Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lundagatan 36A, 3tr
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 3 av 4, hiss finns
  [Rum] => 1,5 rum och kök
  [Area] => 29,5 kvm
Förvaltarens information
Enl. lägenhetförteckning 1 r ok men disponeras och säljs som 1,5 r ok [Tomtareal] => [Avgift] => 1 588 kr/mån )

Lundagatan 36A

VÄLPLANERAD OCH LJUS FUNKIS MED PLATS FÖR ALLT

FOTO:ÖSTLING STYLING:RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lundagatan 36A, 3tr
Område
Södermalm
Våning
3 av 4, hiss finns
Rum
1,5 rum och kök
Area
29,5 kvm
Förvaltarens information
Enl. lägenhetförteckning 1 r ok men disponeras och säljs som 1,5 r ok
Avgift
1 588 kr/mån

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Skinnarviksparken
med Stockholms finaste utsikt, och festivalstämning på sommaren
Långholmens promenadstråk
med dess badplatser och fik
Svedjan Bageri
med Stockholms bästa croissant (utsedd till andra bästa av Franska ambassaden)
Tantolunden
för bad (vinter som sommar), och en drink på Loopen (lite gömd bar på en flotte)
Madrid tapasbar
favoriten nära Mariatorget och det stora urvalet av bra restauranger i Hornstull

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1931-1932

Lundagatan 36 ligger i den östra delen av kvarteret Marmorn. Husen i Marmorn ritades av Sven Wallander, som var en av HSB:s grundare och mannen bakom ett stort antal kända byggnader i Stockholm. Kvarteret består av fem välskötta bostadshus med omkringliggande gröna gårdar. Fasaderna är gulputsade med fönstersnickerier i grönt. Trapphusen bevarar vackra originaldetaljer som marmortrappor, rutigt klinkergolv, ledstänger, räcken och härligt ljusinsläpp från fönsterpartierna som går från golv till tak. Marmorn är blåmärkt i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket är den högsta klassificeringen som innebär att byggnaderna har ett synnerligen högt kulturhistoriskt värde.

FÖRENINGEN

HSB:s Brf Marmorn i Stockholm

Föreningen

Brf Marmorn i Stockholm (org. nr 702001-4085) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Marmorn 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 och 8 år 1930. De kulturmärkta husen är uppförda av HSB från och med tidigt 1930-tal och innehar adresserna Lundagatan 36 A till Lundagatan 44 D. Föreningen upplåter 539 lägenheter med bostadsrätt, 22 lokaler med hyresrätt, 35 p-platser och 12 mc-platser med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi, de långfristiga skulderna uppgår till cirka 38,3 mkr vilket ger oss ett nyckeltal på 1 787 kr/kvm boarea, att jämföra med snittet på Södermalm som ligger på ca 6 000 kr/kvm. Lokal- och p-platsintäkterna uppgick senaste bokslutsåret till över 2,4 mkr. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsskötsel AB.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Ownit för bredband och medlemmarna tecknar själva abonnemang. Kabel-tv via Tele2 (tidigare Comhem) och dess grundutbud ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras. Lägsta ägarandel 10 %.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på ca 1 700 kr av säljaren. Pantsättningsavgift om 725 kr per pantsättning betalas av pantsättaren.

Gemensamma utrymmen

Det finns åtta tvättstugor i föreningen (tre i 38 B och fem i 44 B) samt två spontantvättstugor (en i 38:an och en i 44:an), tre cykelrum, fyra gästlägenheter, två musikrum samt ett hobbyrum.

Parkering/garage

Föreningen har 35 parkeringsplatser och 12 mc-platser för uthyrning. För närvarande är det ca 10 års kötid till en parkeringsplats. Enligt föreningens senaste nyhetsbrev finns dock några få lediga mc-platser (1 000 kr/år).

Renoveringar, i urval

2020 fönster och fasadrenovering (Lundagatan 42 A-B samt 44D). 2018 takrenovering (Lundagatan 44A-D), omläggning av trappa (Lundagatan 36A), betongplatta för mc-parkering. 2017 uppsnyggning och reparation av trapphus, förbättrad belysningen på gårdarna, värmepumpsprojekt, hissrenovering, betongläggning av mc-parkering. 2016 renovering av portar, byte av vvc-ventiler, fasadrenovering, takmålning och byte av fönster samt balkongdörrar. 2015 ombyggnad tvättstuga, renovering av mur och sockel. 2014 renovering av fönster. 2012 fasadrenovering. 2009 – 2011 renovering av fönster. 2009 bergvärmeinstallation som komplement. 2009 bredband, fiberkabel. 2005 – 2008 renovering av fönster. 1998 – 1999 renovering av hissar. 1996 renovering av balkonger. 1993 stambyte el, stambyte badrum. 1972 stambyte kök.

Planerade renoveringar

Takrenovering 36 F + 42 A, renovering av balkonghörn, fasad samt fönster av delar av huset. Se föreningens hemsida för mer information om renoveringar.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av Städgladen AB.

Hemsida

www.marmorn.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i mars 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Lundagatan bor du mitt emellan två knutpunkter på Söder, Hornstull och Mariatorget. Här har man i och med det nära till ett stort utbud av restauranger, caféer och barer, men bor också i en lugn oas med mycket grönska omkring, precis intill Skinnarviksberget som är Stockholms innerstads högsta berg med sina 53 meter över havet. Området bjuder på fantastiska panoramavyer över staden och vattnet från promenadstråk och picknickplatser. Dessutom bor du i en fin kulturmiljö bland malmgårdar, stadsvillor och kullerstenar. Närheten till bad och joggingturer på Långholmen är också ett stort plus liksom bra kommunikationer.