Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Midsommarvägen 28
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 2 av 2, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 59 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 798 kr/mån Inkl. värme och vatten. En obligatorisk avgift om 279 kr / månad tillkommer för bredband och ip-telefoni )

Midsommarvägen 28

FUNKIS MED KARAKTÄR – LJUS OCH LUFTIG TVÅA HÖGST UPP I HUSET

TEXT: MURÉN FOTO: SYLWAN STYLING: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Midsommarvägen 28
Område
Midsommarkransen
Våning
2 av 2, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
59 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 798 kr/mån Inkl. värme och vatten. En obligatorisk avgift om 279 kr / månad tillkommer för bredband och ip-telefoni

Driftskostnader

El
2 700 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Övrigt
3 200 kr/år
Total driftskostnad
7 700 kr/år
Kommentar
Kostnaderna under övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vintervikens trädgårdskafé
Tellus biograf i Midsommarkransen och Aspen biogra
Söderbergs konditori
Café Cul de Sac
Restaurang Landet

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Eklöf 1944

Kvarteret Martallen bebyggdes till stor del under 1940-talet, och Martallen 36 med adress Midsommarvägen 28–32 är ett av de hus som uppfördes då, närmare bestämt mellan 1944 och 1945. Huset ritades av arkitekt Sven Eklöf. Han var under sitt yrkesverksamma liv anställd hos KF:s arkitektkontor, och har ritat många byggnader år dem, bland annat ett antal Konsumbutiker runt om i landet. Han ritade även intilliggande Martallen 17. KF uppförde flera hus i området och man hade speceriaffär och hembageri på Midsommarvägen 17, mittemot 28:an. Martallen 36 ligger placerad i en sluttning, lite i suterräng och är ett hus med tre våningar. Ett klassiskt smalhus från 1940-talet som inreddes med lägenheter om ett till två rum och kök. Huset byggdes samman med grannhuset i vinkel, vilket ger det en kilformad gavel och lägenheterna som ligger i denna del av huset har en annorlunda, triangulär form.

FÖRENINGEN

Brf Martallen 36

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen upplåter 10 lägenheter (522 kvm) varav samtliga är bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt (27 kvm). Fastigheten bebyggdes 1944 och ritades av Sven Eklöf.

Mark

Marken innehas med tomträtt. Tomträttsavgälden är ca 34 500 kr/år och löper till år 2024.

Förvaltare

Den ekonomiska- och den tekniska förvaltningen sköts av SBC Bostadsrättscentrum AB.

Ekonomi

Enligt årsredovisningen 2020 är lånen av långfristig karaktär ca 2 063 684 kr, vilket ger cirka 3 953 kr per kvm boyta (snitt för området är ca 7 000 kr/kvm). Avgift/kvm ca 779 kr (enligt ÅR-20).

Urval renoveringar

2021 Byte av entrédörrar. 2020 Ny sophantering. 2019 Renovering av tak. 2018 Renovering av tvättstugan. 2017 Renoverades elen. 2014 Lagning av fasad och målning av trapphus. 2013 Byte av värmesystem. 2009 Fönsterrenovering. 1997 Rörstambyte.

Kommande renoveringar

2022 Ommålning av trapphus.

Förråd

Tillhörande lägenhet så finns ett källarförråd om ca 3 kvm.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugan är belägen i källaren i den andra uppgången och är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare. Tvättstugan renoverades 2018. I källaren finns det också cykel- och barnvagnsrum.

Försäkring

Fullvärdesförsäkring finns via Brandkontoret. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Uppvärmning

Uppvärmning sker via bergvärme.

Överlåtelseavgift, pantsättningsavgift

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift får tas ut efter beslut av styrelsen. Överlåtelseavgiften får uppgå till högst 2,5 % och pantsättningsavgiften till högst 1 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd och rättiga skäl från styrelsen. Avgift för andrahandsupplåtelse får tas ut efter beslut av styrelsen. Avgiften får årligen uppgå till högst 10 % av gälande prisbasbelopp. Om en lägenhet upplåts under del av ett år, beräknas den högsta tillåtna avgiften efter det antal kalendermånader som lägenheten är upplåten, Upplåtelse under del av kalendermånad räknas som hel månad. Avgiften betalas av bostadsrättshavare som upplåter sin lägenhet i andra hand.

Städdagar

Föreningen anordnar en städdag på hösten respektive våren.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen men delat ägande godkänns.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och TV

Bredband levereras av Stockholms stadsnät och TV via Zappa.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från Årsredovisningen 2020, stadgar samt från föreningens kontaktperson i maj 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i ett lugnt och trivsamt område som också är ovanligt rikt på restauranger och caféer och har en härlig, kreativ atmosfär med liv och rörelse. Det är enkelt att kunna cykla eller ta tunnelbanan till stan, men det är också skönt att bo på en plats som fyller livet utan att man behöver åka någon annanstans. Man kan utan problem spendera sina dagar här och njuta av härliga promenader, ett dopp i Mälaren, god fika, bio, kultur och shopping, och sedan ha svårt att välja vilket av alla matställen som middagen ska ätas på. Här händer mycket, men i ett lite lugnare tempo än inne i stan.