Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Kolbäcksgränd 15
  [Område] => BAGARMOSSEN
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 26 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 189 kr/mån inkl värme, VA, bredband och kabel-tv [Pris] => 1 795 000 kr )

Kolbäcksgränd 15

MYSIG ENRUMMARE MED ORIGINALKÖK OCH VACKRA VYER

TEXT: BECK-REMNES STYLING: COPPARSTAD FOTO: BOUKARI

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Alexander Lövgren
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Kolbäcksgränd 15
Område
BAGARMOSSEN
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
1 rum
Area
26 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 189 kr/mån inkl värme, VA, bredband och kabel-tv
Pris
1 795 000 kr

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Nackareservatet
Söderbysjön
Lilla Bagis
Zenträdgården
Återbrukets bokhandel

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: ARKITEKT: 1954 HENNING ORLANDO

Brf Frihetens sju bostadshus uppfördes i mitten av 1950-talet och ritades av arkitekt Henning Orlando. Orlando föddes i Frankrike som son till två cirkusartister, kom till Stockholm som 14-åring och utbildade sig till arkitekt vid Kungliga Tekniska högskolan. I Stockholm är hans mest kända byggnad det 16 våningar höga ”Erlanderhuset” i Marieberg där dåvarande statsminister Tage Erlander bodde. Kvarteret Friheten består av sex lamellhus i tre våningar samt ett höghus som ligger omgivna av gröna gårdar. Arkitekter för gårdsmiljöerna var Carl Blomkvist och Jange Blomkvist, far och son. Området uppfördes av Riksbyggen som föreningen ännu tillhör. Man hette från början Riksbyggens Bostadsrättsförening Stockholmshus nr 14. Husen är grönklassade i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt. Entréerna är mycket fina och tävlade nyligen i Renoveringsraseriets tävling ”Vackraste porten”.

FÖRENINGEN

Brf Friheten

Antal lägenheter och lokaler

Brf Friheten är en äkta förening med 7 byggnader bestående av 260 bostadsrätter (15 575 kvm) och en föreningslokal (1 413 kvm). Byggnaderna är uppförda 1954. Fastighetens adress är Kolbäcksgränd 1-33 samt 6-36 i Bagarmossen.

Mark

Marken är upplåten med tomträtt.

Renoveringar

2019/2020 - nytt bokningssystem till tvättstugan.

2018/2019 - Renovering av de liggande avloppsstammarna. 2013-15 - målning och byte av armatur i trapphus.

2012 - installation av bredband, fiber.

2012 - renovering av tvättstugan i K 33 samt indragning av fiber.

2011 - renovering av tvättstugan i K12.

2011 - renovering av tvättstugan i K12.

2010 - förnyelse av rabatter.

2007-08 - renovering av fasader, balkonger och fönster.

2005 - renovering av resterande stammar.

2004 - installation av fjärrvärme.

1995 - omläggning av tak med nytt tegel

1993 - Stambyte av de flesta stammar samt renovering av badrum.

Kommande renoveringar

En 30-årig underhållsplan finns och avsättning sker årligen till en underhållsfond.

Ekonomi

Föreningen har enligt årsredovisningen 2020 långfristiga skulder på ca 28 miljoner . Vilket resulterar i ca 1800kr lån/boarea

Förvaltning

Riksbyggen ansvarar för ekonomisk och teknisk förvaltning, samt trädgårdsskötsel.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-tv basutbud.

Förråd

Två förråd i källaren. En så kallad ”matkällare” på ca 1,5 kvm och ett vanligt förråd på ca 4 kvm. Det finns möjlighet att hyra ytterligare förråd.

Parkering

Föreningen har 46 garage och 39 p-platser till vilka det för närvarande är kö. På gatan utanför huset finns två parkeringar för allmänheten. Boendeparkering gäller i området för 300 kr/mån via Stockholmsstad, alternativt 20 kr/dygn (taxa 5). Gratis på söndagar.

Gemensamma utrymmen

Upprustade tvättstugor, festlokal, hobbyrum, övernattningsrum och innergård. Föreningen har även tre stycken lådcyklar som kan lånas av medlemmarna. Innergård med lekplats, grill och sittplatser

Bredband och tv

Bredband levereras via fiber från Ownit och TV via ComHem

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Bagarmossen har allt man kan önska sig av ett centrum: med 1950-talet högst närvarande finns här ett mycket bra serviceutbud och ett stort antal trevliga restauranger och caféer. Dessutom secondhand-butiker, blomsteraffär, bibliotek, Folket Hus med mera. Bagis blomstrar av kreativitet och företagaranda. Stadsdelen är mycket välplanerad och det är lätt att röra sig till fots och slippa biltrafik. I omgivningarna finns också härliga grönområden, fina promenadstråk och badsjöar. Hela Nackareservatet finns som ett grönt smörgåsbord alldeles intill Kolbäcksgränd. Runt knuten finns stora skogsområden och fina badsjöar. Samtidigt med det naturnära läget har man bra kommunikationer till stan och är på T-centralen på 20 minuter med tunnelbanan. Bara en minut från porten ligger en busshållplats där 161:an går förbi, med vilken man kan åka västerut via Skogskyrkogården, Älvsjö och Midsommarkransen.