Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bokbindarvägen 55
  [Område] => Hägerstensåsen
  [Våning] => 6 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 55 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 711 kr/mån Inkl. Värme och VA. Tillkommer obligatorisk avgift för bredband (Telia) om 250 kr/mån. [Pris] => 3 500 000 kr )

Bokbindarvägen 55

VACKER FUNKISTVÅA MED MILSVID UTSIKT ÖVER STOCKHOLM

FOTO: ÖSTLING STYLING: TUNEMAR TEXT: KLANG

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Sara Engberg
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bokbindarvägen 55
Område
Hägerstensåsen
Våning
6 av 6, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
55 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 711 kr/mån Inkl. Värme och VA. Tillkommer obligatorisk avgift för bredband (Telia) om 250 kr/mån.
Pris
3 500 000 kr

Driftskostnader

El
4 800 kr/år
Övrigt
3 200 kr/år
Total driftskostnad
8 000 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Under övrigt framgår kostnad för gas.

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vinterviken
för promenader, bad och god fika.
Svenska Hamburgerköket
i Midsommarkransen
Svandammsparken
som ger Nytorgetkänsla i förorten
Sats Marievik
Fräscht, stort och inte så mycket folk efter kontorstid
Pizzeria Västertorps hjärta
förvånansvärt goda pizzor.

Arkitekturen

Arkitekt: Hans Wijkström 1944

Vid Bokbindarvägen i Hägersten ligger en rad punkthus i rött tegel som byggdes under 1940-talet. Ett av dem är Tryckarket 6 som uppfördes av byggmästare Hans Wijkström under åren 1943-1944 efter ritningar av Ernst Grönwall. Det är ett vackert 1940-talshus med fasad i rött tegel och pardörr av ek indragen i nisch klädd med brun klinker och steg av granit. Fönstren är till största delen vanliga tvåluftsfönster eller en större ruta med en liggande fönsterruta under. Balkongerna är enkla med en vit tät front och räcke i metall.

FÖRENINGEN

Brf Tryckarket 6

Antal lägenheter och lokaler:

BRF Tryckarket 6 är en äkta bostadsrättsförening i Hägerstensåsen med 29 st. bostadsrättslägenheter på adressen Bokbindarvägen 55. Föreningen äger marken, och tillåter delat ägande med minsta andel på 10%. Boarea bostadsrätt 1434 m².

Försäkring

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret.

Ekonomi:

Föreningen har en god ekonomi med de stora renoveringarna bakom sig och dolt kapital i form av hyreslägenheter. De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2021 till ca 26 mkr vilket ger en belåningsgrad om 18 384 kr/kvadratmeter. Våren 2022 avyttrade föreningen även en av fem hyreslägenheter och inom närmaste månaderna planeras försäljning av ytterligare en lägenhet. Överskottet från försäljningarna kommer att minska föreningens kapitalskuld genom extra amortering. De tre kvarvarande hyreslägenheterna kommer även de på sikt inbringa likvida medel i samband med försäljning.

Årsavgift:

I månadsavgiften ingår värme och VA. Obligatoriskt tillägg om 250 kr tillkommer avseende Kabel-TV och bredband (fiber) via Telia. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i föreningen (senast kontrollerat med kontaktperson i föreningen 2022-08-03).

Förråd:

Varje lägenhet besitter nyttjanderätt till ett vindsförråd om ca 3 kvm samt ett matkällarförråd om 1 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns även ett cykelförråd. Till varje lägenhet finns nyttjanderätten till ett lägenhetsförråd samt ett matkällarförråd.

Genomförda renoveringar och underhåll:

2021: Fönsterrenovering (Då fastigheten är K-märkt har man bevarat 40-talscharmen och tätat och målat alla fönstren)

2007: Installation av bergvärme

2006: Nya tvättmaskiner i tvättstugan

1999: Omfattande renoveringar i samband med övertagandet av föreningen. Då genomfördes bl.a. stambyte, nya elinstallationer i lägenheterna, takomläggning och balkongrenovering.

Kommande renoveringar:

Renovera och inreda takterrass (2022). Installation av belysning på parkeringen (2022). Renovering av vindsvåning (oklar tidplan). Därutöver planerar föreningen att renovera garaget och inreda dessa till källarförråd, samt eventuellt en gästlägenhet, ett styrelserum och ett gym. Garageplatserna kommer alltså efter detta att upphöra. Däremot är det 1 års uppsägningstid, så renoveringarna kan tidigast börja ett år efter att skriftlig uppsägning skickats till de som nyttjar garage.

Avgifter:

En överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet, motsvarande 1208 kr, erlägges av köparen. En pantsättningsavgift om ca 1% av prisbasbeloppet, motsvarande 483 kr erlägges av köparen.

Parkering:

Föreningen disponerar 17 parkeringsplatser varav 1 är belägna i garage. Parkeringsplatserna kan hyras till en kostnad om 300 kr/mån. Kösystem gäller. I övrigt finns boendeparkering på omkringliggande gator (taxa 5). Läs mer på Stockholms stads hemsida.

Juridisk person:

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2021 samt avstämning med kontaktperson i föreningen 2022-08-03. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Välbevarade och trivsamma Hägerstensåsen är på många sätt typisk för 1940-talet. Här uppe på höjden, finns bevarade hus med kompakta bostäder och en hel del arkitektoniska pärlor. Bara en kort promenad bort från bostaden går en skogsväg förbi Örnsberg ner till Mälaren med båtklubb, badklippor, 4H-gård, promenadvägar och caféer vid Vinterviken. Det är även nära till de populära restaurangerna Landet och Svenska Hamburgerköket och hela fyra tunnelbanestationer; Hägerstensåsen, Telefonplan, Örnsberg och Axelsberg. Det är bara att välja vilken som passar bäst för stunden. Dessutom går bussen till Liljeholmen precis utanför dörren, med avgångar var sjätte minut i rusningstid.