gemensamma områden.¨

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument (https://riksradsvagen.se/) i oktober 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Området Bagarmossen/Skarpnäck är lummigt och grönt. Här njuter man av närheten till skogen som ligger runt knuten, Nackareservatet och Skogskyrkogården samtidigt som man har bra matbutiker, trevliga bagerier och goda kommunikationer nära tillhands. Skolor och Skarpnäcks IP förenklar i vardagen och är man sugen på att gå på bio eller teater erbjuds det på Biograf Reflexen i Kärrtorp och Folkets Hus i Bagarmossen. Varma somrar tas det gärna ett dopp i Flatenbadet eller Drevviken och på vintrarna kan man åka skridskor vid Hellasgården.