Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Svandammsvägen 3
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 2 av 4, ej hiss
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 22 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 714 kr/mån Inkl. Värme och VA. Obligatoriskt påslag om 160 kr tillkommer för bredband via Tele2. [Pris] => 1 995 000 kr )

Svandammsvägen 3

MYSIG ENRUMMARE MED UTSIKT ÖVER ÄPPELBLOM - TVÅ TRAPPOR UPP

TEXT: BECK-REMNES FOTOGRAFI: LAYE STYLING: RYDMAN

BUDGIVNING

Högsta bud: 1 955 000 kr
Bud
Budgivare
Tidpunkt
1 955 000 kr
1
11 aug 07.09
1 925 000 kr
2
10 aug 17.23
1 900 000 kr
1
9 aug 17.21
* = Annullerat bud

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Sara Engberg
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Svandammsvägen 3
Område
Midsommarkransen
Våning
2 av 4, ej hiss
Rum
1 rum
Area
22 kvm
Förvaltarens information
Avgift
1 714 kr/mån Inkl. Värme och VA. Obligatoriskt påslag om 160 kr tillkommer för bredband via Tele2.
Pris
1 995 000 kr

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Övrigt
3 600 kr/år
Total driftskostnad
7 600 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Under övrigt framgår kostnad för gasförbrukning.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Tellusborgsgatan
och dess designbutiker, florist, kvartersbio, och restauranger.
Vintervikens trädgårdscafé
kolonilotter och utomhusträning
Årstadals joggingstråk och bad.
Improvisationsteatern Presens
kurser och shower av några av Sveriges största komiker.
Restaurang Pita i Parken vid svandammsparken

Arkitekturen

Arkitekt: ALBIN STARK 1936

Fastigheten Vildrosen 9 uppfördes år 1936 och stod inflyttningsklart två år senare. För ritningarna stod arkitekt Albin Stark. Stark var aktiv i yrket från tidigt 1910-tal till sent 1940-tal och har ritat en mängd namnkunniga byggnader i Stockholm, bland annat Chinateatern. Att han under 1922 vistades i Kina kom här till uttryck. Albin Stark var även delaktig i den berömda Stockholmsutställningen som ägde rum år 1930. Föreningen BRF Vildrosen 9 förvärvade fastigheten år 1978. Föreningen består av ett 4-våningshus på adressen Svandammsvägen 3 och omfattar 24 lägenheter. Föreningen tillhandahåller en stor tvättstuga i källaren, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och stort torkrum. I källaren finns också ett cykelförråd. Den fina och lummiga gården är försedd med ytterligare ett cykelförråd, samt en verktygsbod för alla som vill påta i trädgården. Här har man även byggt ett trädäck med möjlighet till grillning.

FÖRENINGEN

Brf Vildrosen nr 9

Föreningen

Brf Vildrosen Nr 9 (org. 716416-5933) är en äkta förening som förvärvade fastigheten år 1978. Föreningen består av ett 4 våningshus på adressen Svandammsvägen 3 och omfattar 24 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Lägenhetsfördelningen är 24 st ett rum och kök. Den totala boytan enligt taxeringsbesked uppgår till 727 kvm.

Mark

Föreningen äger marken.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår till ca 1 870 mkr vilket innebär en belåningsgrad om ca 2 060 kr/kvm bostadsrättsyta. Det är en förhållandevis låg siffra då snittet i området uppgår till ca 6 000 kr. Det finns ca 380 tkr i föreningens kassa. Föreningen höjde nyligen månadsavgifterna (Juni 2022) och framöver finns inga planer på att höja månadsavgiften ytterligare.

Förvaltning

Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av Fastighets AB Stockholmia.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Brandkontoret.

Renoveringar, i urval

2022 Ny torktumlare. 2021 Renovering samt underhåll av föreningens innergård. Utomhusmiljön förbättrades på bakgården och dess trädgård. 2020 byggdes ett nytt cykelskjul/cykelförvaring, trädäck med plats för utemöblerna. Man byggde även ytterligare ett grovsoprum samt trädgårdsskjul. 2015 Nya postboxar och lägenhetsnummer. 2010/11 Renovering takbeläggning 2009 Målning trapphus samt en energideklaration upprättades 2005 Installation bredband 2003 Besiktning av elinstallationer i lägenheter. 1999 av Installation fjärrvärme. 1997 Nya vatten- och avloppsstammar samt tät- och ytskikt i badrum. 1993 Renovering fönster, tak och fasad.

Planerade renoveringar

Föreningen har inga större planerade renoveringar. Det finns en 10 årig underhållsplan upprättad som föreningen årligen uppdaterar.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv via Tele 2. Föreningen har nyligen tecknat avtal gällande bredband med Tele 2 för samtliga medlemmar. Från den 1 augusti 2022 kommer ett obligatoriskt tillägg för bredband med 160 kr/mån debiteras ovapå avgiften.

Parkering

Avgiftsbelagd parkering på gatorna i området. Den som är folkbokförd inom området kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos kommunen. 100 meter bort från fastigheten ligger Svandammsgaraget (tillhör inte föreningen). Här finns uthyrning av bland annat 65 st garageplatser för bil.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugan är belägen i källaren och har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett stort torkrum. Cykelrum finner man även den i källaren. Föreningen har en välskött lummig gård som bjuder på kvällsbelysning och kvällarna med utemöbler och en murad grill. På gården finns cykelställ för utomhusparkering av cyklar, en nybyggd förrådsbyggnad där medlemmarna kan slänga diverse sopor.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Under vår och höst anordnar föreningen gemensamma arbetsdagar för att städa föreningens utrymmen samt bortforsla medlemmarnas grovsopor.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras med en lägsta ägarandel om 10 %.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett vindsförråd på ca 5 kvm.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i juni 2022. Uppgift som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är känt för sin småstadskänsla och idylliska miljö trots det nära läget till knutpunkterna Liljeholmen, Södermalm och city. Förutom mataffärer, caféer och bageri finns här både vintagebutiker och kvartersbiografen Tellus med film, föredrag och konserter! Naturnära med vackra promenadstråk och bad vid Örnsbergs klippor och mysiga Vinterviken. Grannskapet känns tryggt och Kransens facebook-grupp är fantastiskt med sin goda grannsämja. Svandammsvägen utgör en slags mittpunkt i stadsdelen, numera extra fin när torget, som tidigare kallades Skvallertorget, har rustats upp. På sommarhalvåret är biltrafiken avstängd vilket genererar en tyst gata med strosande folk. Ett fåtal minuter från bostaden ligger tunnelbanans röda linje och det finns också fina cykelvägar som tar dig till Hornstull på ca tio minuter.