Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Katarina Bangata 31 A, 4 tr ö.g.
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 4 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 69 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 265 kr/mån inkl. värme, vatten, basutbud kabel-tv och bredband )

Katarina Bangata 31 A

HÖGST UPP I LUGNT GÅRDSLÄGE MED BALKONG OCH KAKELUGN

FOTO: ÖSTLING STYLING: LIND TEXT: KLANG

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina Bangata 31 A, 4 tr ö.g.
Område
Södermalm - SoFo
Våning
4 av 4, hiss finns
Rum
2 rum
Area
69 kvm
Föreningens information
Avgift
2 265 kr/mån inkl. värme, vatten, basutbud kabel-tv och bredband

Driftskostnader

El
5 000 kr/år
Försäkring
2 113 kr/år
Total driftskostnad
7 113 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bar Agrikultur
Fantastiska smårätter samt egengjort gin och väl valt vin
Café Nizza
Kvarterskrog som blandar franska och svenska smaker
Katarina Ölcafé
Lokalt öl från Stockholmsområdet
Vitabergsparken
Lummig park perfekt för promenad, pick och friluftsteater
Nytorget
Ett myller av restauranger, caféer och självklart även plats för lek

ARKITEKTUR NATIONALROMANTIK

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Höög och Morssing 1914

Huset och föreningen

Bondetorpet 33 bebyggdes under 1913-1914 och består av två bostadshus, i stort sett identiska och spegelvända och med gårdshusen ”rygg mot rygg”. De ritades av arkitektduon Höög och Morssing, ett produktivt par som ritade runt 140 byggnader i Stockholm under tjugo års tid. Bland deras gemensamma verk kan nämnas Folkoperan på Hornsgatan och Bonnier Tidskrifters hus på Sveavägen. Husen nr 31 och 33 på Katarina Bangata har klassiska nationalromantiska fasader av de lite enklare slagen. Under 1980-talet genomfördes en större ombyggnad och modernisering av byggnaderna, som då ägdes av Familjebostäder. Flyglarna i de två husen slogs samman så det bildades två lägenheter på samma våningsplan, det är en av dessa som nu säljs. I Brf Bondetorpet 33 finns 26 lägenheter, samtliga är bostadsrätter. Föreningen har även två lokaler som hyrs ut. Här finns två mysiga innergårdar med utemöbler, grillmöjligheter, grönska och cykelparkering. Inomhus finns tvättstuga, pingis-/hobbyrum, cykel- och barnvagnsrum.

FÖRENINGEN

Brf Bondetorpet 33

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen upplåter 26 lägenheter bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Huset ritades av arkitektduon Höög och Morssing och uppfördes 1914 av byggmästare C. J. Walldén.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bostadsförvaltning Sverige AB och den tekniska förvaltningen sköts av Energibevakning.

Renovering

1982 byttes el-stigare och samtliga stammar i kök och badrum. Fasaden putsades och hiss installerades. 2002 spolades samtliga avloppsstammar. Taket lades om och ommålades delvis och trappuppgången i gårdshuset ommålades. 2003 renoverades gårdsbeläggningen. 2005 byggdes balkonger och tvättstugan ytskiktsrenoverades. 2007 installerades takvärmeanläggning. 2008 bredband installerades. 2009 ommålades trapphus samt fönster i gatuhuset. Undercentralen till fjärrvärmesystemet och värme-termostater byttes. 2011 spolades stammarna och installerades nya tvättmaskiner och torkskåp. 2013 målning av fasaden och ommålning av fönster mot gårdar. Tre hissar renoverades samma år. 2015 spolades stammarna och målades/putsades gårdsmurar. 2016 spolades stammarna. 2017 installerades nya entréportar och gårddörrar. 2018 energideklaration. 2019 målning av cykel- och soprum, lagning av stödmur mot grannfastighet. 2020 Byggnation gårdslounge, byte nyckelsystem, gårdsrenovering växter, uppgradering bredband 250 Mbit/s.

Kommande renoveringar

Inga större planerade renoveringar. En förstudie gällande tak, fasad och stammar inleds i sommar. Tanken är att ta fram en underhållsplan.

Ekonomi

Föreningen är skuldfri. Ekonomin är mycket god med bland annat lokalintäkter på ca 1,4 mkr/år. Tomträtten omförhandlades 2018 och uppgick 2022 till ca 485 tkr. Hela höjningen av tomträttsavgälden täcks upp av en hyreshöjning på lokalerna.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad, inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen, hos Länsförsäkringar.

Tvättstuga

Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det cykel- och barnvagnsförråd samt hobby-/pingisrum.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Köparen betalar överlåtelseavgift på ca 1 208 kr. Pansättningsavgift på ca 500 kr/pant.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Parkering:

Boendeparkering råder på gatan.

Bredband och kabel-tv

Bredband och kabel-tv är installerat och levereras av Ownit.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från årsredovisning 2020 samt avstämning med föreningens kontaktperson den 10 maj 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Katarina Bangata är en bred och pampig gata, kantad av grönska och med ett gångstråk i mitten. Här projekterades för en järnväg som skulle dras bort till Danvikstull, vilket aldrig blev av. Här bor du med lugnt toppläge i SoFo, nära både Nytorgets charm och Götgatans puls. Antalet trevliga restauranger, barer, caféer och butiker i omgivningen är mycket stort. Under sensommar och höst kan du handla på Bondens marknad precis framför huset. Vitabergsparken är din närliggande gröna oas. I området finns flera bra förskolor (en ligger till och med i samma hus) och skolor.