Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Olof Skötkonungs väg 10
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 57 + 2 kvm
Faktisk uppmätning, norm SS 021053 [Tomtareal] => [Avgift] => 2 824 kr/mån Inklusive Värme och VA. Tillkommer obl. avgift för internet om 165 kr/mån )

Olof Skötkonungs väg 10

SEKELSKIFTESTVÅA I ASPUDDEN MED TRE METER I TAKHÖJD OCH VINDSKARAKTÄR

FOTO: OZOLLAPA TEXT: BECK-REMNES STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sara Engberg
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Olof Skötkonungs väg 10
Område
Aspudden
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
57 + 2 kvm
Faktisk uppmätning, norm SS 021053
Avgift
2 824 kr/mån Inklusive Värme och VA. Tillkommer obl. avgift för internet om 165 kr/mån

Driftskostnader

El
6 500 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
9 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

VInterviken
Aspuddens klippbad
Örnsbergs klippbad
Restaurangerna Kniv & Kavel, Fabelbar och Mums
Bonne Femme Stenugnsbageri

Arkitekturen

Arkitekt: ALBIN BRAG

Denna fastighet från 1911 ligger på en lugn gata i historisk miljö och andas verkligen sekelskiftescharm. Huset i tre våningar, med entréer både mot Erik Segersälls väg 17 och Olof Skötkonungs väg 10, har en vacker gulputsad fasad, fina fönster och charmiga takhuvar. De ursprungliga ritningarna saknas och därför är det svårt att säga hur huset var disponerat från början. Standarden var dock inte så hög år 1911 och torrdassen var troligtvis placerade på gården, samtidigt fanns det kallvatten och avlopp. De flesta hus i Aspudden uppfördes vid denna tid av AB Manhem, men även av andra aktörer, och dessa byggnader ritades för det mesta av arkitekt Albin Brag. I denna fastighet huserar idag BRF Segersäll, som bildades år 2000, och är en stabil och välskött förening med en mycket trevlig och grön innergård, som dessutom bjuder på en liten lekplats. Föreningen omfattar 15 lägenheter, varav 14 är bostadsrätter och en är hyresrätt, samt fem lokaler.

FÖRENINGEN

Brf Segersäll

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Gärdsmygen 5. Adresserna är Erik Segersälls väg 17 och Olof Skötkonungs väg 10. Föreningen upplåter 14 lägenheter med bostadsrätt samt en lägenhet och fem lokaler med hyresrätt. Huset uppfördes 1911. Den totala boytan i föreningen är 914 kvm.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2000, samma år som föreningen bildades.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av RB fastighetsägare AB, en del av Riksbyggen.

Renovering

2021 upprättades en ny energideklaration. 2019 stambyte och renovering av badrum i hela fastigheten. 2017 installering av fiber. 2015 Byte av ventiler och termostater i samtliga element i fastigheten. 2014 Byte från gas till fjärrvärme samt trapphusrenovering och nya säkerhetsdörrar. 2013 Fasad-, fönster- och takrenovering. 2012 Spolning av stammar samt byte av plåttak. 2006 Installation av värmeslingor i tak. 2002 Installation av tvättstuga i källaren. 2000 Takrenovering. 1999 Ny värmepanna och ventilation. 1983 Totalrenovering inklusive stambyte och ventilation.

Kommande renoveringar

2020 påbörjades renovering av källarväggar i lokal och tvättstuga men fick avbrytas till följd av fuktgenomträningar utifrån. Dränering kommer därmed att göras först (hösten 2022) för att senare fortsätta med den planerade källarväggsrenoveringen. För fastigheten finns en underhållsplan som upprättas årligen av styrelsen. De närmaste åren planeras översyn och renovering av tak och fönster. Tidplan är ej specificerat.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 7,3 Mkr, vilket ger cirka 7 970 kr per kvm boyta. Föreningen tog upp lån för stambytet under 2019 och innan dess har föreningen haft väldigt låg belåning (ca 2500kr/kvm) under lång tid. Nu ligger belåningen kring snittet i området. En avgiftshöjning motsvarande 3% kommer att ske från och med 2022-07-01.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

På våren och på hösten (oftast i april och september) samlas föreningens medlemmar för att hjälpas åt med att underhålla de gemensamma utrymmena. Det avslutas med gemensam grillning på gården.

Tvättstuga

I källaren finns en tvättstuga som innehåller två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trevlig gemensam gård med sandlåda för barn, grönyta samt grillplats. Det finns två cykel- och barnvagnsförråd. Lägenheten disponerar även över ett stort vindsförråd.

Bredband och Kabel-TV:

I avgiften ingår bredband via fiber med bastjänsten 100/10 mbit/s från A3 för 165kr/månad. Detta specificeras separat på månadsavin.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2022-06-01, senaste årsredovising (2020) och stadgar. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Nära Stockholms centrum och Södermalms puls, men ändå en helt egen lugn småstad med gröna ytor och vatten i närheten. I mysiga Aspuddens centrum finns en mataffär med bra sortiment, apotek, charmiga butiker och populära kaféer, bagerier och restauranger. Fina Aspuddens bokhandel är väl värt ett besök, och Liljeholmens galleria ligger på promenadavstånd. Detsamma gäller den gröna oasen Vinterviken med strandpromenaden som löper ända bort mot Mälarhöjden och badplatserna vid Mälaren och Trekanten. Här finns också härliga Aspuddsparken med mini-zoo och minigolf. I detta hem bor du runt hörnet från Aspuddens tunnelbana och det går även snabbt och smidigt att cykla till Hornstull.