Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Vattenledningsvägen 81
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 45 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 988 kr/mån Värme, vatten och fiberbredband 1000/1000Mbit ingår i avgiften. )

Vattenledningsvägen 81

LJUS, MYSIG OCH NYRENOVERAD GAVELFUNKIS MED BALKONG MOT GRÖNSKA

STYLING: LINGSELL FOTOGRAFI: LAYE TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sandra Vestin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Vattenledningsvägen 81
Område
Midsommarkransen
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
45 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 988 kr/mån Värme, vatten och fiberbredband 1000/1000Mbit ingår i avgiften.

Driftskostnader

El
5 259 kr/år
Försäkring
4 048 kr/år
Övrigt
3 162 kr/år
Total driftskostnad
12 469 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt är kostnad för gas. Schablonberäknad. Driftskostnader varierar beroende på vilket avtal man tecknar samt hur mycket man förbrukar.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Café Pomona
Hantverksbageri i Midsommarkransen med fokus på smak och hållbarhet. Hit går man på helgerna för att avnjuta fantastiskt bra fika och frukost.
Restaurang Landet
Trevligt ställe som ligger i Postens gamla lokaler vid Telefonplan. Här serveras mat med influenser av Norden och Frankrike och vissa dagar är det spelningar.
Mälarhöjdsbadet
Plocka ihop en picknick, ta en cykeltur och sätt dig på klipporna i kvällssolen.
Svandammsparken
Mysig park med stora grönytor för picknick, lekplats och plaskdamm för barn och café. Parken ligger bara ett kvarter bort från bostaden och är en självklar mötesplats under årets alla månader.
AB Café
Mysigt café man gärna går till då de serverar den bästa cappucinon i området

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: GUSTAF LETTSTRÖM 1943- 1944

Bostadshuset på Vattenledningsvägen 81–87, Martallen 22, uppfördes 1943–44 och ritades av Gustaf Lettström. Han har även ritat grannhuset på Vattenledningsvägen 75–79. Utöver bostadshus har Lettström ritat en mängd offentliga byggnader som Näringslivets hus på Storgatan, Svenska Industritjänstemannaförbundets hus på Linnégatan, Täby galopp och Cementas anläggning i Liljeholmen. Martallen 22 är ett smalhus i tre våningar, där lägenheterna är fördelade på fyra trapphus. Fasaden är putsad i en gul nyans och pryds av både röda balkonger och franska balkonger med smidesräcken.

FÖRENINGEN

BRF Martallen 22

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta föreningen Martallen 22 (org. nr 769606-8480) innehar fastigheten med samma namn som består av 1 flerbostadshus i 3 våningar. Huset började uppföras 1946 och är beläget i Midsommarkransen med fyra portar med adresserna Vattenledningsvägen 81-87. Föreningen upplåter 24 st lägenheter med bostadsrätt och tre st lokaler med hyresrätt. Husen värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheterna sedan 2001.

Mark

Föreningen innehar tomträtt. Tomträttsavgälden uppgår idag till 76 200 kr per år fram till 2023-12-31.

Ekonomi:

Föreningen är väldigt lågt belånad. Man har tagit ett lån på 1Mkr kr dels för takrenoveringen under 2022 och dels för att ta höjd för eventuella framtida utgifter.

Den sista hyresrättslägenheten såldes under 2019. Enligt årsredovisningen 2021 finns det ca 1,4Mkr i kassa & bank.

Avgifter

Inga beslutade avgiftshöjningar.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen tillhandahålls av Botema Fastighetsförvaltning AB.

Urval renoveringar

2022 Takrenovering, besiktigad och klar. 2021 Renovering av tvättrummet. 2019 Indragning av fiber till lägenheterna. 2018 Ny antennförstärkare för TV. 2017 Tätat sprickor i fasaden. 2015 Renovering av fönster. 2013 Takrenovering. 2012 Indrag av fiberkabel till fastigheten (gratis) samt renovering av södra hyreslokalen ink. brunn. 2010-2014 Installation av nya säkerhetsnycklar/lås. 2005 Omputsning av fasad och renovering av fönster. 2002 Stambyte och renovering av trapphusen.

Kommande renoveringar:

Föreningen planerar att renovera taket på fastigheten under 2022. Föreningen följer en underhållsplan och gör en årlig besiktning av byggnadens tekniska status.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får hyra ut sin lägenhet i andra hand till annan endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av allmänna ytor sköts av en anlitad firma. Gemensam gårdsstädning sker ca en till två gånger per år.

Gemensamma utrymmen

En nyrenoverad tvättstuga är placerad i källaren, utrustad med två stora tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I källaren finns även dusch och wc, vilket kan vara praktiskt exempelvis vid badrumsrenovering. Huset omges av gräsmattor och läget invid en återvändsgata är lugnt och ostört från genomfartstrafik.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Parkering

Föreningen innehar 5 st parkeringsplatser utomhus som är belägna intill byggnaden till en kostnad om 400 kr/mån. Kontakta föreningens styrelse vid intresse för hyra en p-plats. Det är kö till parkering för tillfället. Parkeringsmöjligheter finns även intill byggnaden på Vattenledningsvägen, Midsommarvägen och omkringliggande gator.

Bredband och TV

Föreningens internetleverantör förser fiber från Bahnhof och ingår i avgiften.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt senaste årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du i ett lugnt och trivsamt område som också är ovanligt rikt på restauranger och caféer och har en härlig, kreativ atmosfär med liv och rörelse. Det är enkelt att kunna cykla eller ta tunnelbanan till stan, men det är också skönt att bo på en plats som fyller livet utan att man behöver åka någon annanstans. Man kan utan problem spendera sina dagar här och njuta av härliga promenader, ett dopp i Mälaren, god fika, bio och sedan ha svårt att välja vilket av alla matställen som middagen ska ätas på. Här bor man som i en egen liten stad i staden. Bebyggelsen består mest av gulfärgade hus med röda tak, vilket ger området en speciell karaktär. Det går nog inte att inte trivas här! Praktiskt är också att ha nära till Liljeholmens galleria och Västberga handelsplats för storhandling. Oavsett vilken fas i livet eller intressen och behov finns det mesta med allt vad det innebär av butiker, restauranger och kultur.