Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Åkerbladsgatan 6
  [Område] => Hammarbyhöjden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 43 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 096 kr/mån Värme, vatten och TV- basutbud ingår i avgiften. Från 1 okrober kommer den totala avgiften att vara 3 560 kr då föreningen kommer att höja avgiften för att ta höjd för kostnader gällande el, värme och räntor samt skapa buffert för framtida underhåll. )

Åkerbladsgatan 6

LIKA NÄRA SÖDER SOM SVAMPSKOGEN - TVÅA ANNO 1936 MED FÖNSTER I TVÅ VÄDERSTRECK

STYLING & TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sandra Vestin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Åkerbladsgatan 6
Område
Hammarbyhöjden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
43 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 096 kr/mån Värme, vatten och TV- basutbud ingår i avgiften. Från 1 okrober kommer den totala avgiften att vara 3 560 kr då föreningen kommer att höja avgiften för att ta höjd för kostnader gällande el, värme och räntor samt skapa buffert för framtida underhåll.

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Övrigt
6 000 kr/år
Total driftskostnad
10 200 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt är kostnad för gas. Schablonberäknad. Driftskostnader varierar beroende på vilket avtal man tecknar samt hur mycket man förbrukar.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Nackareservatet
Båtturen från Hammarby sjöstad till Barnängen på s
Hammarby livs - här finns det mesta!
Tiblisis hörna
Genuin Georgisk mat, den enda i Sthlm ett stenkast från lägenheten.
Bergknallen
Galgbacken, just intill. Där kan man sitta lika länge som solen går ner över söder och se ut över staden.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: WOLTER GAHN 1936

Humlan 4 på Åkerbladsgatan 8 är ett av de första barnrikehus som uppfördes i Stockholm. Det ritades av arkitekt Wolter Gahn som även står bakom flera av de intilliggande husen. På fastigheten Humlan 4 finns två smalhus i tre våningar samt källare, som är i stort sett identiska men putsade i två olika ljusa nyanser. Byggnaderna är mycket välbevarade. De balkonger som tidigare bytts har återrenoverats i ursprungsstil. Brf Humlan 4 förvärvade husen från Familjebostäder 2010. Här finns 54 lägenheter varav sju är kvarvarande hyresrätter. Föreningen har också nio hyreslokaler. De boende har en trevlig och lummig gårdsmiljö med flera åtskilda sittgrupper och grillmöjligheter. Förråd och cykelrum är belägna i källaren och det finns två tvättstugor, en bokningsbar och en för spontantvätt. Husen är idag grönklassade i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Humlan 4

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta föreningen Humlan 4 (org. nr 769619-5689) består av två flerbostadshus om tre våningar som bildades 2008. Föreningen består av 54 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 6 lägenheter som upplåts med hyresrätt. Av föreningens lägenheter är 48 st 2 rok med en area på ca 43 kvm, resterande sex är 3 rok mellan 50 och 56 kvm. Föreningen har även 9 lokaler som upplåts med hyresrätt som disponeras som förrådslokaler totalt 142 kvm. Husen värms upp med fjärrvärme.

Mark

Föreningens tomt innehar tomträtt. Tomträttsavgälden förhandlas om år 2026-03-31. Tomträttsavgälden uppgår till ca 167 200 kr/år. För fler frågor gällande det kontakta exploateringskontoret på 08-50826275

Förvaltare

Ekonomiska & teknisk förvaltningen skötas av Nytorget Fastigheter AB

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa.

Renovering i urval

2022 Dränering av föreningens fastigheter som är planerade att avslutas i oktober. 2021 Innerfönster målade och blev även nykittade i samband med det. 2020 Renovering av trapphus. 2019 Målning av yttre fönsterkarmar och fönster. 2017 Renovering av el i gemensamma utrymmen samt omdragning av el-stigare i trapphuset, förberedelse för 3-fas. 2016 Relining av liggande avloppsstammar. 2013 Underhåll av gamla undercentralen, energibesiktning, OVK-besiktning och ventilationsgenomgång. Stamspolning och filmning av huvudstammar. 2012-2013 Fönstermålning och fönsterrenovering genomfördes på Olaus Magnus väg hösten 2012, Åkerbladsgatan slutfördes hösten 2013. 2012 Installation av säkerhetsdörrar, balkongrenovering samt byte av undercentral och injustering av värmesystem. 2011Portrenovering, värmeutredning samt mätning av värmespill mellan husen. 2005 Stambyte i kök och badrum som genomfördes av gamla ägaren Familjebostäder.

Kommande renoveringar:

Inga ytterligare renoveringar planerade under Q4.

Ekonomi

En förening med god ekonomi där man har ett bra kassaflöde. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 2,490 MSEK och en kassa och bank på ca 2, 750 MSEK. Skuld per kvadrat ligger på låga 1 180 kr. Hyresrätterna är en dold tillgång. Avgiften har varit oförändrad under de senaste åren, men den 1 oktober så kommer avgiften att höjas med 15% för att täcka ökade kostnader för el, värme och räntor samt skapa buffert för framtida underhåll.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köparen betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 4-5 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en grön vacker och lummig innergård med flera gemensamma umgängesytor. Om man har gröna fingrar så finns det möjlighet att vara med i trädgårdsgruppen som ansöks till via tradgardsgruppen@humlan4.se. Gemensam tvättstuga finner man i port 6 i källaren där tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp samt ett torkrum finns. Här finns även en drop-in samt en tvättmaskin och en torktumlare för den som gillar att spontantvätta. Föreningen har även ett stort cykelrum på ca 20 kvm.

Bredband och Kabel-TV

Fiber finns indraget i huset från Telia och TV-basutbud via Tele2.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande accepteras.

Parkering

Boendeparkering finns i området.

Föreningens hemsida

https://humlan4.se/

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens ordförande i september 2022, säljaren samt årsredovisningen för 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du omringad av massor av bra promenadstråk för människor (och för hundar!) Lika nära till restauranger och caféer på Södermalm som en skön friluftsdag i skogen. Längre neråt gatan ligger ett mysigt Livs (Hammarby livs och Godis) med allt man behöver för en spontanhandling, fin personal och lokal kvarterskänsla. I Johanneshov finns lugnet och närheten till grönområden och natur vid till exempel Hammarbybacken och Hellas/Nackareservatet. Därtill finns Södermalm och cityliv på samma nära avstånd. Hammarby Sjöstad med bryggor och restauranger, och Sickla och dess köpkvarter, är andra områden som är fina att ha i sin omgivning. Runt hörnet från hemmet ligger den georgiska restaurangen Tbilisis hörna som är omnämnd i White Guide och lockar besökare från hela stan. Närmaste tunnelbanestation är Skärmarbrink där två tunnelbanelinjer passerar, och som du når på cirka 5 minuters avstånd. Och du promenerar till Gullmarsplan med tunnelbana, tvärbana och bussar på 8–10 minuter.